Комисар Хаджиев: Протестите пред парламента са нерегламентирани

Шефът на СДВР коментира сблъсъците снощи
23 сеп 2020 06:31, Александър Попов
520

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
Протестът снощи, минал под надслов "Велико народно въстание 3", е бил съгласуван със Столичната община. Но той е трябвало да се проведе единствено на площад „Независимост“, както и в района пред БНБ. Това обяви в полунощ директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.
 
Случилото се пред сградата на Народното събрание, където ескалира напрежението, са нерегламентирани действия, а сградата е стратегически обект от значение за националната сигурност. Усилията на полицейските органи са насочени към недопускане на по-нататъшно разрастване на ситуацията и грубо нарушаване на обществения ред, допълни той.
 
Хаджиев уточни, че има един задържан за носене на забранени предмети и призова да се спазва обществения ред.
 
Пред сградата на Народното събрание се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция. Първите опитаха да пробият кордона и замеряха униформените с различни предмети, гръмнаха и няколко бомбички. 
 
Полицията избута протестиращите с щитове. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Полицията избута протестиращите с щитове." ТОВА НЕ Е ИСТИНА. НИКОЙ НЕ Е ИЗБУТВАЛА ПОЛИЦИЯТА.ИМАШЕ 2 ОПИТА ЗА ПРОБИВ СЛЕД КОМАНДАТА НА БАБИКЯН ПО ДОМОФОНА :D 1.Сбабикян каза на полицаите: "Пуснете ни моментално" - като чуха думата моментално и напънаха ултрасите.Там имаше и една щангистка на първи ред.2.Сбабикян след минути каза на полицаите: "Вие сте виновни за ескалацията-вие окарвавихте протеста". Това беше втората кодова дума - окарвавихте.Утрасите и щангистката отново напънаха за пробив.
296
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, ако желаещите да протестират надхвърлят капацитета на разрешената от герберастията площ, какъв е редът? Една корумпясала тиква се оказва по важна от голяма част от българският народ! Няма да споря с Пуйка Коларова по мнозинствена или по малцинствена част, но във всички случаи - доста качествена част от народа! И една аморална тиква е поставена по високо от това мнозинство! Вечната незаменима простотия! Ония в Брюксел и те буклуци! Наистина изглеждат като отпрани с 200 и щастливи!
295
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рамона Стругариу е румънска ц.иганка.Да си гледао румънските *** и да не се занимава с България!
294
11
 
10
 
! Отговори
хаха преди 3 години
5-6 човека пишат всички коментари под статиите за протестите. И им плащат с нашите данъци. Най-явният от всички писачи е оня, който ползва думата "фигурант" на всеки коментар. Той е най-мързелив и просто копи-пейства един и същ коментар навсякъде. Трябва да бъде сменен с по-грамотен коментиращ.
293
5
 
8
 
! Отговори
Кера преди 3 години
Е, и ?! Колко са арестуваните ?! Колко са с повдигнато обвинение ?! Колко са вече осъдените !? Щом няма последствия за нарушителите, не ни занимавайте с това театро повече !!!
292
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пешо пии си хапчетата - протеста си е протест ква мафия те гони измисли нещо преди да пишеш сьс акьла си
291
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде Тиквата да хвърля вече пешкира, че народа иска да го трича.....
290
2
 
16
 
! Отговори
1280 преди 3 години
Рамона Стругариу е румънска представителка на малцинствата и работи в екип с Елена Йончева в партията на европейските социалисти по поръчка на руски интереси. Доказано с публикации в европейската преса, дори и в румънската.
289
8
 
18
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Слушах бабикянът как се изцепи, че му "ограничавали правото на придвижване"!!! Това може да го изтърси само индивид преливащ от наглост подправена с откровена глупост! Също толкова фрапиращо глупаво бе наричането на катуна на Орлов мост - "лагер на свободата"! Не може да се бориш за демокрация под ръководството на мафията!
288
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
76 дни, 3 велики народни въстания и НИЩО. И един метеж не можете да направите бахси некадърните червени дзурляги! Докога ще ви чака черепа? Парите ще свършат и цветан василев не иска да дава повече!
287
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пълно е било с комунисти на протеста вчера от Ямбол, Карнобат, Враца и др. Освен Мая Манолова са били Кристиян Вигенин, Костадин Костадинов и още няколко проруски партии с целият си актив.
286
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте само коментара на евродепутатката Рамона Стругариу, коментарите са безсмислени.
285
3
 
20
 
! Отговори
Майора преди 3 години
Срамота господа само Бабикян и вие не разбрахте че всичко е лъжа и монтаж че никой не държи пари в чекмедже и оръжие до главата си , а колкото до къщата тя е толкова на ББ колкото и острова на Гърция.Така че засрамете се спрете се ако ББбеше такъв нямаше да има доверие от ЕС НАТО и САЩ за разлика от разединителя Радев за който се знае че е избран от КГБ и иска страната в Евразия!
284
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г.робовното трио се превърна в Дует :D Ми.не.тков се разсърдил, че пари от сметката на протеста вече няма. Хад.жигейчо управлявал сметката защото била на негово име.Парите от сто хиляди - останали 2 хиляди.Сега е дует-скоро триото ще се превърне в соло.Ще остане само Сбабикян с пиар агенцията в полза на Фигуранта Радев.
283
3
 
16
 
! Отговори
Протестиращ преди 3 години
Да говориш от името на "народа " покадва само едно ! Ментални увреждания !
282
2
 
18
 
! Отговори
Шофера преди 3 години
Третото велико народно оси ра не завърши при резултат Баце 76 проституиращи 0. Предлагам следващото да се проведе на 7 Ноември, когато поради липса на крайцер, сигнала да бъде даден от Потника, който да се изпър ди звучно от прозореца на Дондуков 2, а дванайсетте дежурни протестъра да превземат зимния дворец в Студентски град. Така най-после ще достигнем лелеяното от многохилядното множество по площадите в милата ни татковина благоденствие.
281
0
 
14
 
! Отговори
Алекс2 преди 3 години
Божо дай пари за нови палатки бре ! Нали на нас се надяваш...
280
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато Великите народни въстания станат много и начесто-се превръщат в обикновени с.апунки.
279
1
 
21
 
! Отговори
до 296 преди 3 години
Стига с това шкафче! Демоде е вече. Не е актуално. Разкрити са фалшификаторите на колажите. Същите сбабикянови медии пуснаха още тонове лъжи. Замесиха международен скандал с лъжите си, а жената снимала шкафчето си е жива и здрава и е рускинята модел Октавина Максимова. Не ми е интересна темата от лъжливите шкафчета. Повече ме интересува Радев с коя жена пилот от гражданската авиация има връзка и дали тя ще е новият премиер. Само не казвайте на никой, че Десислава ще го направи на ту.ршия. xD
278
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хаджи, нерегламентирани действия са също така когато ни крадат,така че не си давай мнението!