Полицаите излизат на голям протест в неделя в София

Заплатите им скачат с 10%, но те настояват за повече
87
Полицаите излизат на голям протест в неделя в София
Снимка: Dnes.bg

Протест на полицаи ще има в неделя, 8 ноември, в градинката пред църквата Свети Седмочисленици до МВР, след като на днешната среща не беше постигнато разбирателство между ръководството на МВР и синдикалната федерация на служителите в МВР, съобщи председателят на синдиката Валентин Попов, цитиран от БНР.

"В момента не можем да се разберем, защото министър Терзийски, без да му държа сметка за това, няма откъде да извади нещо повече от вече приетите от Министерския съвет, ако не се лъжа 154 милиона, което значи 10%. С 10% няма как да спрат протестите ни", каза Попов.

От синдиката обясниха още, че ако след първия голям национален протест отново няма разбирателство между синдикатите и ръководството, протестите ще продължат и с национални, и с регионални прояви.

От Синдикалната федерация на служителите в МВР припомниха преди днешната среща, че настояват за увеличение на заплащането на полицаите, различно от предвидените 10% от 1 януари 2021 година. Причините за исканията са, че полицаите са на първа линия в борбата срещу коронавируса.

От Синдикалната федерация вече направиха няколко предупредителни протеста в страната.

Полицаите са недоволни, че не са включени в списъка на ведомствата, където заплатите ще бъдат вдигнати с 30%.
„Колегите и то, според мен доста основателно, се почувстваха пренебрегнати и обидени. Съгласете се, че на фона на тези до 30%, за които става дума във въпросното постановление, едни 10% за нас звучат наистина малко обидно“, коментира Попов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още по темата: протестзаплатиПолицаи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
5
 
22
 
! Отговори
Търтей полицай преди 3 години
Наглите на протест!
21
1
 
18
 
! Отговори
запознат преди 3 години
със заплата и пенсия- да се поправя преди някой да ме е обвинил в неграмотност!
20
0
 
10
 
! Отговори
запознат преди 3 години
Е така ще е- като разделиха хората в системите на МВР и МО на такива с заплата и пенсия и такива само със заплата! Нормално, от римско време досега винаги е важало правилото разделяй и владей!
19
2
 
22
 
! Отговори
Дефънд дъ пълийс преди 3 години
Много странен протест, който е в противовес на новите тенденции на запад.В момента в САЩ текат процеси по НАМАЛЯВАНЕ ЗАПЛАТИТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ, НАМАЛЯВАНЕ БЮДЖЕТА НА ПОЛИЦЕЙСКИТЕ УПРАВЛЕНИЯ НА 50%.Аз ще пратя в най-скоро време имейл до всички значими сенатори и управленци в САЩ да запитат нашите управляващи защо сега в България се извършва обратния процес.Намалете бюджете на МВР на 50% и прехвърлете парите за здравеопазване и образовние, както се прави сега в САЩ.
18
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да сигурно немалка част заслужават увеличение,но има и много от системата на МВР които са на заплата и пенсия едновременно вече пета година и другите се дразнят от това и заради тях се натоварва системата може би и като слжим и надута администрация както навсякъде и резултата е такъв за съжаление,но никой не мисли за това............
17
1
 
21
 
! Отговори
Saki преди 3 години
Носят ли си боксовете, спрейовете и заострените арматурни чукове ?
16
3
 
29
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Откъде тези пари бе, полицайчета?! Хората не искат да им се вдигат данъците заради Вас. Единственият начин е съкращаване на една трета от персонала. И без това сте много.
15
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не подкрепям!
14
1
 
16
 
! Отговори
Язък преди 3 години
Прочетох:Полицаите излизат на ГОЛ протест в неделя в СофияРекох и тези ГЕЙ ПАРАД ще правят!
13
1
 
19
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Полицаите могат да отдъхнат - няма Протести , Няма Пътувания в Чужбина .Сега е Момента да излязат в Платен Отпуск .Апела ми към Министъра на МВР - Напишете Заповед за принудителен Платен Отпуск на Момчетата - те са Уморени .
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мисля полицията в България да решава проблеми а по скоро сездава като те спре ами сега така ........
11
2
 
23
 
! Отговори
Good преди 3 години
Не подкрепям!Няма ги никакви из София! Само на мачове и митинги ги има! По улиците анархия, битова престъпност...няма ги!
10
23
 
6
 
! Отговори
Митьо преди 3 години
Браво момчета народа сме сас вас. Ще получите увеличение стискам палци. Първа линия сте, увладяхте платените протести, предотвратихте бомбени атентати смазахте организираната и битова престъпност. Заслужихте си адмирациите на народа
9
0
 
2
 
! Отговори
Цецко преди 3 години
ръчка
8
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво направихте за да получите подкрепата на хората?
7
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и тия нагли като вижда си ....
6
3
 
8
 
! Отговори
Е тези поне преди 3 години
знаят за какво протестират - парите са си пари, както казал клошаря на една кифла -**-ви-много, пари -малко.
5
3
 
29
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
видяла жабата, че подковат коня и си вдигнала краката... откъде накъде се сравнявате с лекарите бе .... вашта кожа некадърници бе.... Уво за вас бе, уво бе...
4
5
 
28
 
! Отговори
БЪЛГАРКА преди 3 години
ТЕЛОХРАНИТЕЛИТЕ НА МУТРАТА И БИЯЧИТЕ НА ПРОТЕСТИРАЩИТЕ СЕГА СИ ТЪРСЯТ "ИЗРАБОТЕНОТО" !!! ДАЖЕ И ТЕЗИ 10% НЕ ЗАСЛУЖАВАТЕ, НЕ ПИТАТЕ КАК ОЦЕЛЯВА НАРОДА НАЛИ ???
3
5
 
23
 
! Отговори
Шмул Розенкранц преди 3 години
Не 10 процента увеличение заслужават тези михлюзи, ами поне... 100, защото само с тяхната помощ, тиквениците все още управляват в тази ***:)))!Или, както се казваше... тиквеници и михлюзи, ръка за ръка във вечна дружба:)))!