Проф. Балтов: До края на месеца заразените с COVID-19 ще са 30 000

Директорът на "Пирогов" препоръчва да се носят маски и в офисите
12 окт 2020 09:45, Ния Христова
66
Проф. Балтов: До края на месеца заразените с COVID-19 ще са 30 000
Снимка: БГНЕС
Ръстът на новозаразените с коронавирус у нас през последните дни се дължи на неспазването на мерките. Това каза изпълнителният директор на УМБАЛСМ "Пирогов" проф. Асен Балтов в ефира на bTV.
 
Според него здравните власти вече шест месеца алармират да се носят предпазни маски, но хората не спазват стриктно мерките.
 
"Все едно не говорим на тях, а на въздуха. Лятото всички бяхме на открито, това е оказало влияние. В момента, в който социалният живот започна да става на затворено - веднага се вдигна процентът", каза проф. Балтов. 
 
Той е категоричен, че във всички затворени помещения трябва задължително да се носи маска - независимо дали става въпрос за офис, магазин или болница. Проф. Балтов каза, че би препоръчал на Националния оперативен щаб да се въведе задължителното носене на маска и в закритите помещения, които не са обществени. 
 
"Ние сме прекалено свободолюбиви и когато нещо не ни харесва - решаваме, че то ни пречи. Ако ние носим маска на закрито, цифрите в момента щяха да са наполовина по-малко. Има огромна съпротива, над 50% от хората нямат никакво желание да спазват мерките и смятат, че ние говорим на вятъра, а коронавирусът е конспиративна теория", каза още директорът на "Пирогов".
 
Проф. Балтов обясни, че ако броят на заразените продължава да расте, страната ни ще влезе в "червената зона". Това означава, че Европа ще въведе допълнителни рестрикции към страната ни. Той допълни, че за момента здравната ни система не е застрашена от колапс. 
 
Според него връщането на учениците в клас не е повлияло на увеличаването на заразените и уточни още, че следващата седмица е планирана дискусия дали да се ограничи придвижването на по-възрастни хора.
 
"Ако тенденцията се запази и през следващите седем дни, ще трябва да се вземат някакви мерки. Прогнозата ми е, че до края на месеца ще има около 30 хил. заразени с коронавирусна инфекция", допълни още той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


66
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
3
 
! Отговори
Iordan Ivanov Gelog преди 3 години
Поредната /след BSE<SARS<MERS<SWINEFLU<BIRDFLU../ исключително НАГЛА ДИВЕРСИЯ рекламирана като COVID 19 се провежда с дигитално холограмни видео оръжия вкл смартфони,камери,обемни скенери,медицинска техника вкл рекламирани електронни термометри.В tехниката са инсталирани Black death generators and activators...Атаката с подобна техника срещу Donald Trump доказа ползване на обемно оръжие с лазерно насочване в гръб..Вижте увреждания след опит за РЕКЛАМНО Убииство на Трумп ..Вижте и ПАПАТА
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според мен магазините могат да почнат да слагат табала обаче на английски на която да пише че може да се влиза и без маски.Ако стане проблем магазините ще се оплачат че преводача е превел грешно.
38
9
 
8
 
! Отговори
абе ейй преди 3 години
Пълни глупости ! Толкова време простести и нямаше никакъв прилив , а сега изведнъж , давай 30 000 ... Трябва нещо да направим вече, не може децата да ходят нормално на училище от подобни глупости !!!
37
6
 
2
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
Над 6 700 000 българи имаме трайни увреждания от нагло престъпни мероприятия на МЕД мафията провеждани вкл в ясли,детски градини и училища.Чрез хлор токсични водни разтвори се поразяват трайно всички деца .Следв адълго и продължително НЕПРАВИЛНО лечение.Колкото по вече и по хронично болни българи има толкова по вече милиарди ограбват от народа мед мафиотите.Жертвите на ХЛОР ТЕРОРА развиват брнхити,пневмонии,астма,левкози,диабет,развалени зъби ...Експерти да обезпечат охрана на децата ..
36
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера гледах Кантарджиев и вика че трябвало да се носят маски а самият той и водещата на шоуто бяха без маски. Излиза, че в България само най-долу в социалната йерархия носят маски.
35
7
 
5
 
! Отговори
Iordan Ivanov Geolog преди 3 години
преди години се появиха публикации че мед мафията разболяла само за един сезон над 800 000 Българи.Досега няма един арестуван и вкаран в затвора заради нагло престъпни диверсии с ползването на нарочно създадени нагло престъпни полу заразни щамове.За по бързо поразяване на децата с Грип подобни щамове терористите на власт ползват хлор токсични водни разтвори вкл с дози ЕДНО Към Гьоторен с цел пробиване на охраната на горни дихателни пътища .
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всичките съм ги пратил да работят от вкъщи и така съм сигурен че от рзи няма да почукат на вратата ми.
33
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
E и?
32
0
 
2
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
20 "коментара" са надраскани от една и съща aмeба!
31
8
 
16
 
! Отговори
Д преди 3 години
На този същия нямаше да му стигат човалите и чакаше камионите... Поредния слуга на Бойко.Който се чувства застрашен ако иска и да спи с маска, това си е негов проблем, мен лично вече няколко пъти ми става лошо от задух заради маската, така че отказвам да вярвам на този чантаджия, който ако не се сваляше (да не каза по-груби думи сврързани с леките жени) на Боко, щеше само да сънува подобен пост
30
7
 
20
 
! Отговори
ww преди 3 години
Скрий се Балтов! Никой не спазва мерки цяло лято! Стига с тия фалшиви тестове и маски!Не наядохте се алчни доктори!
29
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наредбата за носене на маски противоречи на Закон, който забраняваше закриване на лицето на публично място. Законът е над която и да е наредба. Този закон не са го отменили все още. ТЕ не си спазват законите, не ние.
28
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Червени неудачници, ми не носете маски!!!Да се оттървеме по-бързо от вас!!!
27
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този "капацитет" в няколко изречения казва няколко коренно противоречащи си твърдения. Например, хем случаите разко се увеличили, след като животът се е върнал на закрито, хем връщането на децата в училище не се отразило на повишението на случаите.Ама така е, като се нагаждаш да изпълняваш интифата, дето ти спускат "отгоре". Пък после - що не им се връзваме на приказките и не им изпълняваме "мерките"...
26
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бла, бла, бла... скрий се, Балтов герберско плашило
25
9
 
22
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Излезте навън, използвайте последните хубави и топли дни, загаряйте на слънце, спортувайте умерено, хранете се здравословно, живейте си живота активно и му се наслаждавайте. Не носете маски лигавници и намордници и не го слушайте тоя глууупак както и цялата шайка садисти от НОЩ.
24
4
 
20
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
На доктора заплатата.премиалните и комисионите вървят!Вие какво очаквате да ви каже!?
23
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този вече стана смешен. Бойко по-добре да го скрие за дълъг период от време както стана с псевдогенерала.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Все едно не говорим на тях, а на въздуха"....Така, господин Балтов, може да говорите вкъщи на жена си или детето си. Когато говорите с този маниер на пациентите и гражданите, най-много да отнесете някой ... "поздрав". Когато наслагват нагли и некадърни калинки по чиновническите служби - неприятно, но не особено опасно. Но когато калинка попадне на такова важно място като голяма болница, например, може да стане наистина страшно.
21
5
 
9
 
! Отговори
Проф. Балтов преди 3 години
Аз съм *** на куче, ама се опитвам и вас да изкарам такива. Щото съм с 200. Лева подкупен.