Комисар Хаджиев: Протестите пред парламента са нерегламентирани

Шефът на СДВР коментира сблъсъците снощи
23 сеп 2020 06:31, Александър Попов
520

 Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

 
Протестът снощи, минал под надслов "Велико народно въстание 3", е бил съгласуван със Столичната община. Но той е трябвало да се проведе единствено на площад „Независимост“, както и в района пред БНБ. Това обяви в полунощ директорът на СДВР старши комисар Георги Хаджиев.
 
Случилото се пред сградата на Народното събрание, където ескалира напрежението, са нерегламентирани действия, а сградата е стратегически обект от значение за националната сигурност. Усилията на полицейските органи са насочени към недопускане на по-нататъшно разрастване на ситуацията и грубо нарушаване на обществения ред, допълни той.
 
Хаджиев уточни, че има един задържан за носене на забранени предмети и призова да се спазва обществения ред.
 
Пред сградата на Народното събрание се стигна до сблъсъци между протестиращи и полиция. Първите опитаха да пробият кордона и замеряха униформените с различни предмети, гръмнаха и няколко бомбички. 
 
Полицията избута протестиращите с щитове. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


520
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
11
 
10
 
! Отговори
Иван преди 3 години
родната полиция иска да се превърне отново в Народна милиция... толкоз знаят, толкоз могат. като цялата ни власт - тато им е модела....
316
11
 
9
 
! Отговори
до 336 преди 3 години
Така е! Много е хрисим и конвенционален Радев! Праволинеен, честен, пази законността и авторитета на институциите, макар и герберски! Личи, че му липсва образование в Симеоново и стаж в МВР и мутренските групировки! Да вземе едно чекмедже без дъно, събира подаяния на площада и обединява нацията около това чекмедже, по ще му прилича и тогава гербераската пропагандна камарила ще го зове Обединител !
315
6
 
11
 
! Отговори
Простестър преди 3 години
Станете, че да седнат нашите де !
314
5
 
14
 
! Отговори
Пародия преди 3 години
Какво въстание бе, бахахахах!? Абсолютни палячовци са всички...
313
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако имахме адекватен президент, който да може да отиграе ситуацията, не само да се противопоставя, Борисив вече щеше да е паднал. Ако протестите бяха адекватни, вече щяхме да сме в ситуация на избори. За съжаление президента е откровенно ***, протестите са неадекватни, така че да не се чудим защо тиквата е още на власт, пак за съжаление!!!!!!
312
1
 
9
 
! Отговори
до 332 преди 3 години
Да не би да ти харесваше физономията на Румяна Бъчварова?
311
11
 
9
 
! Отговори
Есаул преди 3 години
Платените сайтове - последна опора на герберастията! Същите, преди малко повече от 2 месеца като допуснаха, че Борисов си отива веднага, за 2-3 дни бяха го нападнали! След това получиха директива /и пари/, разбира се, да го крепят жив, луд, полумъртъв, без значение, щото има задачи за доокрадене и обслужване във всички посоки, и плюсовете и минусите намериха нормалния си баланс! Не им се връзвайте и правете каквот ви разумът повелява, а не Коларова и десетина форумни плъха, шетащи по сайтовете!
310
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вижте физиономиите на началниците на полицията-приличат на мутри-шофьори на бандити...И със съотвения коефициент на интелигентност..
309
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народът УВОЛНИ Бойко Борисов и неговата власт е нелегитимна. А милиционерите еничари-те трябва всичките 65 000 да се разпуснат. И след свободата да се изберат 20 000 НОВИ ,ИНТЕЛИГЕНТНИ И ПРОФЕСИОНАЛНИ ПОЛИЦАИ, СТОЯЩИ НА СТРНАТА НА НАРОДА, А НЕ ОБСЛУЖВАЩ ПЕРСОНАЛ НА ОЛИГАРХИЯТА. УБО първа трябва да се закрие....
308
6
 
9
 
! Отговори
Резюме преди 3 години
.. на провалените тези на червените *** досега:1) Конституцията позволява носене на оръжие на протести2) има "въстание"3) полицията е "окървавила протеста"4) старата сграда на парламента не е обект от национално значение5) заявяването на място и маршрут на протеста е ограничаване на свободата на движениеНещо пропуснах ли, или засега само това са глупостите и абсурдите?
307
7
 
4
 
! Отговори
до 328 преди 3 години
За такива като теб, които притежават единствено формална логика с ки 40-60 /умерен дeбилитет/ и по долу - oлигофреници и *** е точно така, както си го описал! За теп 1 слон е повече от 5 офце, защото е по голям *** и въстание е хайдути, бради, картечници, щикове, метеж, както вашият празник - 23 септември 1923 година! Преди 65 години са те приемали на този ден в редовете на ДПО ,,Септемврийче", след кратък ползотворен стаж в четите ,,Чавдарче", понастоящем - герберастче с тиква на шията!
306
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е държава в която има престъпно управление начело с двама бандити. Никой не е длъжен да спазва каквото и да е при това положение, полицията също е нелегитимна и не представлява никой. Не бива да се плащат никакви данъци или сметки докато не се реши проблема с бандата герб
305
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 326Какво "въстание"е това?Къде се е чуло и видяло "въстание" да се организира публично и участниците да се извозват с автобуси?АХАХАХАХАХАХАХААКолко е жалко да и слуга на Черепа и Москва.
304
14
 
7
 
! Отговори
до 326 преди 3 години
Това не е протест, ако си схванал! Протест е всеки ден! Това снощи бе въстание! Ти чувал ли си някъде да има законно въстание! ***, много сте глупави това еректората, бе!
303
6
 
4
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Аз пък ще ви кажа, че и полицията, и Бабикян се възползваха от съветите на генерал Миланов, срещнали са се, поговорили са и са стиковали перфектно нещата така, че хем протеста да изглежда като протест, хем полицията да си изглежда като полиция! Напрежение - да, пострадали - не, репортажи за медиите - да и това е правилният подход! Когато олигархията не подава оставка, тия на площада - полицаите и протестиращите стават един отбор и добре се справят! Браво, момичета и момчета!
302
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** сърбежите имат тия "въстанници" крайно време е полицаите да ги почешат с палките !
301
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Полицията избута протестиращите с щитове." :D Къде, б.е?Аз гледах при Иво Божков на живо. Не е имало избутване от полицията.Протестиращите се изпариха като дим около 23 часа.Сякаш летяща чиния дойде и ги отнесе някъде към магистралата.Не е имало избутване.Идете да гледате записите! Всичко е документирано и от камерите на СДВР.Иво Божков стоя до последно.След това отиде да снима към храма.Имаше стотици полицаи и жандармерия.Това не е протест.Те в другите вечери не са повече от 200 човека.
300
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези протести са абсолютно незаконни и участниците трябва да са в затвора, а не да трошат и рушат столицата ни!
299
7
 
7
 
! Отговори
Ивето преди 3 години
Хаджиев ти неразбра ли, че имаш физиономия на МУТРА, ти ЛЪЖЕШ, ти си *** на Борисов.
298
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
315 радев не е фигурант, той е такъв според Черепа, а моето мнение е че вашия " президент" е руски агент и прави всичко по силите си за вкарването на България отново в руската сфера на влияние