Полицията се опитва да избута протестиращите, напрежението ескалира

Две линейки пристигнаха в района
Обновена: 22 сеп 2020 23:43 | 22 сеп 2020 23:12, Анисия Иванова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Малко преди 23.00 часа напрежението ескалира. Стигна се до спорадични сблъсъци между протестиращи и полиция пред площад "Народно събрание". Полицията се опита да избута протестиращите. Протестиращ хвърли паве, съобщи БНР.

Протестиращите се опитаха да пробият кордона, влязоха в сблъсък с полицията и започнаха да замерят полицията с предмети, която ги избута с щитове. Камионетки на Жандармерията бяха спрени зад сградата на НС, няколко бомбички бяха хвърлени в краката на полицаите.

Две линейки пристигнаха в района - едната на Спешна помощ, а другата от болницата на МВР. Не е ясно има ли пострадали служители на реда.

Напрежението възникна към 21.30 часа, когато протестиращи поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старата сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика недоволство.

Броят на протестиращите вече намалява, но все още едно голямо ядро се намира пред старата сграда на Народното събрание. Множеството скандира "Оставка" за главния прокурор и правителството.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното събрание. Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници.

76-а вечер на протест се провежда в София. Инициативата е под надслов "Велико народно въстание" 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
3
 
17
 
! Отговори
Черепа преди 3 години
"Изкефи ме как се управлява тълпа по мрежите, правя Щаб на протеста (разбирай Платеното трио)" ... "Гешев ще го направиме фигурант като Президента"
133
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
:D Нали уж бяха 100 000 човека... а те имали предвид 100 000 лв.Парите ги държал Хаджигенов и вече свършили. Ба-си зора! Нямаше и 3000 човека. Утре чакам Виктор Димчев да каже колко са точно заедно с репортерите.Видяхме кои са Софиянците. Онези, които останаха до края.Туристите си тръгнаха под строй и юруш бакалъм на автобусите.Не е лесно да бачкаш за олигарси.Под строй ги карат да ходят на протестите в обявените дати.И това не е протест.Ако е протест те ще са ежедневно там както ние бяхме 2013
132
1
 
6
 
! Отговори
До 190 преди 3 години
А ти и с ходатайство няма да те пуснат да пазиш бостан с пъпеши ! Достатъчно е да прочетат неадекватния ти коментар,ама явно от безсилие не знаеш къде се намираш !
131
15
 
3
 
! Отговори
НУЛЕВ СТРАХ преди 3 години
Протестите НЯМА да спират.
130
19
 
0
 
! Отговори
Разумен преди 3 години
Полицията пуска бомби, на протест с малки деца...По-жалка гледка не знам дали има. Щом си го търсят, ще си го получат. И ше е грозно.Надявам се полицаите да се огледат и да познаят провокаторите в редиците си, защото протеста е мирен. За сега.
129
21
 
2
 
! Отговори
Никк преди 3 години
Тук има един или няколко платени лакеи, които си пръскат панаира да пишат лоши неща за протестиращите. Всяко проучване показва огромното одобрение към протестиращите, но тук няколко човека се опитват да изкарат нещата обратно. Стига вече корумпирани мутри. Днес времената са различни вече! За това ще кажа само 3 неща:ОСТАВКА. СЪД. ЗАТВОР.
128
20
 
1
 
! Отговори
Eskalira преди 3 години
Няма ескалации. Полицията пусна 2 бомби и разпръсна протеста. Това е.Утре пак. Ние не сме там за гражданска война, така че си заминахме. Но протестите няма да спират.Не знам дали знаете...
127
0
 
18
 
! Отговори
Еееееей преди 3 години
От тези напъни на протестиращите до сега бебе да беше се родило поне,а то нищо !!!
126
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сбабикян когато каза - пуснете ни "моментално" и ултрасита атакуваха.Това беше кодовата дума за атаката. Втората дума беше "окървавен". Моментално и окървавен. Те повече от 2 думи не могат да запомнят. За това нямаше и трета кодова дума.На 2 септ също им задаваше кодови думи. После каза Борисов е пратил утрасите.На 22 сеп. се видя как им дават насоки.Минеков се разсърдил, че от 100 000 лв в сметката на Хад.жигейчо нямало вече пари и не се появи през цялата вечер.В 23 часа хората се изпариха.
125
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално е *** с фуражки, станали полицаи с ходатайство, да защитават властта!В една нормална държава, подобни карикатури не могат да бъдат дори пазачи на бостани с дини!
124
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво народно въстание е това 1000-2000 души. Те ли са народа, та това са само 0.03% от 7000000. Срам и позор сте ходете и се гръмнете не ставайте за смях.
123
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бой наред. Няма да пускате преврат от некви паляячовци. Защитавате над 1.5 милиона избиратели гласували за законното правителство.
122
1
 
32
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, протести мротести, ок, по-интересно е от реалити програмите по телевизията, време е да пуснете някой статия с реч на Румен Рубладжийски за приспиване. Благодаря!
121
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За пръв път видях маймуни да се катерят по паметник !Много яко беше !
120
1
 
9
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей тулупа, дето пише на латиница, ще те свържа с просото, днеска са го перали с 200 на протеста, вика такава анадолска тройка не бях правил досега. Ще ти дам координатите, ама ти му се обаждай щото он няма пари в телефона, на ваучер е и само пуска стрелички. Ще ти помогне да се успокоиш.
119
0
 
2
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Тонко, със или без еди какво си, пиши на кирилица.
118
2
 
24
 
! Отговори
Извънредно положение преди 3 години
Ей ***, от утре всички на работа, писна ми от вас, всеки ден по кръчми, дискотеки и протести, хващайте живота си в ръце, че ще хвана тоягата!
117
2
 
22
 
! Отговори
Диоген преди 3 години
Тримата велики представители на абсурдизма - Самюел Бекет,Йожен Йонеско и Славомир Мрожек, трябва да се засрамят посмъртно от творчеството си!Абсурдите, сътворени от нашето Трио достигнаха нови, невероятни низини!
116
0
 
17
 
! Отговори
Много злоба преди 3 години
И простотия
115
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Приключи ли протеста?