Полицаите на протест на професионалния си празник

Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите
8 ное 2020 08:01, Елка Василева
76
Полицаите на протест на професионалния си празник
Снимка: архив, БГНЕС

Полицаи излизат на протест на професионалния си празник - 8 ноември. Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР.

През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството, припомня БНР.

След разговорите, в които се е включил и премиерът Бойко Борисов, стана ясно, че възнагражденията на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина.

Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест.

Още по темата

Един от синдикатите организира протест в градинката до църквата "Св. Седмочисленици". След това се предвижда и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента.

Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната.

"Съгласете се, че на фона на тези до 30 процента, за които става дума в постановлението, едни 10 процента за нас звучат наистина малко обидно", коментира Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Последва и реакция вътрешния министър Христо Терзийски. "През последните няколко месеца има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
банкянското комунистче може само да оближе ***.дурите на мадурооня е мъж дето пртивостои на атаките на краваршингтон всеки ден а нашия им ближе топките
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗАФИРОВ- ЗАМ НА НИНОВА- КАНАЛ 3- БЮДЖЕТ 2021Г Е БЮДЖЕТ НА РАЗХИЩЕНИЕТО, ГЕРБ СИ КУПУВАТ ГЛАСОВЕ, ВИЕ СТЕ ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ПЕНСИИТЕ И ЗАПЛАТИТЕ, А НЕ АМА....ХЕЙТЪРИ ЖАЛКИ НИКОГА НЯМА ДА СЕ ДОКОСНЕ ДО УПРАВЛЕНИЕ ВАШАТА КРАДЛИВА БАНДИТСКА БСП- ЕДРА ОЛИГАРХИЯ МИЛИОНЕРИ, КОИТО СА ПРОТИВ УВЕЛИЧЕНИЕТО НА ДОХОДИТЕ ЗАЩОТО БЕДЕН НАРОД СЕ ЮРКА ЛЕСНО- НЕ ИСКАМЕ ДА ВИ ДИШАМЕ- ВИЕ СТЕ ОТРОВНИ. БГ ВЛЕЗЕ В ЕС С 160ЛВ МИН ЗАПЛАТА И 102.18ЛВ МИН ПЕНСИЯА СЕГА ХЕЙТИТЕ ЧЕ СМЕ ПОСЛЕДНИ В ЕВРОПА ПО ДОХОДИ- ***
44
6
 
13
 
! Отговори
Мн нагли преди 3 години
15% увеличение на заплатата на редовия полицай ще излезе около 220лв, а 30% сами може да сметнете. Сметнете пък увеличението на полицейските шефови и пагонаджии...Не знам, ама 400лв увеличение във време криза и безработица.. как очакваш да не те мрази народа, когото биеш..
43
3
 
7
 
! Отговори
5 преди 3 години
Няма пари за побойници на пратестиращи мирно ! За истинскиполицаи , които пазят народа -Да!
42
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Нагли ли са от мвр?В МОМЕНТА ЛЪЖИШ -ЗАПЛАТА УЧИТЕЛИ ПРИ БСП УПРАВЛЕНИЕ КОГАТО БГ ВЛИЗА В ЕС- 378ЛВ, ЗАПЛАТИ УЧИТЕЛИ 2020Г- 1280ЛВ. ВИЖДАШ ЛИ РАЗЛИКАТА И ЗАЩО УЧИТЕЛИТЕ ЩЕ ГЛАСУВАТ ЗА ГЕРБ. СПРАВКА С ГУГЪЛ- В ДЕСЕТКИ ИЗНЕСЕНИ ПУБЛИЧНО НАРЕДБИ.
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
46- ИСКАМ ФАКТИ, КОИТО ДА ПОТВЪРДЯТ ТВЪРДЕНИЯТА ТИ!
40
3
 
6
 
! Отговори
Некой преди 3 години
Ами сега е редно народа да излезе и покаже,любовта си към тези игоисти и неблагодарници.Защото те сеинтересуват само от пари.А не от случващото се в България.Много жалко..Дано народа проумей и излезе при тях и ги попита .Защо им са пари след като те не са част от него а мафията!!!
39
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неграмотни, нагли, затлъстели и мързеливи - такива са 90% от полицаите, с които съм имал взимане-даване.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е държавата в ЕС с най-много МВР служители на глава от населението. България е държавата в ЕС с най-ниска разкриваемост на битовата престъпност (a можеби и на престъпността от всякакъв характер). България е държавата с най-корумпираното МВР в ЕС?И след всичко изброено, би трябвало да виждаме оставки и реформи, а не всяка година ламтене за нови увеличения на заплатите.
37
3
 
17
 
! Отговори
Нагли ли са от мвр? преди 3 години
Моите познати полицаи са тройкаджиите от техникумите, които не са седнали да прочетат една книга през целия си живот. С какво те заслужават такова увеличение, а лекари, учители и други интелектуални професии не?
36
1
 
10
 
! Отговори
Кънчо преди 3 години
Добре, вдигнете им заплатите, ама им спрете ранното пенсиониране и повечето дни отпуска, както и ходенето по станцийки за никакви пари...
35
6
 
12
 
! Отговори
Кастро преди 3 години
Борисов е българския Мадуро който подкупва ченгетата за да го пазят от народната "любов".
34
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ли се бъркам или ченгетата през година ламтят за увеличения?
33
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз ши се бъркам или ченгетата през година ламтят за увеличения
32
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сложиха им камери и вече е по-трудно да се вземат рушвети, та затова решили да рекетират държавата.
31
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех че са наглиии, чак ме вбесяват. Държавата (както и почти цял свят) се борят с невиждана криза и спад на БВП. Навсякъде бизнеси фалират, хора остават без препитание и доходи, а те решили пак, да искат увеличения на заплатите.
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия дебелаци само могат да събират рушвети и ловят някакви тинейджъри с по една цигара трева. Откъде накъде ще искат повече пари?
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
50 % не са възпитани, поведението им е абсурдно. Когато почнат да служат на народа - вдигайте им ги. Въпреки, че има хора от полицията с акъла си. Чак като срещнеш човешко отношение и се парализираш от възхищение. Но да не забравяме, че това са 10 %, има и едни 40 % където чакат да им се трупа трудов стаж.
28
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С нищо не са показали, че заслужават увеличение на заплатите. Нито разкриваемостта на престъпленията се е увеличила, нито са се справили с организираната престъпност
27
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде сега да си разменим ролите. Щом те ще протестират, ние (народът) да започваме да ги бием