Д-р Симидчиев: Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип

Млади хора си отиват, защото вируса стига до такива с генетични особености
4 ное 2020 09:10, Нели Христова
276
Д-р Симидчиев: Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип
Снимка: БГНЕС

Очаквах малко по-ниски цифри на заразени. В момента наблюдаваме ръст, който ще натовари всички системи - от болниците през Бърза помощ до личните лекари. Това обяви пред Нова тв пулмологът д-р Александър Симидчиев по повод на новия рекорд на заразени.

Още по темата

Смъртните случаи на млади хора могат да се обяснят не само с късно приемане, а защото при толкова много случаи нараства вероятността да се заразят и хора с някои генетични особености, хора, които имат по-ниски защитни сили.

В момента имаме разразяващ се пожар. И задължително трябва да ограничим тази скорост със спазване на известните мерки. Обществото ни сега е разделено - или Осанна, или разпни, разделяме се по средата, а повече от всякога трябва да сме единни, каза още пулмологът.

Искам да призова всички, дори и да имате леки оплаквания, вероятността да сте с коронавирус е голяма, тъй като в момента няма грип, обяви Симидчиев Така че като усетите тези симптоми, не излизайте и не разпространявайте заразата. призова той.

Непроветрените помещения увеличават риска, но въпреки това дистанцията от 2 м и личните предпазни средства остават основни за предпазване, Трябва не просто сами да се пазим, а да се пазим едни други, посочи още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
1
 
3
 
! Отговори
Мутафчийски 2 преди 3 години
Не изпадайте в паника ! Но в никакъв случай НЕ ПОДЦЕНЯВАЙТЕ КОНКРЕТНИЯ ВИРУС ! За съжаление , пред очите ми имах цяло заразено Семейство. Децата го изкараха почти безпроблемно. Малко по - големите - проблемно ! Но да са , живи и здрави , се възстановяват! Най - възрастните - го изкараха най - зле! За огромно съжаление , бабата на децата почина , в линейка , след като рязко се влоши за 24 часа и "чакаше" Спешна помощ още няколко часа ... ХОРАТА СЪС СЪПЪТСТВАЩИ ЗАБОЛЯВАНИЯ ГО КАРАТ ЗЛЕ!!!......
141
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 153Аз си имам почти постоянна хрема когато захладнее, трябва ли да ме пишат ковиджия ? :)) Да не говорим че изкарах настинка с 41 градуса температура, бях настинал зверски когато полагах клетва (казарма), лекарите се чудеха как съм още жив :))
140
1
 
11
 
! Отговори
хах преди 3 години
Ами няма грип разбира се, той ковидът ликвидира всичко, то даже няма и диабетно болни, нито онкоболни, сърдечно болни, други болести пък въобще няма да се появят в скоро време, само и единствено К-19! Ех Боже, Боже, колко лъжа има в тая наша територия Боже....
139
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
4 месеца след преболедуван КОВИД в тялото вече няма антитела в достатъчно висок титър, а при леко протекла първа инфекция изобщо няма антитела и може да настъпи повторна инфекция с КОВИД като този път организмът може да реагира със цитокинова буря-т.е.имунната система да атакува жизнено важни органи.При всяко боледуване КОВИД може да се засегне нервната тъкан като загуба на вкус и обоняние, увреда на очния нерв, мозъчен оток с последващи парези или епилептични гърчове.
138
0
 
0
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Това е шанс за България да се справи с вируса и икономическата криза.===Шанса е само Военен режим пиночет.Понеже няма китайски модел управление, как да има ...
137
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Симптомите се оказа, че при различните хора са доста широко понятие - някои страдат само от главоболие, други са с хрема, трети с висока температура, кашлица и т.н. Джипито дава ли болничен за главоболие например, защото не си остава човек вкъщи, когато си реши, нито пък е нормално при всяко леко неразположение да се втурне да си прави тест от 120 лв. *** съвети, общи приказки, едно и също се повтаря до откат...., а всъщност са напълно безпомощни и не знаят какво да правят
136
11
 
10
 
! Отговори
dsadasdas преди 3 години
Всички, които разтягате локуми, че няма коронавирус или че със без над или под коронавирус не се умира, ами отидете в отделенията, в които лекуват такива болни. Отидете там доброволци само за една смяна. Нали не се умира и такъв вирус няма. Иначе звучите като онези, които казват, че даден футболен мач е 100% нагласен, обаче не си залагат всичките налични пари на резултата, който уж са 100% сигурни, че е ясен. Ако не отидете доброволци да докажете, че всичко е лъжа, то си оставате мрънкачи.
135
2
 
21
 
! Отговори
Мутафчийски преди 3 години
Да. НЕ СЕ УМИРА от Ко Вид 19. УМИРА СЕ ОБАЧЕ от усложненията , предизвикани от този "тунингован" в някоя Лаборатория и "съвсем случайно" изпуснат ВИРУС. Всичко зависи от имунната Ви система и организъм , колко са издържливи и податливи на атаките. Дори в едно семейство от няколко човека , които са заразени... Вирусната инфекция се кара по - различен начин от всеки един ! Как така пък НЕ ви стана ясно , че няма единна формула за "ИЗКАРВАНЕ НА ТОЗИ КОНКРЕТЕН ВИРУС" ?!?! ........
134
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СимидиотВ момента наистина грип няма. А иначе говорш глупости.
133
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До българин"че няма умрял ОТ коронавирус"Разбира се, както няма и умрял ОТ прерязано гърло, ерго прерязването на гърло е безопасно.
132
1
 
7
 
! Отговори
Меркантили преди 3 години
Можеш да станеш слуга, но когато душата ти стане слугинска, ти си загубен за винаги. Позор за всички "лекари" със слугински души!
131
2
 
10
 
! Отговори
Мария преди 3 години
Много специалисти отдавна казаха, че има всякакъв грип, но повелята на лекарите политици да е само ковид и нищо друго. Това просто е наглост. Не се ли напечелиха от тези излишни и неточни тестове. Къде е прокуратурата?
130
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 7-те дни инкубационен период САРС 2 подтиска производството на интерферон и тялото се чувства здраво, НО заразява.През следващите 7 дни се чувствате с банална вирусна инфекция, след което състоянието рязко се влошава по 2 причини:1.Няма лимфоцити, които да спрат с антителата си вируса и той лавинообразно се размножава,2.Сценарий при некомпетентна имунна система, която образува антитела към свои тъкани и се отключва автоимунен процес-миокардоти, гломерулонефрити, диабет и т.н.
129
2
 
0
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Бай Ковид електорат удари,млади, средна възраст, стари.А пък Онази със косата,действа за милиарда Златен.
128
5
 
16
 
! Отговори
Абе преди 3 години
Даже и да нямате симптоми, значи имате ковид!
127
3
 
17
 
! Отговори
българин преди 3 години
Абе хора, опомнете се бе!!! Има хора на висши постове, които са кандидати за затвора, но не сме ние тези, които могат да ги вкарат.Не е само доцент Мангъров, когото са превърнали в бocтанско плaшилo!Много други лекари има за които обаче не чуваме и не четем всеки ден!Вижте мнението на българските патолози, конкретно на председателя на Българската Асоциация по Патология, д-р Стоян Алексов.Има статия от него, той казва, че няма умрял ОТ коронавирус. Вижте намерете статията! Полезна е!
126
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете децата от училище.Простата сметка е, че 3%от заразените умират.Това нещо повтаря.Разберете, че тече 3-та Световна биологична война.
125
4
 
19
 
! Отговори
Симидиот преди 3 години
В момента няма грип, няма инсулти, няма инфаркти, няма диабет, няма старост, има само ковид.
124
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докторе, а не може ли да е най-банална настинка? Или и вие видите ли някой да кихне и хайде ковид. Само не мога да разбера дали е от мързел, от некадърност или за пари.
123
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затворете училищата за всички, ще наваксват другото лято. Градините също да се затворят. Никакви събирания на повече от 2-3 човека. Ресторантите само храна за вкъщи да приготвят. Маски задължителни , отстояние, проветряване. Без пълни автобуси и метро. Всеки които може да работи от вкъщи. 50 000 хил легла за ковид и заплащане на доброволците. Тези без работа да ходят и да помагат в болниците където има нужда, особено 20-30 годишни, тях и без това не ги е страх, а и почти нямат усложнения.