Прогноза: Пенсионерите вземат по 50 лв. отгоре до март

Обсъждат различни варианти за вдигането на пенсиите
145
Прогноза: Пенсионерите вземат по 50 лв. отгоре до март
Снимка: БГНЕС

Мярката с допълнителните 50 лева към пенсиите вероятно ще продължи до март 2021 г. Това съобщи министърът на труда и социалната политика Деница Сачева пред депутатите от парламентарната социална комисия.

Около 56 лева средно на месец дават пенсионерите за лекарства, според статистиката. С тази мярка от допълнителни 50 лева към пенсиите възрастните хора ще бъдат подкрепени както за купуването на лекарства, така и по отношение на профилактиката във връзка с коронавируса, посочи министърът.

Още по темата
Сачева заяви, че желанието на правителството е да бъдат подкрепени всички пенсионери, като същевременно се запази солидарният и справедлив модел на пенсионната система.

По думите на министъра, обсъждат се различни варианти, като най-благоприятният е минималната пенсия да стане 300 лева, а максималната - 1400 лева. Това означава и вдигане на максималния осигурителен доход, възможно е да стане 3200 лева. Минималната заплата ще стане 650 лева. От думите на министъра стана ясно, че по-скоро подкрепя предложението на КНСБ за увеличаване на всички пенсии, предаде БТА.

Не е взето още решението дали увеличението ще е от 1 януари или от 1 юли, но принципът ще бъде всички пенсионери да получат такова. Обсъжда се дали то да е през увеличаване на тежестта на година осигурителен стаж или през диференцирано увеличение чрез "швейцарското правило", но при всички случаи ще има и осъвременяване през швейцарското правило.

Минималният разход за промените е около милиард и двеста милиона до три милиарда и осемстотин милиона лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До До Чебурашката...... сега са Гербави пенсии.... И какви са тия "гербове пенсии" щом червените са измрели? Ако беше така Корнелия щеше да си върже черно и да разпусне БСП.
73
4
 
0
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
Толкова ни дават и на нас да пишем по форумите.
72
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На който пенсионер не му се нравят 50 лв. бонус да не ги взима!
71
1
 
0
 
! Отговори
До Чебурашката преди 3 години
кажи ти на колко години си, регистрирания?
70
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
*** или не, факта си е факт. Обеща-дава.Червените крадци от БСП само обещават ли обещават на пенсионерите. И какво им дадоха, едно нищо. Те никога не са давали пари, никога не са увеличавали пенсии, заплати, стандарт. При тях само кризи, спрени фондове, корупционни скандали и мониторинг.
69
1
 
3
 
! Отговори
Хахаххаха преди 3 години
Пак добре, че казаха - до март... Обикновено първо минават изборите и тогава точат брадвата :D
68
2
 
0
 
! Отговори
До 65 преди 3 години
Я кажи от кого сме изостанали ?От Сърбия,Ч.Гора,Армения,Украйна,Грузия,Азърбейджан,Румъния ,Албания???От кого бе ??
67
1
 
8
 
! Отговори
Иван преди 3 години
казаха по 50 лева до края на пандемията, сега уточниха - до изборите. изводите правете сами...
66
0
 
2
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До ЧeбурашкаПотребителско име: Чeбурашка Регистриран на: 10.08.2020
65
0
 
0
 
! Отговори
До 62 преди 3 години
Пълни глупости !!!!Хубаво е,че има интернет и всеки може да свери доходи и цени през годините !!! Има и снимки !!Тея ги приказвай на извънземните !!!
64
4
 
3
 
! Отговори
До Чебурашката преди 3 години
"Червени пенсии" почти няма щото измряха - сега са Гербави пенсии , но скоро и тяхното време ще дойде начело с вожда - времето не прощава.
63
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не вярвайте на ГЕРБЕРСКАТА пропаганда, а помислете колко изостава България от другите страни в Източна Европа. Бъдете разумни не вярвайте на простака ***.
62
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво друго беше март месец, а да ИЗБОРИТЕ! Прости сте Българи не се продавайте на тея уродливи мизерници
61
2
 
4
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
Червените пенсии цял месец си чупят пръстите за писане на опорните точки по форумите за по-малко пари ама сега всичките против 50 - те лева от Бойко. Ами върнете ги бе революционери, защо не се откажете от тях в знак на протест против "корумпираното правителство и мутрите"? Тогава ще ви призная, че не сте платени а безкористно се броите за доброто на България.
60
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До кокоНЕ Е ВЪПРОСА АЗ КАК СЪМ ЖИВЯЛ, ПИТАЙ ХОРАТА, КОИТО ОТ БЕДНОСТ И НИКАКВА ПЕРЕСПЕКТИВА НАПУСНАХА СТРАНАТА И ИЗБЯГАХА, ЗА ДА СЕ СПАСЯТ ОТ МРЪСНИШКОТО УПРАВЛЕНИЕ НА САМОЗАБРАВИЛАТА СЕ МУТРА. ИЗБЯГАХА И ИНВЕСТИТОРИТЕ, НЯМАМЕ НИКАКВА ИКОНОМИКА, КОЯТО ДА ЗАДЪРЖА МЛАДИТЕ ХОРА В ДЕТЕРОДНА ВЪЗРАСТ И ЗАТОВА СМЕ В ДЕМОГРАФСКА КАТАСТРОФА. АКО СИ СЛЯП ПРИВЪРЖЕНИК НА ЕДНА СИКАДЖИЙСКА МУТРА НЯМА КАК ДА РАЗБЕРЕШ ТЕЗИ НЕЩА. НЯМА НИКАКВА ВЪЗМОЖНОСТ ЧОВЕК ОТ МАФИЯТА (СИК) А СТАНЕ ДЪРЖАВНИК.
59
0
 
3
 
! Отговори
До 51 преди 3 години
И колко става на Румънците? Знаеш ли ? 175? ,а нашата ще стане 135 ? от януари.Сега се поинтересувай от къде ще вземат тези пари и как ще се справят с бюджетния дефицит и БВП ,който сега им е 4.3% ,а трябва да е под 3,1 % !!Замразени са 80% от бюджетните проекти и се вдигат данъците ( с малко ) на работещите,заедно с такси по администрациите и институциите.И накрая- с 135? в България си по-богат ,отколкото с 175? в Румъния !
58
6
 
5
 
! Отговори
Чeбурашка преди 3 години
Браво на г-н Борисов, няма друг толкова балансиран и интелигентен политик. Пенсионерите могат да само да си мечтаят за тези пари ако бяха на власт болшевиките.
57
2
 
5
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Баце каза до края на пандемията - Март месец ли ще е това или тогава има некакво друго събитие, след което на Бочето повече пенсионерите нема да му трябват?
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Отровното трио се самоотрови. Фандъкова да им даде по една метла на 30те кресльовци поне да изметът листата и снесените от самите тях яйца. И без това за друго не стават освен да вършат комунални дейности.
55
2
 
8
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Върнете им със пощенски записи тези подаяния, да може тази джендърка да се охрани още повече! За самолети милиарди, за народа по 50 лева. По магазините само калпави стоки на високи цени!