Линейки пристигат на адрес след 6-7 часа, няма лекари

Медиците от Спешна помощ изнемогват, на ръба са
187
Линейки пристигат на адрес след 6-7 часа, няма лекари
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Спешна помощ закъснява заради тежък кадрови дефицит. Случва се линейките да пристигат на сигнал след 6-7 часа, призна говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ в София Катя Сунгарска по bTV.

"Това е изключително много време, но когато няма кой да го изпълни, омагьосаният кръг се върти твърде бързо. Нашите линейки през това време са на други адреси", каза тя.

Още по темата

"Колегите ми са на прага на изнемогата. Лети се непрекъснато, няма спиране. Адресите за COVID-19 валят един след друг", допълни Сунгарска.

По думите й, за да се изпълнят само COVID адресите, един екип за един час трябва да отиде на четири или пет адреса. А след всеки такъв адрес екипът се прибира, за да се обеззарази заедно с линейката.

"Когато се вземе пациент в тежко състояние, се взима и второ мнение от координационния център, където има още един специалист, който да прегледа болния. Има и служители на РЗИ, които имат постоянна връзка къде колко легла има. Но тези легла, които ги има, са едно-две и докато линейката стигне до "Пирогов", например, леглото вече е заето", обясни Сунгарска по отношение на проблема с липсата на свободни легла и обикалянето по болници.

Според нея е добра идеята бусове на полицията, таксиметрови коли и частни линейки да помагат на Спешна помощ.

"Ние сме във война, така че ми звучи добре да впрегнем всички ресурси, за да се справим с тази пандемия. Нашият ресурс не стига от доста години и това е известно", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


187
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 79Скрий се бе Годжи.Гледай си халкидикито.
68
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То здравеопазването не е в кома ами вие вте в кома. Нямате бузнеси ,не внасяте пари от 8знос на стоки , слаби данъкоплатци сте. Всичко в държаяга е отражение на потенциала на хората. А вие нямате такъва. Съответно нямате пари и за 500 линейни ,нито за апарати.
67
1
 
1
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
До АнонименИ от кой съм корумпиран бе цървуле?
66
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щото подлудихте хората, 5 млрд харчим за здравната система и тя к'во, за 100-200 на интензивно лечение колабира, ЦИРКАДЖИИ, миналата седмица звъним на личния лекар и му викам " детето има 38 градуса температура и кашлица" а тя ми вика " сигурно коронавирус, заведето га за ПСР тетст или извикайте бърза помощ" абе Вие нормални ли сте бе ? как за 38 и кашлица ще викам бърза помощ ? дотам ни докарахте с тая истерия за всяка настинка да се вика бърза помощ НЕНОРМАЛНИЦИ
65
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ви предупредиха лятото,че ако се прветовари здравната система ,ще стане така. Вие продължихте да се правите на интересни и да се смее те...е сега вече не ви е смешно толкова нали :) Като почне близък да заминава и вие сте безсилни, ще ви е съвсем смешно.
64
2
 
0
 
! Отговори
Хахахаха преди 3 години
До твоето момчеНе. Не съм. Глупaк.
63
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно очаквано предвид ,че здравеопазването е в кома от години ,а здравната каса се точи безогледно и нагло. Има си причинно-следствена връзка ставащото,а отговорни отново няма да има. Ще горят бушони тук-там за замазване на очи ....Толкова е прогнило на всички нива,че не е за коментар
62
1
 
6
 
! Отговори
Време е преди 3 години
Време е тази престъпна власт да си подаде оставката.Аз 50 лв не съм взимал за протести. Който много настоява на тая теза, може да пробва да я докаже като ответник в някой съд.
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цялата система е погрешна. В Унгария повишиха в пъти заплащането на лекарите във връзка с пандемията. Тук такива изгледи няма. От години се намалява държавната поръчка за медицински специалисти, а академията е принудена да обучава чужденци, защото компенсират мизерното държавно финансиране. И от образованието също трябва да се пести в тази държава. А не ви ли е хрумвало, че липсата на нормално заплащане стимулира и бута нагоре именно недобросъвестните индивиди, които съсипват системата отвътре?
60
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Страшно еТи можеш да гласиш само масура си в панталона.Ту отляво, ту отдясно.
59
2
 
2
 
! Отговори
твоето момче преди 3 години
До ХахахахВярвам ти на 100%.Ти не си взимал подкупи.Те всички така казват.
58
2
 
0
 
! Отговори
Страшно е преди 3 години
До АнонименГлася ИТН да го замести. ИТН в коалиция с ДБ.
57
5
 
4
 
! Отговори
ФУТОРУЛОГ преди 3 години
2021 Бойко печели изборите но тъй като е вече стар е решил да даде мястото премиер на по млад наследник - Цвета Караянчева .Бойко става президент .Отровното трио се арестува и по пътя към ареста като Диневи се заряват в някой село край София .Мангъров също . Слави Трифонов куку бенд и сценаристи бягат и емигрират .Всички други партии освен ДПС се забраняват . ДПС настоява за Кърджали ,Търговище,Шумен Разград ЧАСТИЧНА АВТОНОМНОСТ от БГ. Песен за Банкя става национален химн
56
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Страшно еА ти за 50 лева цяла вечер ще зъзнеш на площада.Страх ме е, като гледам какви гнусни създания идват след ГЕРБ.тогава вече става лошото.
55
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Страшно еАко погледнеш за кой гласиш да го замести, щеше да го разбереш ако беше вярно.
54
2
 
2
 
! Отговори
Хахахах преди 3 години
До АнонименТочно така. Нито съм давал подкуп някога, нито съм взимал, нито съм разчитал на връзки за каквото и да е. Точно така, моето момче.
53
9
 
2
 
! Отговори
Чичо преди 3 години
Положението наистина въобще не е добро, но я си помислете какъв кошмар щеше да е, ако не беше Борисов на власт...
52
1
 
5
 
! Отговори
Хахахах преди 3 години
КОЛКО СА ЖЕРТВИТЕ ОТ ЛИПСА НА СПЕШНА ПОМОЩ?ЩАБА? КАЗВАЙТЕ?
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ХахахахАха.Другите са корумпирани.ти не си копумпиран.
50
1
 
1
 
! Отговори
Хахахах преди 3 години
До АнонименАз не съм корумпиран бе.

Спонсорирани публикации