Велико народно въстание 3: Площад "Независимост" се пълни с протестиращи

Обстановката е спокойна, има хора от Русе, Бургас и други градове
Обновена: 22 сеп 2020 18:39 | 22 сеп 2020 18:27, Анисия Иванова
620

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Третият протест, обявен като "Велико народно въстание“, е насрочен за днес, за да съвпадне с отбелязването на 112-годишнината от обявяването на Независимостта. Това е и 76-ият пореден ден от антиправителствените прояви.

Площад "Независимост" постепенно се пълни с граждани, които искат министър-председателя и главния прокурор да се оттеглят.

Този път началото на третото "народно въстание" започна в 17:00 ч.

Протестиращите се събират в "триъгълника на властта". Обстановката е спокойна. Има хора от Русе, Бургас и други градове от страната. Полицаите към момента са свалили своите щитове, съобщи Bulgaria ON AIR.

Затворен за движение е бул. "Цар Освободител" и бул. "Дондуков". Органите на реда проверяват за опасни вещества и предмети. Проверките започнаха от 14:00 ч. от палатковия лагер на майките от "Системата ни убива".

Органите на реда намериха и иззеха бутилки с физиологичен разтвор, съобщиха протестиращи.  По думите на майките той се използва от медицинско лице за промиване на рани.

Полицията претърси и градинките, попадащи в района на традиционните антиправителствени протестни шествия. Източници от МВР съобщиха , че не е открито нищо притеснително.

Протестиращите отново настояха полицията да не допуска провокации и да не проявява насилие, както се случи на 2-ри септември, когато бе първото "Велико народно въстание".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


620
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите цялостно не са революционен народ, а слугинаж, свикнал да се снижава за да оцелява. И управниците това го знаят. Радев стана public enemy - разединявал нацията и развалял рахатлъка на гангстерите. Много сте ми смешни. Промени в България са настъпвали само отвън защото е невъзможно раята да се надигне отвътре. Освен ако Европа не помогне, а тя е решила да крепи мафиозите. А дори да паднат, раята пак ще ги преизбере! Хаха.
29
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма доказателства че ГЕРБ са мафияизмислица на Радев той пръв нарече правителството мафияслед като започнаха да му разкриват далаверите
28
3
 
7
 
! Отговори
??? преди 3 години
Интересно как хората стигат до площада след като полицията спира всички на колометър-два преди площада?
27
24
 
5
 
! Отговори
Оставка! преди 3 години
В момента вече има много народ.Говоря за десетки хиляди.Браво българи! ОСТАВКА!!!!
26
4
 
22
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Интересно, системата ги убивала, а кой тогава ги храни тия хора и им плаща без да работят нищо, и да стоят по площадите с месеци?
25
7
 
9
 
! Отговори
Мафиот преди 3 години
Смешници тръгнали да борят мафията..Ще ви смачкаме бе *** Просто идея си нямате срещу какво сте тръгнали
24
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дали Черепа е разрешил с негови пари, да се протестира и в защита на природата?
23
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко ще си иде, ама вие ще си останете смотани който и да дойде ако досега не сте си оправили живота. Имаш една песен - "Девет милиона мишлета...".
22
23
 
6
 
! Отговори
православен патриот преди 3 години
Борете се смело, патриоти!!!! Бъдете силни и свободни за да смачкате мафията !!!!!
21
3
 
22
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 3 години
До WTF 15 Изпуснаха датата за успех на въстанието. Девети септември. Ама от къде толкова ум в отровното трио.
20
7
 
30
 
! Отговори
Ради преди 3 години
Мислехме си ,че избираме президент , който да поведе народа към светло бъдеще а той ни трови с погребални речи , подклажда метеж и ще ни докара до гражданска война.
19
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите си обичаме мафията!!Долу Протестиращите!!Смърт за свободата!!
18
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като гледам снимките бая рехаво е "пълен" площада
17
23
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече съм на протеста. Викам на един ушев, дошъл съм да подкрепям крадеца със суджуците и нощното шкафчинци, както и булонката на пеевски от гешовия род, къде да застана? Оня ми вика, ти си третия, сега ще дойде специализиран транспорт, вашата група е в Курило, там са подкрепящите генерал Борисов.
16
0
 
4
 
! Отговори
Отговор преди 3 години
До Анонимен 13 Никога .
15
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес ще се реши..Или мафията или свободата!!Кое предпочита България!!
14
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
АРМАН БАБИКЯН - ХАДЖИ ГЕНОВ И ДРУГИЯАко в деня на независимостта в Щатите призовеш народа към уронване на държавното управление ще ги осъдят на 300 години затвортрябва да не си Българин за да правиш това на този ден
13
20
 
8
 
! Отговори
WTF преди 3 години
Подкрепям исканията на протестиращите, но точно на националния празник ли трябваше да организират протеста... Утре, вдругиден и т.н. ДА, но днес НЕ! Има моменти за противопоставяне, но има и моменти за обединение, иначе след като Бойко се махне(а той е пътник със и без протести) ще сме една шайка рабита и поляризирана!
12
23
 
9
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
БОРИСОВ се хвалеше щото хапвал филия с мас а колко хора умират от глад от капиталисти и олигарси добро не очаквайте те са кожодери
11
36
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега или никога! Оставка на диктатора и шанс за по-добро бъдеще или ще продължим да тънем в калта и да берем срам пред цяла Европа. Стигне ли се до избори ще ги нагласят.