Ген. Стойков: Трябва да имаме смесен тип армия – наборна и кадрова

Бившият началник на Генералния щаб е за връщането на казармата
Обновена: 29 сеп 2020 19:14 | 29 сеп 2020 18:45, Красимир Ангелов
130
Ген. Стойков: Трябва да имаме смесен тип армия – наборна и кадрова
Снимка: БГНЕС

България трябва да има смесен тип армия – наборна и кадрова. Това мнение изрази ген. Златан Стойков, бивш началник на Генералния щаб на Българската армия пред БНР.

"С приемането на поправките се избързва. Трябваше да се направи добър анализ", изрази мнение ген. Стойков, който в момента е председател на Съюза на офицерите от запаса и резерва.

Още по темата
Както е известно Народното събрание одобри на първо четене възможността за доброволната казарма за български граждани до 40-годишна възраст. Приетите промени в Закона бяха внесени от Министерски съвет по предложение на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов.

Според ген. Стойков "ще бъде трудно за 6 месеца да се постигне подготовката на един военнослужещ, за да бъде ползван той след това в резерва". Той обаче посочи, че е важно да се постави началото, за да се възстанови наборната служба.

Бившият началник на Генералния щаб бе категоричен, че трябва да се възстанови наборната служба в Българската армия и съотношението с професионалните войници да бъде 50 на 50.

"С поправките на закона трябва да се търси привлекателността да се подобри армията", изрази мнение ген. Стойков и добави, че е време Българската армия да възвърне своя статут като една сигурна основа на сигурността и отбраната на страната.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
0
 
! Отговори
Искаш ли шок 6? преди 3 години
Те са "бизнесмени" - те са имали своите "бизнеси" - интересно е как така техните "бизнеси" нанесоха щети за още 30 милиарда лева и между другото си пръснаха семката къде що видят! Рамзес имал 200 сина и всичките били в армията.... Мен ми е интересно как тази фараонова вълна стана очевидно ясна при появата на негово нацистко нищожество Симеон 2 Сакскобурготски!
46
4
 
9
 
! Отговори
Ванката преди 3 години
Изобщо нямаме нужда от армия! Бюджетът на МО е колкото на здравеопазването ни - това първо. И второ - от никого не може да ни опази. Развъждаме си само *** с максимални заплати и пенсии.
45
2
 
6
 
! Отговори
редник Каракочев преди 3 години
Наборниците на палатки ли ще са?
44
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Никакви такива - или наборна, или платена. Основното тоя не е разбрал, - армията трябва да е мотивирана.
43
6
 
5
 
! Отговори
българин преди 3 години
Г-н Генерал! Преди 30 г нямахме"професионална армия" каквато имаме сега! Армията ни беше от срочно служещи млади хора отбиващи военният си дълг към родината! Нещо което го има и днес в една Турция примерно! Гърция и много други държави! Една държава е силна когато има боеспособна армия! Професионалната ни такава е един стадион парадни войничета!-:) Защо нф желаете младите българи да служат в армията ни?
42
0
 
13
 
! Отговори
гост преди 3 години
Аз пък си мисля, че генералите ни са малко множко. Същото важи и за чантаджиите в министерството.
41
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
...и всички българи, годни да носят оръжие да бъдат мобилизирани, Турция пак ще ни прегази за няколко дни, или часове. Тогава за какво ни е изобщо армия? И 5 хиляди са много.
40
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разрешават оръжие на хората и закон,при нападение в дома да можеш да си защитиш семейството и собствеността,но щом е да се защитават интересите на евроатлантическите началници ще превърнат най-важния ресурс младите мъже на БГ в пушечно месо.
39
0
 
0
 
! Отговори
Искаш ли шок 3? преди 3 години
Като каза Банев, че няма повече ко.***.ле.та в тоя край се чудя, колко ли други *** има по други краища на страната???Почвай да пеееш Банев!!!Кои са, на какви позиции са, колко мръсотии са направени за да са на тези позиции и колко конкурсчета трябва да отменим!!
38
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В днешно време малдите мъже нямат време за губуне с глупости,че и без това мъжете в БГ живеят най-малко в Европа. Освен това кой е този ***,който ще ходи на овйна да умира за днешна БГ?! Разни престъпни политици като си правят войни, да си умират сами в тях.
37
1
 
0
 
! Отговори
Искаш ли шок 2? преди 3 години
Николай Банев в момента крещи в затворническата си килия - нямам повече ко.***.ле.та във вашия край! А един друг извика - лъжееееешшшшш - нали идеята за донорната банка на Банев - той докато я направи - какво точно си мислите, че е правил? Искал да си поиграе на Рамзес с колкото се може повече робини.
36
0
 
0
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
...и червени телефони, никой да не може да ни записва
35
0
 
9
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
И къде ще бъдат приети? В унищожените казарми с оборудването и оръжията които унищожиха за за стотици милиарди? Или ще се изградят нови, да усвоят нов заем от десетки милиарди евра за да строят нови?!@!?@?!?@!?@!?@?!?@
34
1
 
11
 
! Отговори
Същия преди 3 години
Всеки, който иска да се върне казармата да се запознае със случая с редник Булиев и пак ще си говорим.
33
0
 
0
 
! Отговори
Искаш ли шок? преди 3 години
Николай Банев-ко.п.е.л.е на Симеон 2 Сакскобурготски.Иво Николаев Колев - к.о.п.е.л.е на Банев,сина му на Иво Николаев Колев-внуче.Пастор Николай Колев за съжаление обаче е бил жестоко излъган от неговата съпруга. Асистент Тодор не знам си кой си - к.о.п.е.л.е на Банев. Ония дет пукна в Швеция - к.о.п.е.л.е на Банев. Има още един. Явно Банев много са му се осладили местните лесни, а Симеон 2 му е трябвало някой да му върши мръсната работа под прикритие и да трепе преследва и унижава "комунисти"
32
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 1920-23 г. правителството на Стамболийски е въвело Трудова повиност и доста работа се е свършила. По време на Световната криза 1931-34 г. от безрсботните млади хора са били създавани работни звена на пряко подчинение на кметовете и са вършили доста обществена работа: работници при строеж на училища, обществени сгради, ремонти, създаване и поддръжка на общински овощни градини , лозови масиви, култивиране на общински земи, работа в тухларници и т.н. Управлението не е само пълнене на джоба!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На едно момче двама граждани от малцинството разпориха корема на едно българче, момчето е инвалид. Търсете случая на редник Булиев
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
46, агресивността е проява на страх, слабост и невежество.
29
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички са негодни за военна служба поради вегетарианство, наркотици, жендаризъм, йога, фейсбук, инстаграм.
28
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато имаше казарма, има и смъртни случаи, дано да не я връщат, че като знам какви мърляци сме ние българите, няма да се учудя ако се стигне до 50% смъртност. Ама затова неговорите, удобно премълчавате.

Спонсорирани публикации