Д-р Симидчиев: Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип

Млади хора си отиват, защото вируса стига до такива с генетични особености
4 ное 2020 09:10, Нели Христова
276
Д-р Симидчиев: Ако имате симптоми, вероятно е COVID-19, в момента няма грип
Снимка: БГНЕС

Очаквах малко по-ниски цифри на заразени. В момента наблюдаваме ръст, който ще натовари всички системи - от болниците през Бърза помощ до личните лекари. Това обяви пред Нова тв пулмологът д-р Александър Симидчиев по повод на новия рекорд на заразени.

Още по темата

Смъртните случаи на млади хора могат да се обяснят не само с късно приемане, а защото при толкова много случаи нараства вероятността да се заразят и хора с някои генетични особености, хора, които имат по-ниски защитни сили.

В момента имаме разразяващ се пожар. И задължително трябва да ограничим тази скорост със спазване на известните мерки. Обществото ни сега е разделено - или Осанна, или разпни, разделяме се по средата, а повече от всякога трябва да сме единни, каза още пулмологът.

Искам да призова всички, дори и да имате леки оплаквания, вероятността да сте с коронавирус е голяма, тъй като в момента няма грип, обяви Симидчиев Така че като усетите тези симптоми, не излизайте и не разпространявайте заразата. призова той.

Непроветрените помещения увеличават риска, но въпреки това дистанцията от 2 м и личните предпазни средства остават основни за предпазване, Трябва не просто сами да се пазим, а да се пазим едни други, посочи още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
2
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
Сутринта по Нова Нюз слушах в колата едно социологическо проучване направено сред български студенти по медицина май. Та има основно три групи: Едните смятат, че новият коронавирус е най-страшната пандемия която ни се е случвала и трябва тотално да се изолираме за да не умрем. Вторите са умерени и смятат, че да, има такъв вирус и да, той е опасен, който обаче е малко по-опасен от грипа.И трета група смятат, че няма такъв вирус.Преобладават тези от втората група, и аз също съм от тях.
161
1
 
6
 
! Отговори
И преди 3 години
Така че като усетите тези симптоми, не излизайте и не разпространявайте заразата.Звучи твърде пожелателно, за да е реализуемо на практика.
160
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да, другите вируси в момента са в отпуска. Дори настинката почива, понеже доктор Симидчиев така е разпоредил. При най-малкия симптом бъдете сигурни, че е ковид, и че вероятно ще умрете. Вижте да ви е много страх, и за предпочитане се скрийте по леглото с 3 маски една върху друга.
159
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 158Нищо ми нямаше след клетвата, нашите ме взеха с кола и всичко беше наред, прибрах се и взех да чувствам че не съм добре :)) Разбира се отказвах всякакви лекари и болници, казах че съм здрав като бик :) Стана така че легнах и не можех да стана, вкараха ме във военна болница, там ми казаха че имам 41 градуса, наистина си е трудно за вярване :))) После като се върнах в поделението, всички си мислеха че съм си платил и не вярваха :)
158
1
 
3
 
! Отговори
хах преди 3 години
Гледайте сега, ако Тръмп спечели нов мандат, набързо ще изчезне и ковида и мовида и у нас пак дежурно ще ни пеят старта песен! Само стойте и се надайте Тръмп да спечели, щото ако другият дойде....ковида продължава с пълна сила, а у нас ще има чували с трупове, трупове.....
157
1
 
13
 
! Отговори
Реалист преди 3 години
Явно в световен мащаб има хора и организации , които имат желанието от мощно всяване на страх и паника сред Населението. Същото е й в България - като част от Европа и Света. Да. Има Корона Вирус. Опасен е , защото явно е направен лабораторно и пуснат. Но може ли толкова СТРАХ И ПАНИКА? А какво да кажат хората с ТЕЖКИ ОНКОЛОГИЧНИ ЗАБОЛЯВАНИЯ? С ТЕЖКИ ФОРМИ НА ДИАБЕТ? ХОРАТА БЕЗ КРАЙНИЦИ ? ХОРАТА С ТЕЖКИ ИНСУЛТИ И ИНФАРКТИ? Тях НЕ ги ли оставихте малко "В ъгъла" с този КО ВИД?А тези хора -как са?
156
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Един приятел както си работеше на компа и кихна на монитора.Веднага се включи антивирусната програма, какво ли ще означава това?Да не е Ковид 19?
155
1
 
9
 
! Отговори
кк преди 3 години
То други вируси вече няма явно.С това мислене ,пък най-вероятно имате деменция.
154
3
 
11
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
СКОРО ЛЪЖАТА ЩЕ СВЪРШИ И ЩЕ СЕ ПОЯВИ ИСТИНАТА НА ЛЪЖАТА КРАКАТА СА КЪСИ
153
2
 
12
 
! Отговори
българин преди 3 години
Слушах го Симидчиев. Той го изкара едва ли не, че в момента няма никакъв друг вирус освен SARS-CoV-2!Еми не е така. По-голямата част от простудните заболявания се дължат на риновирусите, за които и дума не се обелва, а всеки есенно-зимен сезон имаме риновируси.Пък ако сме кихнали или прекарали лека хрема, а това се е дължало на коронавирус, то значи явно той изобщо не е толкова страшен, колкото се мъчат да го изкарат, нали?
152
2
 
4
 
! Отговори
До 162 преди 3 години
Ами не искат бе, колега.Искат да си стоят на компа и от там да 8бясняват, че няма вирус
151
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 159 Ами ти какъв си бе шушляк?
150
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И защо няма грип като всяка година през октомври има грип,и по тв текат реклами за противгрипни прахчета,и сиропчета? Има нещо гнило тук,къде се бави грипа,и защо тази година не ни посети?!?!?!
149
15
 
6
 
! Отговори
Мутафчийски 3 преди 3 години
Препоръчвам на хората , които яростно отричат съществуването на конкретния вирус. Да отидат доброволци в която и да е болница в страната , в конкретното отделение за лечение на проблема и да останат една седмица. Обаче БЕЗ МАСКИ И БЕЗ ЗАЩИТНИ ОБЛЕКЛА. Нали няма ... ВИРУС ... и ... НЯМА ПРОБЛЕМ ?!?! Всичко , според тях , е Конспирация ?!?! Ами нека го докажат. Отиват и стоят в подобно отделение БЕЗ ЗАЩИТНО ОБЛЕКЛО И МАСКА. Да видим какво ще стане ......
148
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 154Абе 41 градуса няма как да си вдигнал, но карай. Иначе по принцип си прав.Аз съм стигал често до 39 - 40 градуса максимум (още от дете), и стигнах до гърчове.Започнах да изпадам в замъглено съзнание, имам спомен, но все пак не бях в безсъзнание.Бях на ръба да загубя съзнание обаче.
147
4
 
12
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Ха ха ковид глупостите продължават. Хората умират от забавени линейки и лекарски грешки. Време е системата да се ремонтира! Докторските дипломи на некафърниците да се отнемат. Я да видию дали на дежурство ще правят по 3000лв рушвети!
146
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българинът е Нане Стоичко.Българинът е *** и зъл иТова е причината да сме на този хал.Повечето прости хора са със синдрома на Дънинг-Крюгер т.е. вЕрват си.В природата законите не подлежат на договаряне:НЕПРИСПОСОБИМИТЕ ПОПУЛАЦИИ ЖИ+ВОТНИ ИЗЧЕЗВАТ.Пука ли ми за българина?!Не-е-е.
145
1
 
3
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 145Абе аз му цитирам мнение на лекар, при това председател на лекарска асоциация, оно си рупа ли рупа! Скрий се под кревата тогава, облечи си скафандър, аз смятам да си живея нормално и няма да умирам!Все повече познати и близки имаме прекарали този "страшен" вирус.И лъжата започна постепенно да излиза наяве. Няма ги полиетиленовите чували с трупове.Много мои познати сега са болни в къщи, някои си правят тест, има и малко тежко болни но се оправят.
144
3
 
9
 
! Отговори
Вероятно винаги преди 3 години
е било ковид, е ковид и ще бъде ковид. Вероятно ще умрете. Ако не умрете, ще ви "лекуваме" докато умрете. Симидчиев, Кунев, Мутавчиев и сие... Приготвяйте си раираните пуловери, ние идваме и ще ви сложим там където ви е мястото на корумпирани долни лъжливи твари причинили стрес и смърт, чрез масова психоза и насаждане на вредни за здравето мерки! Никой не се е измъкнал от закона на Вселената!
143
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година грип няама защото Симидчиев е Бог и е направил така че да остане само Ковид 19.Да си обяви доходите от заплата и всичко което печели през здравната ни система .