Полицаите излизат на голям протест в неделя в София

Заплатите им скачат с 10%, но те настояват за повече
87
Полицаите излизат на голям протест в неделя в София
Снимка: Dnes.bg

Протест на полицаи ще има в неделя, 8 ноември, в градинката пред църквата Свети Седмочисленици до МВР, след като на днешната среща не беше постигнато разбирателство между ръководството на МВР и синдикалната федерация на служителите в МВР, съобщи председателят на синдиката Валентин Попов, цитиран от БНР.

"В момента не можем да се разберем, защото министър Терзийски, без да му държа сметка за това, няма откъде да извади нещо повече от вече приетите от Министерския съвет, ако не се лъжа 154 милиона, което значи 10%. С 10% няма как да спрат протестите ни", каза Попов.

От синдиката обясниха още, че ако след първия голям национален протест отново няма разбирателство между синдикатите и ръководството, протестите ще продължат и с национални, и с регионални прояви.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР припомниха преди днешната среща, че настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 година. Причините за исканията са, че полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса.

От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната.

Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.
„Колегите и то, според мен доста основателно, се почувстваха пренебрегнати и обидени. Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума във въпросното постановление, едни 10% за нас звучат наистина малко обидно“, коментира Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: протестзаплатиПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За тия мерките не важат ли или искат да дозаразят каквото е останало Министерски заплати ли искат и те - ние имаме достатъчно храненици
41
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еми да защо не,кой не иска на заплата и пенсия едновременно като ти ги дават,но защо за сметката на останалите,а другите да умират ли?НАИСТИНА НЯМА ТАКАВА ДЪРЖАВА
40
8
 
1
 
! Отговори
До 46 преди 3 години
Естествено, че са интелигентни.Лично ги познавам-завършили са"Право"и са разследващи полицаи разкрили стотици престъпления. Благодарение на работата им стотици престъпници са били осъдени и влезли в затвора.
39
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви интелигентни лица само виждам на снимката!Не 10%, направо 1000% за тия момчета, иначе ще избягат в Америка за да работят като програмисти в Силиконовата Долина.
38
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надушиха че тулупа е развързал кесията и алчността си каза думата.
37
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Татуираните нещастници от дрога гард ще бият ли ушевите, ще ги събличат ли голи, ще ги влачат ли по земята. Или митко кунгфуто чака нареждане от полиглота дето дрон му жужи в спалнята и йориста от пуца за милиционери.
36
0
 
6
 
! Отговори
асдсдсдсд преди 3 години
хохо тези трябва да ги напръскаме със спрей :)
35
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
може ли да отидем да ги бием както те бият нормалните хора като протестират...
34
2
 
18
 
! Отговори
Нека им е преди 3 години
когато ни блузкахте до ония ден на жълтите павета и обслужвахте тези, дето сега ви го набиха. Анарода няма да ви подкрепи, само ще ви псува и ще ви се смее, жалки ***
33
1
 
20
 
! Отговори
! преди 3 години
В частния сектор и 10% няма в момента. Който не му харесва да напуска!
32
1
 
18
 
! Отговори
Бандит преди 3 години
Ние от синдиката на бандитите в България, обявяваме че ще излезем на протест! Не може полицаите да получат повишение, а ние не. И ние трябва да ядем, имаме жени и деца. Ако те получават повече, ще се оборудват и екипират по-добре и ще са мотивирани. Не може да се живее в такива условия ! За нас е непосилно да си вършем работата, изнемогваме ! Настояваме за премахване на глобите, по-ниски присъди, за да можем да си вършем работата! Всички бандити на протест. Нека върнем демокрацията !
31
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Мвр има 7-8000 чиновници, реформа реална и тия на двойна хранилка вън, само тогава реално увеличение на хората наистина готови да служат на народа....
30
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички пенсионери вън от МВР, има много млади хора без работа, а тия се впили като кърлежи и сучат като за последно....
29
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не може един милиционер със почти средно образование да получава повече от един лекар
28
3
 
29
 
! Отговори
цецо преди 3 години
за какво протестират не разбрах .... храна дрехи пенсия рушвети и нищо не правят по цял ден и нощ ... ако са толкова подценени да излиязат от системата и да направят бизнес и да се грижат по добре за себе си. навсякъде в европа полицайте са по улиците само нашите по храстите и митинги
27
3
 
30
 
! Отговори
моля преди 3 години
Нека излезе тук един полицай и да каже: Ама аз това правя, това правя и затова искам 30%!
26
5
 
14
 
! Отговори
Съгласен съм преди 3 години
На повишение за тези, които са навън, ама не такива дето се разкарват с коли и имитират дейност. То обаче такива няма или аз поне не виждам никъде никакви полицаи (освен катаджии).Онзи ден едни хлапета хвърляха много мощни бомби в квартала 2 часа. Е как не дойде един полицай 2 часа? Едни минаха с кола, но само минаха. Имат си работа, хората (частна?), ама са на държавна заплата, че и увеличение искат.Боце трябва яка реформа, ама ти не си по реформите, а по стабилността.
25
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неефективна полиция с ефективен ламтеж за още повече пари и облаги! На глава от населението в България те са най-много в Европа, а ефектът - никакъв.
24
2
 
8
 
! Отговори
Кой преди 3 години
Синдикатите на хранилка подвеждат служителите точно в този тежък момент за страната и народа да искат още пари,тази нагла постъпка още повече настройва народа срещу полицията,която и без това е загубила доверието на хората и омразата ръсте....
23
3
 
26
 
! Отговори
... преди 3 години
С 1000 лв. чисти + 10% = 1100 лв.Една позната взима 480 лв. чисто и работи в Спешна помощ.Кой е на първа линия според вас и реално ли е заплащането в двата сектора?