Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки

Уморени сме от антибългарската кампания
12 ное 2020 18:45, Александър Попов
193
Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки
Снимка: Министерски съвет

Огромна част от анкетираните (81,1%) категорично заявяват, че страната ни трябва да подкрепи съседите ни за еврочленство само и единствено, ако Северна Македония признае общите си исторически корени с България, сочи ново проучване на "Барометър".

Още по темата
На тази база може да се каже, че обществото ни е уморено от дългогодишната антибългарска кампания и не е склонно на повече отстъпки, независимо от причината за тях – сантименталност или геополитически интерес.

За 9,1% не е приключен и въпросът за езика, говорен в Северна Македония – според тях подкрепа за членство в ЕС може да бъде дадена едва след като Северна Македония признае връзката му с българския език.

Много малък е делът на крайните и категорични мнения – 4,9% отказват подкрепа при каквито и да било условия, докато 2,9% са на диаметрално противоположно мнение, че България безусловно трябва да подкрепи съседката си в нейната европейска интеграция.

Период на провеждане на изследването: 06-11.11.2020 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: населението на България с избирателни права
Обем на извадката: 882 души на възраст над 18 г.
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствено

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А русенския магедонец кво каза ? Ши са надупваме ли на Меркел ?
58
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
64 На-хубаво то нещо, в новата история на България, е членство то и в ЕС и НАТО.Магистрате, метрото, детски градини, Дунав мост 2, Молове... туристически комплекси, жилишен фонд...Не мисля, че умираме...
57
8
 
3
 
! Отговори
Никола преди 3 години
Невероятна статия, невероятно проучване.А и данните за това как е направено......уникат.Ако направим проучване "Трябва ли педофилите да бъдат бесени, какъв ще е резултатът?Всичко е въпрос на формулиране на проучването.P.s.Не че знам за социология, но не беше ли задължително изискването за 1000 анкетирани?
56
6
 
1
 
! Отговори
българанчо преди 3 години
само да споделя че мен никой не ме е питал и за членството на германия, франция, австрия, испания и т.н. ... ***
55
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонците са съставна част на българския народ - Мизия, Тракия, Македония!Настоящите беди на тези хора са наследството от комунистите и антибългарските действия на Русия и Сърбия!
54
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Потресен съм от антибългарската риторика, която и днес продължава да тече в македонската преса. Потресен съм от омразата, защото имам македонски корени и това ме засяга лично. Още навремето при Живков, когато ни идваха роднини от Македония ми правеше много лошо впечатление високомерието и това, което носаха да пробутват на аборигените тук - все долнокачествена стока, на която искаха високи цени.
53
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
60 Македонския език и нация, са измислени от комунистите, по заповед на Коминтерна.
52
17
 
5
 
! Отговори
Пито Гули преди 3 години
До 53Нали сте във ЕС най-великото нещо на света, що ревете ся и ви дават по 50 лв да не пукнеге от мизерия. Аре и ти сменяй плочата и опорките. Тука темата е за Македония *** реви във Брюксел на Танте Мурсула. То има една приказка вода гази жаден ходи като са ви заврени ръцете в *** ще ходите мизерни що избягахте от селата ?
51
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
59 С Античките сърбоманите край Вардар, имаме само обеща история, нищо друго.
50
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СловянинМакедонският език и нация са измислени от гърците. Те са освободени от Англия в 1820 г. и обявяват балканите за мегали елада.
49
13
 
7
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Комплексарски и дребнави балкански страсти. Това ни е най-общото с братята македонци.
48
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То пък голямата работа ЕС.Това е творение на глобалистите с тяхната идея за един общ глобален пазар на който да останат само най големите корпорации.Най много и на македонците да им намалят пенсиите като български и да им вдигнат цените както стана тука заради задължителните акцизи на ЕС.Само един пример как ще им вдигат цените. Преди да влезем в глобалисткия съюз цигарите бяха 60 стотинки.Всички виждате колко ги вдигна ЕС и всички акцизни стоки.Та макетата да не мислят че е хубу .Просто изнудва
47
4
 
16
 
! Отговори
Словянин преди 3 години
Македонски език няма. Той е измислен от руския еврени Бернщейн през 1945 г. Проблемът е, че заради чукарите на Македония губим излаза на Бяло море, което Великите сили са ни давали. Фарафаронът Фердинанд напада Чаталджа въпреки предупрежденията на всички, абсолютно всички Велики сили. Младите не познават историята.
46
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 45Вън Македония от Ес и никаквои паспорти, защото те после ще обявят македонско малцинство. Борисов ги пусна в НАТО под натиска на НАТО и затова референдум за ЕС и НАТО и излизаме а Борисов в затвора.
45
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 49 преди 3 години
До Анонимен 49Мислех си, че общо бъдеще е възможно, докато не прочетох *** и малко ви е, под разказа през сълзи за Македонската кървава Коледа. Сега вече ЗНАМ, че е невъзможно!
44
4
 
13
 
! Отговори
защото преди 3 години
Злобеят, защото Сърбите и сега албанците ги обезличават и ги асимилират. Гърците им смениха името!, в 21-век, моля ви се... От България - ВЕТО! Не им е весело, и единственият възможен враг е България, представете си. Докато не осъзнаят собствените си проблеми в цялата им ужасна същност, няма да направят и една крачка напред.
43
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Общото ни минало не трябва да бъде пречка за общото ни бъдеще!
42
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България няма никаква полза Македония да влиза в ЕС - още един конкурентен нетен лапач в съюза. Който иска ЕС, да кандидатстват за българско гражданство - да декламират "Аз съм българче.." във външно министерство!
41
3
 
14
 
! Отговори
Тито преди 3 години
На тия единственият възможен националет герой е Тито, друг нямат и не заслужават. Те са си още в Титовото време - не са помръднали и милиметър. Долу гнусните ви ръце от светините Гоце Делчев, Братя Миладинови, Свети Климент Охридски и всички, за които претендират. Не заслужават нищо, нищо, нищо!
40
4
 
20
 
! Отговори
молба преди 3 години
След всичко, което чух и прочетох днес и през изминалите дни - го удрям на МОЛБА!МОЛЯ ВИ, г-н Каракачанов, МОЛЯ ВИ, госпожо Захариева, за нищо на света не допускайте тази свирепа към България напаст в ЕС. Ще придобият невиждано самочувствие и ще ни вгорчават живота когато и както могат!