Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата

Пострадали са още двама служители на СДВР
23 сеп 2020 14:00, Анисия Иванова
162
Ултраси замеряли полицаи с камъни на протеста, един е ранен в главата
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Полицейски служител от СДВР е ранен в главата, след като е ударен от хвърлен камък при провеждане на полицейска операция за гарантиране на обществения ред по време на незаконни протестни действия снощи в района на сградата на Народно събрание – 1.

На други двама служители - също от структурата на СДВР, е оказана медицинска помощ, след като са получили по-леки наранявания при опит на група агресивно протестиращи лица да пробият полицейски кордон за охрана на българския парламент, чиято сграда е част от критичната инфраструктура на Република България, съобщиха от МВР.

Още по темата
Напрежението до старата сграда на Народното събрание снощи възникна около 22 часа. Някои от организираторите на нерегламентираните протестни действия проявиха вербална агресия спрямо служителите на реда като през мегафони крещяха от много близко разстояние в техните лица.

Неголеми групи провокатори с профил и хулиганско поведение на лица, свързани с ултраси на футболни клубове, замеряха полицаите с камъни, пиротехнически изделия и бутилки, пълни с течност. От втори и трети ред те се опитваха да изтласкат напред други протестиращи граждани и така да предизвикат сблъсъци със служителите на реда, отчитат от МВР.

Столичната полиция продължава работа по установяване самоличността на провокаторите като на следващ етап предстои да бъдат предприети и съответните правоохранителни мерки спрямо агресивните и хулигански прояви на тези лица.

По-рано вчера заради открити забранени предмети при проверка на един от изградените контролни пунктове, мъж не бе допуснат до протестното мероприятие на площад "Независимост" в София.

Други две лица са отведени в столично районно полицейско управление – мъж за установяване на самоличност, и жена – за неизпълнение на полицейско разпореждане. Малко по-късно същите са освободени.

Столичната полиция отново призовава участниците в протестни прояви да спазват разпоредбите на българските закони и да изпълняват разпорежданията на полицейските служители, които се грижат за живота и здравето на всички граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мнда, на ГЕРБ им трябваха около 10 г. да разберат, че Божков май нещо бил мафиот. Може би, докато са му прибирали парите, са мислели, че просто е богат меценат :)
36
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама закой ГЕРБ ще гласуваш? ГЕРБ-Боце, или ГЕРБ-Цецо? :)))
35
16
 
6
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Абе полицаите и те са хора и са на служба, ама много кофти работа - да охраняваш изедниците на народа от тия, дето ти изкарват заплатата ???!!!Та може би полицаите си заслужават боя?!Демокарция, законност и др. са празни думи, когато пред очите ни се вършат огромни безобразия, а полицаите пазят Главните Виновници !!!
34
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял живот Божков се е занимавал с принуда , кражба и убийства.Така е. А Бойко и Горанов му помогнаха даже да си укрива парите. Че и колекцията му закараха в Брюксел на държавни разноски. Бързо забравяш явно.
33
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А защо да не ги раздава, той има това право по закон.
32
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конкретен факт - теглихме заем 5 млрд.Конкретен факт - този, дето тегли заема, навремето разсипа Орешарски, щото онзи искаше да тегли 1 млрд.
31
1
 
14
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Ами не знам :) То верно , хората си имат работа и не им се занимава с простотии, но по принцип тая игра дето я играят някои , може да се играе и от други, а и омразата която се насъбра все някъде трябва да избие :) В тоя ред на мисли дори и правилните хора се доберат до властта , ще ли да я задържат ? Който нож вади ... затова и има избори принципно не да се замяргаме по улиците.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цял живот Божков се е занимавал с принуда , кражба и убийства. Сега какво да очакваме , нищо но от сърце.
29
13
 
4
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Шапкарите са слуги и *** на ВСЯКА власт, те принципи нямат, затова са мои заклети врагове!
28
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе на *** и некадърните все някой друг им е виновен - я правителството, я полицията, я съседа, я някоя партия, я рептилите или извънземните...може и 5G също да е виновно за собствената им некадърност.
27
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каква Масква и каква Костинбродска бе, човече Божи? Ти виж дори само съседната статия - Правителството намали концесионните такси наполовина. Според теб това какво е? Какви костинброди те гонят, какви фигуранти въобще? Какво ме интересуват и Радев, и Нинова, че тия само се чудят как да вдигнат цената на газта? Сметки за парно не си ли получавал тази година, къде живееш изобщо ти? Кой намали на Марешки оная концесия? И защо?
26
3
 
2
 
! Отговори
Пълен контрол преди 3 години
Ох,трябва да питам мама Бока може ли да ходя до 00.
25
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестиращи ***.
24
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Триото уличници си купили агитка да бие полицаите. Защо ли не се учудвам? И тия ***-де-ра-си искат да ми кажат, че ако Борисов падне, те ще управляват. Малей на изборите март с две ръце гласувам за ГЕРБ.
23
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 17Нещо факти, конкретни? Или така си лаламе какво наредят от Масква чрез Фигуранта и Костинбродска?
22
1
 
7
 
! Отговори
Do 22- стига бе преди 3 години
От Скънка:Еми хайде замисли се малко, това са платени провокатори, които искат да сломят протеста, платени от някого. Е нали като ги хванат, всички ще пеят
21
1
 
25
 
! Отговори
ъъъ преди 3 години
Снощи ги гледах - разни бръснати момченца на по 20 с маски и качулки. Най-срамното в целия този "протест" е, че измислят лъжи, само и само да кажат, че полицията ги ограничавала и им нарушавала правата. Тръгнаха за Орлов мост, видяха, че има полиция около НС и изведнъж в 11 вечерта решиха, че трябва точно от там да минат, за да ходели на църква?! Околните улици бяха свободни, но те държаха точно през заградената да минат. Пълни детинщини. Подобни отпадъци имат подкрепата само на други отпадъци!
20
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ВъпросЩо се правите на ударени? Оня мята павета и коктейл "***", ама не се знае дали бил ултрас или невинно мирно студентче. Пък ако твърдите, че това са нормалните протестиращи, още по-зле - значи вече не се и крият какви са и за какво всъщност се борят.
19
1
 
10
 
! Отговори
Bat Petko преди 3 години
До анонимен 9 Те полицаите не хвърлят павета, затова
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко става ,нали правят проверки за алкохол,бомбички камъните от гр се взеха,сага няма палатки )

Спонсорирани публикации