Велико народно въстание 3: Площад "Независимост" се пълни с протестиращи

Обстановката е спокойна, има хора от Русе, Бургас и други градове
Обновена: 22 сеп 2020 18:39 | 22 сеп 2020 18:27, Анисия Иванова
620

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Третият протест, обявен като "Велико народно въстание“, е насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Площад "Независимост" постепенно се пълни с граждани, които искат министър-председателя и главния прокурор да се оттеглят.

Този път началото на третото "народно въстание" започна в 17:00 ч.

Протестиращите се събират в "триъгълника на властта". Обстановката е спокойна. Има хора от Русе, Бургас и други градове от страната. Полицаите към момента са свалили своите щитове, съобщи Bulgaria ON AIR.

Затворен за движение е бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Органите на реда проверяват за опасни вещества и предмети. Проверките започнаха от 14:00 ч. от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива".

Органите на реда намериха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор, съобщиха протестиращи.  По думите на майките той се използва от медицинско лице за промиване на рани.

Полицията претърси и градинките, попадащи в района на традиционните антиправителствени протестни шествия. Източници от МВР съобщиха , че не е открито нищо притеснително.

Протестиращите отново настояха полицията да не допуска провокации и да не проявява насилие, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото "Велико народно въстание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


620
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП са родени за манифестации
49
19
 
4
 
! Отговори
Нане преди 3 години
герберастията фърля пяна, кат бесни песове...Излезте на площада, ако ви стиска...
48
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 62Я давай поименно да видим, че си прав и познаваш всички протестиращи и им знаеш биографиите. В противен случай си празнодумец.......Неомарксистите се познават по изкривените и не чак толкова човешките им физиономии както и по написаните глупости по вдигнатите от тях лозунги! Плиткоумието на неопмарксистите обаче не свършва дотук, нито един от тях не посочи алтернативен лидер което само по себе си доказва че зад тях стоят бившите БКП-та, сега БСП-та) драпаши за власт!
47
2
 
20
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Като почнеш от триото,те всички са храненици на бившата номенклатура,израснали по почивните станции на БКП.
46
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много сте малко за да има някакъв ефекттикви, овце и малко наркоманикойто и да дойде на власт ви пак ще сте там на площада
45
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички, които не са мутри искат оставката на мутрите, но това са най-различни хора - целия народ без мутрите и това прави обединението им много трудно. Мутрите най-нагло манипулират хората чрез подчинените им медии и плащат яко на трoловете си в интернет, но слава богу трoловете им са много зле - вижда се и тук.
44
4
 
15
 
! Отговори
До55 преди 3 години
55Анонименпреди 1 минута 0 1До Анонимен 50Законно избараното правителство се сваля със законни протести. Или пак имате амнезия ?########Че кой ви пречи да протестирате. Ей ,къде е март месец. Има няма 200дни.
43
5
 
20
 
! Отговори
истина преди 3 години
до оставкаКакви десет хиляди протестиращи на триъгълник. Нинова каза че са стотици хиляди.Не можеш да лъжеш като нея. Аматьор, не ставаш за лидер на БСП. Защото който най много лъже и краде, става за лидер на БСП.Мафия има. Мафията финанснира протеста, и издържа двама студента на адвоката.
42
3
 
14
 
! Отговори
М М преди 3 години
Малобройни но гласовити!!!
41
6
 
18
 
! Отговори
Колев преди 3 години
80% от хората на протеста са от комунистически номенклатури. Те се плодеха през годините и сега искат да седнат на софрата,както техните родове са лапали през годините когато са били на власт. Не щат да работят,искат чиновници да стават. Ама няма да им стане играта май...
40
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много народ се събира .В момента са поне 20 000 Браво българи
39
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Промените се правят на изборите
38
18
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
оставка оставка
37
4
 
2
 
! Отговори
Палят генератор преди 3 години
Ае я си ******такъв генератор ше ви подам, че ше стигне за всички.
36
14
 
4
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Ето това е политиката на Борисов!!Цял свят ще види на живо как Борисов се отнася с избирателите си!!
35
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрите в България си имат държава от 2009 година, а град София мутрите го притежават от 2005 година. Време е да се отървем от мутрите.
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тиквите на БСП и овцете на отровното триосега е момента да си преброя стоката
33
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То само ко му ня ги на тоя протест бря.Нещо рехав ми се вижда. Ами то на сватбата на отрочето на другарката Йотова имаше повече пълнеж. Къде сте тръгнали бе катунари. С два файтона пл У же ци да сваляте законно избрано правителство.
32
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне 3 милиона има на площада. Лично ги прероих. :D
31
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май мутрите пак са мобилизирали 10-15 хиляди униформени полицаи, с които да смачкат протестиращите. Колко са цивилните ченгета на мутрите там, само мутрите знаят.