Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата

Пострадали са още двама служители на СДВР
23 сеп 2020 14:00, Анисия Иванова
162
Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък при провеждане на полицейска операция за гарантиране на обществения ред по време на незаконни протестни действия снощи в района на сградата на Народно събрание – 1.

На други двама служители - също от структурата на СДВР, е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на българския парламент, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на Република България, съобщиха от МВР.

Още по темата
Напрежението до старата сграда на Народното събрание снощи възникна около 22 часа. Някои от организираторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица.

Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност. От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда, отчитат от МВР.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите като на следващ етап предстои да бъдат предприети и съответните правоохранителни мерки спрямо агресивните и хулигански прояви на тези лица.

По-рано вчера заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове, мъж не бе допуснат до протестното мероприятие на площад "Независимост" в София.

Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно същите са освободени.

Столичната полиция отново призовава участниците в протестни прояви да спазват разпоредбите на българските закони и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители, които се грижат за живота и здравето на всички граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Новите български дисиденти и борци срещу режима на тоталитаризма ще да получат признание и почести от Европа и САЩ.Поклон пред героите и борците за свобода.
16
9
 
8
 
! Отговори
стига бе преди 3 години
Добре и колко от тия ултраси бяха арестувани снощи?Предният път час и нещо им мятаха бомби, ушевите гледаха, а после преследваха и биха обикновените хора.Сега пак гледали и не арестували никой. Защо?От една страна знаят, че са ултраси, а от друга сега ще установяват кои са.Некомпетентност от горе до долу във висша форма.
15
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е. щом раната е на главата - няма проблем. Те и без това не им трябват глави на сините птиченца. Стоят само за украса.
14
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И кой ще излезе? То се видя - гербер в подкрепа на Боце не излиза, ако не му дадеш пари на ръка, храна и транспорт до София. Това е.
13
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Братле, не знам за Череп-Мереп, ама ти само гледай кво става последните дни. Бойко направо раздава държавата. На тоя концесия, на оня кинти, на трети обществени поръчки... Баси ужаса. И накрая това ще го платим аз и ти.
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да бе *** дисидентите. Прочее чудя се кога / дали тия, които не мислят като вас, най - после им писне и излязат на улицата на свой ред.
11
1
 
13
 
! Отговори
Кирчо преди 3 години
Кви ултраси бе братко .... то остана ли футболен отбор у нас ? Има едни клоуни дето се разхождат по терените, чудя се как изобщо имат фенове (безплатни) ?!?
10
10
 
8
 
! Отговори
Въпрос преди 3 години
Как точно се знае, че са "ултраси" и "от агитките" - все термини употребявани от МВР, а не се знае кои са лицата? Значи хем знаеш, че е ултрас от агитка, хем не го знаеш кой е. Да не му пише на челото, че е ултрас?
9
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не е протест, а сбирщина от няколко улични банди престъпници.
8
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Репресиите срещу дисидентите и опозицията на властта продължават. Европа ще обяви режима на диктатурата за незаконен.
7
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе как така, куките с палки, шлемове, щитове, пък все те ранени? Срещу тях младежи по тениски, а нито един ранен до днес... Тия куки да не са от захар?
6
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
истинските конспиратори вярват че правителството се грижи за народа и милси неговото добро, медията никога няма да ги излъже или подведе с информация и фармацевтичните компании които правят милярди на гърба на техните болести наистина искат да ги излекуват
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Явно да. Кътам пари с последни усилия. Скоро идва мечтания момент, в който най-сетне ще успея да оставя зад гърба си всичко това и да забравя великите си български корени. Оставям политиците тук на *** и футболните фенове. Заслужават се едни други.
4
8
 
4
 
! Отговори
Литекс-София преди 3 години
Класифицирайте протестиращите и хората въобще по техните демографски признаци - първо и най-важно, а след това по техните хобита. Ами, ако се окаже, че са от ловно-рибарския съюз, рибари ли ще са? "Ултраси, агитки,хулигани,***" са стари клишета без особен смисъл и доказателства - само сензации и етикети.
3
3
 
3
 
! Отговори
Пълни глупости преди 3 години
Тоя лъже като ***.
2
2
 
6
 
! Отговори
маркиз дьо саП преди 3 години
А бутилките знае ли се с каква точно течност са били пълни? Щото имам известни подозрения.
1
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На Божков и фигуранта умните фенове

Спонсорирани публикации