Полицаите на протест на професионалния си празник

Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите
8 ное 2020 08:01, Елка Василева
76
Полицаите на протест на професионалния си празник
Снимка: архив, БГНЕС

Полицаи излизат на протест на професионалния си празник - 8 ноември. Исканията са за 30-процентно увеличение на заплатите в системата на МВР.

През изминалата седмица имаше преговори между различните синдикати в министерството и ръководството на ведомството, припомня БНР.

След разговорите, в които се е включил и премиерът Бойко Борисов, стана ясно, че възнагражденията на служителите на МВР ще бъдат увеличени с 15% от догодина.

Въпреки това от Синдикалната федерация на служителите излизат на протест.

Още по темата

Един от синдикатите организира протест в градинката до църквата "Св. Седмочисленици". След това се предвижда и шествие до сградите на Министерството на финансите и на парламента.

Недоволството възникна след постановление на Министерския съвет за 30-процентно увеличение на заплатите на работещите в 28 администрации в страната.

"Съгласете се, че на фона на тези до 30 процента, за които става дума в постановлението, едни 10 процента за нас звучат наистина малко обидно", коментира Валентин Попов от Синдикалната федерация на служителите в МВР.

Последва и реакция вътрешния министър Христо Терзийски. "През последните няколко месеца има различни искания от тяхна страна. Водим добър диалог", каза той.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
бооли ме , че ще протестират , даже и това в момента дето заработват им е много
5
3
 
14
 
! Отговори
Джонсън преди 3 години
Мутрите ГЕРБ инвестират в непроизводствена , без принадена стайност дейност- ОХРАНА НА МУТРИТЕ. Поне да пазеха от кражби , далавери , престъпност , продукция селскостопанска и пр.Ако стане насилие на улицата няма полацай, трябва сами да се пазим и саморазправяме по пътищата ужас латино сме
4
22
 
11
 
! Отговори
Анкета преди 3 години
На колко от вас при необходимост полицията ви е помогнала (реална помощ с резултат разкриване на престъпниците) някога; + помогна ми поне веднъж- не ми помогна нито веднъж
3
3
 
27
 
! Отговори
Полицай антибългари преди 3 години
Докато протестират ще удрят ли с метални боксове минаващите покрай тях?
2
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
мутрите в униформа им е гарантирано повишението
1
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това не са полицаи, а мутри в униформа.