Ветеринарят на спасеното чихуахуа практикувал незаконно

Масова практика у нас е изнасянето на животни с фалшиви документи
19 окт 2020 13:01, Ния Христова
23

Ветеринарят на спасеното от евтаназия в Норвегия чихуахуа не е регистриран и практикува незаконно. Това обясни Явор Гечев от Фондация "Четири лапи".

 "На пръв поглед паспортът на животното изглежда легитимен, има направена ваксина и поставен чип, но датата е много ранна и това буди съмнение в Норвегия, защото те имат стриктно законодателство", подчерта Гечев в ефира на Bulgaria ОN AIR.
 
Той обясни още, че ветеринарят е от Тервел и няма регистрирана лекарска практика.
 
"Издали са му само предписание да си оправи документите, това е недопустимо. Трябва да има сигнал към прокуратурата, не само глоби, този човек подлежи на затвор", категоричен е Явор Гечев.
 
Гечев допълни, че това е масова практика в България и се прави с търговска цел, защото цените на кучетата в Европа са много по-високи. 
 
"За щастие БАБХ са си научили уроците - нашите власти се оказаха по-гъвкави от норвежките, защото е неразумно здраво животно да бъде евтаназирано само защото е с фалшиви документи", каза Гечев и увери, че малкото чихуахуа вече има редовен паспорт.
 
Кучето беше спасено след апел на легендарния актьор Жан Клод Ван Дам, който създаде петиция в подкрепа на мисията си в социалните мрежи. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
Ох това да не е преди 3 години
Това е съпруга на Цеца хорозова.колкото той е ветеринАр толкова и тя има диплома за образование.в Тервел се знаем.
22
0
 
1
 
! Отговори
Ох това да не е преди 3 години
Това е съпруга на Цеца хорозова.колкото той е ветеринАр толкова и тя има диплома за образование.в Тервел се знаем.
21
0
 
3
 
! Отговори
До коментариите преди 3 години
Коментарите който пишете против кучето,сте хора на Симо,Дида и живо.абе хората от чужбина ва разбраха а се пишете на светци.оня от горе не може да го излъжат.питам, защо сега когато се прави ремонт на до за стари хора в село полковник Савово кмета на общината си прави ремонт и той на бащината си къща.къде сте бе съветници. Спите.и си участвате и вие по програми,алъш вериша да върви.кокво ме интересуват гласоподаватели.аз да съм добре.голяма мафия е община Тервел.къде ДАНС, ГДБОП.
20
1
 
1
 
! Отговори
Трябва да си плащаш преди 3 години
Значи, УБИВАТ кучето,съвестно ваксинирано и с поставен чип защото е направено от ветеринар който НЯМА РЕГИСТРИРАНА лекарска практика, тоест не си плаща на държавата за правото да работи. Докато, куче което е съвестно ваксинирано и с поставен чип от лекар който ИМА регистрирана лекарска практика може да продължи да живее.Значи. Припада човек на улицата . Чуват се викове . Хорааа.Има ли лекар тук.Помогнете.Идва един и казва: Съжалявам, аз съм лекар НО НЯМАМ регистрирана лекарска практика ...
19
0
 
1
 
! Отговори
givo tervelski smeta преди 3 години
xoroza moi 4ovek
18
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето има чип, има ваксинации, ама втеринаря е ветрианр, сма няма регистрирана практика, демек не присъства в някакъв спсисък нейде из държавата. Найс.
17
0
 
2
 
! Отговори
kmet didi tervelska преди 3 години
xorozov e moi kadarot god----i se ot4ita 18 000 sam mu dalasaprugata mu e u moito kmetstvo
16
0
 
1
 
! Отговори
734 преди 3 години
До АнонименdJean Klod vam Dam,je t,aimem
15
3
 
3
 
! Отговори
Наблюдател преди 3 години
Яворе Гечев относно изявлението ти в предишната статия за чумата по прасетата. Вземи че *** в гората но на четири лапи и разпитай лично прасетата кое е болно и кое не. В други държави ти знаеш най добре, избиха всичкото прасе военните като бойна операция. Защо не *** тогава срещу тях? И хората си решиха проблема.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УТРЕ ще става въпрос, за ЧОВЕЦИ, умнико!!!Ако човеците са българи с шумкарски ген - да бъде!:))))))))))))))
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майко мила наистина си уникален в мисълта! Статията е във връзка с фалшификация на документи и последствията!Наистина някои българи са кравешки умни!
12
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучето на ПАВЛОВ< АТЕиСТЕ.......ако можеш да мислиш с пипето си де...
11
5
 
3
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
Къде е връзката между кучето и човека, сектанте?
10
7
 
7
 
! Отговори
До 7 преди 3 години
Напротив статията е за някакво куче и колко страшно щяло да стане, ако норвежките власти го били евтанизирали. В резултат на което секта шамана Явор Гечев иска затвор, глобата не била достатъчна, най-добре да се приложи и наказание от 30 удари с камшик, заради това тежко престъпление.
9
3
 
10
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
ако не беше Жан -кученцето отдавна щеше да е в ловните прерии) БАБХ клекнаха защото половината калинки на ГЕРБ се втурнаха да спасяват животинчето--А колко ли хиляди кученца има убити заради фалшиви БГ документи??
8
3
 
7
 
! Отговори
до 5 преди 3 години
То днеска е КУЧЕНЦЕ евтаназирано без малко заради тези които спазват буквата на закона т.е.ФАРИСЕИТЕ за които Ви говори ИИСУС!!! УТРЕ ще става въпрос, за ЧОВЕЦИ, умнико!!!
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този свят съвсем откачи, заради някаква лаеща топка косми се пишат петиции, статии, иска се затвор и т.н. безумици....... Иво Христов е абсолютно прав за повечето българи! Ти си ярък пример за уникален умствен капацитет!!!Основната мисъл в статията е за фалшиви документи а не за топка с косми.Четете ама като липсва пипе. ..... .....
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете Кубрат да го цунка.
5
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този свят съвсем откачи, заради някаква лаеща топка косми се пишат петиции, статии, иска се затвор и т.н. безумици.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пратете Жан, Клод, Ван и Дам при ветеринаря да му *** канчето.

Спонсорирани публикации