Полицията се опитва да избута протестиращите, напрежението ескалира

Две линейки пристигнаха в района
Обновена: 22 сеп 2020 23:43 | 22 сеп 2020 23:12, Анисия Иванова
344

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Малко преди 23.00 часа напрежението ескалира. Стигна се до спорадични сблъсъци между протестиращи и полиция пред площад "Народно събрание". Полицията се опита да избута протестиращите. Протестиращ хвърли паве, съобщи БНР.

Протестиращите се опитаха да пробият кордона, влязоха в сблъсък с полицията и започнаха да замерят полицията с предмети, която ги избута с щитове. Камионетки на Жандармерията бяха спрени зад сградата на НС, няколко бомбички бяха хвърлени в краката на полицаите.

Две линейки пристигнаха в района - едната на Спешна помощ, а другата от болницата на МВР. Не е ясно има ли пострадали служители на реда.

Напрежението възникна към 21.30 часа, когато протестиращи поискаха да преминат през плътния полицейски кордон, който е обградил старата сграда на Народното събрание, за да отидат към храм-паметника "Александър Невски". Те не бяха допуснати от силите на реда, което предизвика недоволство.

Броят на протестиращите вече намалява, но все още едно голямо ядро се намира пред старата сграда на Народното събрание. Множеството скандира "Оставка" за главния прокурор и правителството.

Три - четири реда жандармеристи с щитове и шлемове излязоха, за да преградят пространството пред старата сграда на Народното събрание. Протестиращи се струпаха пред жандармеристите, скандирайки, че пазят престъпници.

76-а вечер на протест се провежда в София. Инициативата е под надслов "Велико народно въстание" 3.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


344
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
16
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъст за геноцида над нашите родители (100 евро пенсия)!Мъст за геноцида над българския етнос!Мъст за наглостта на партийните кръгове!Мъст за ежедневните обиди и подигравки с майките и медицинските сестри!
153
18
 
5
 
! Отговори
КЪДЕ Е ЛИНЕЙКАТА преди 3 години
АКО ТОЗИ ИД ИОТ И СЕГА ПРИ СТОХИЛЯДЕН ПРОТЕСТ НЕ СИ ПОДАДЕ ОСТАВКАТА, ЗНАЧИ ПРОБЛЕМЪТ МУ КАТЕГОРИЧНО Е МЕДИЦИНСКИ! ТОЙ Е ЗА ЛУДНИЦАТА
152
3
 
17
 
! Отговори
Тъпир преди 3 години
Ей тоя Радко , след 30 години се сетил, че има мутри.И рекламира държавата като мутренска. Иначе и е президент и си получава облагите, вместо да стане един борец за свобода и да хване гората.
151
2
 
6
 
! Отговори
Тих те искам преди 3 години
До ГражданинКакви права имаш ти бе?Имаш право да плащаш цял живот за никому ненужни услуги. Ти си НИКОЙ, ти си само десет цифри. Никому ненужен консуматор на природни блага , това си ти, жалко *** , което хаби залудо ресурсите на планетата. Когато не те натискам, няма да звъниш, разбра ли или да ти повторя?
150
1
 
7
 
! Отговори
До 213 преди 3 години
Лягай си вече,поетче,че сутринта медицинската сестра рано, рано ще влезе да ти дава хапчетата!!!
149
17
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквата изтърва момента, в който можеше да си тръгне с добро!
148
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората вече не искат оставка! Хората искат мъст!
147
4
 
6
 
! Отговори
Дядо Боже преди 3 години
Никой не може да избяга от съдбата си. Тоя мач съм го играл с вас, хората в продължение на хиляди години. Жалко, че не си помните историята. Повтаряте историята. Но няма нищо. Щом толкова ви е акъла... ко да праим братче... няма оправия. Давайте напред :DЩе преборите историята. Пхахахахахахахаххахаахаха
146
15
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 години
БОЙКО СЕ КРИЕ! БЯГА В ПРОВИНЦИЯТА, ДА ТЪРСИ УТЕХА!Страхливец?
145
1
 
6
 
! Отговори
До 202 преди 3 години
И аз съм пророк,ако не спреш бялото,ще ставаш все по-зле !!! Ще ти се привиждат и други неосъществими неща !!!
144
9
 
5
 
! Отговори
До 206 преди 3 години
"ИМАМЕ ПРАВО ДА ПРЕМИНАВАМЕ ПРЕЗ ВСЕКИ ЕДИН ТРОТОАР. Това е по Конституция.СПАЗВА ЛИ СЕ КОНСТИТУЦИЯТА?"А вие какво спазвахте когато с месеци блокирахте орлов мост, соф.университет, дондуков с палатковите лагери и причинявахте неудобство за движение?
143
13
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Имам ли право да протестирам за каквото и да е?- Да: палец нагоре- Не: палец надолеГЛАСУВАЙТЕ СЕГА!
142
16
 
5
 
! Отговори
Разумен преди 3 години
ПРОТЕСТА е ПРАВО на ВСЕКИ гражданин.Който даде минус е комне. Долно и гадно комне.
141
3
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Утре мога да направя протест, че продават студени банички.И това е най-нормалното нещо, защото всеки гражданин има право на протест.ФАКТ!П.С. В случая не е за банички, но си е протест. :)
140
3
 
16
 
! Отговори
до полицията преди 3 години
да се действа твърдо срещу закононарушителитеплащаме ви данъци какво ги галите с перце те не са част от народаарест и съд за всеки от този протест който нарушава някакъв закон65739
139
11
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
ИМАМЕ ПРАВО ДА ПРЕМИНАВАМЕ ПРЕЗ ВСЕКИ ЕДИН ТРОТОАР. Това е по Конституция.СПАЗВА ЛИ СЕ КОНСТИТУЦИЯТА?
138
0
 
6
 
! Отговори
До 193 и 196 преди 3 години
Абе, защо така сте изперкали и пишете подобни неадекватни неща, явно сте се вкарали яко в някакъв филм!Нищо чудно и да не сте двама,а да го пише един човек.Хайде,лека нощ!!!
137
15
 
4
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
ИМАМЕ ПРАВО ДА ПРОТЕСТИРАМЕ ЗА КАКВОТО СИ ПОЖЕЛАЕМ. ФАКТ!
136
17
 
2
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
МОга да направя протест наречен "ВЕЛИК НАРОДЕН ПУЧ", ей така - с главните букви.И никой няма основание да ми търси сметка, защото е законно. Бойко ПАДА. САМ.На предизборната си кампания, Бойко ще се срине. Няма да има партия ГЕРБ след това.. По-добре се поинтересувайте от дейността на Цветанов. ГЕРБ няма да са фактор след по-малко от 6 месеца.Пророк съм. Предвиждам бъдещето. Не говоря измислени неща, а само обосновани мнения.ВИНАГИ!
135
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ген.Решетников Леонид през 2016г. поръчва социологическо проучване с цел да се профилира бъдещия президент на България.Ген.Решетников и г-жа Нинова обсъждат кандидатурата на ген.Р.Радев.Това НЕ Е НАМЕСА в политическия живот на България.Интересен извод от въпросното проучване е, че се наблюдава ВИСОКО НИВО НА ТРЕВОЖНОСТ сред българите.Това ИЗОБЩО НЕ Е ИЗПОЛЗВАНО за повлияване на обществените нагласи в България.Горките лум-***-ни,Вечно използвани и поругавани!