Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки

Уморени сме от антибългарската кампания
12 ное 2020 18:45, Александър Попов
193
Казусът "Македония" - 81,1% от българите не са склонни на отстъпки
Снимка: Министерски съвет

Огромна част от анкетираните (81,1%) категорично заявяват, че страната ни трябва да подкрепи съседите ни за еврочленство само и единствено, ако Северна Македония признае общите си исторически корени с България, сочи ново проучване на "Барометър".

Още по темата
На тази база може да се каже, че обществото ни е уморено от дългогодишната антибългарска кампания и не е склонно на повече отстъпки, независимо от причината за тях – сантименталност или геополитически интерес.

За 9,1% не е приключен и въпросът за езика, говорен в Северна Македония – според тях подкрепа за членство в ЕС може да бъде дадена едва след като Северна Македония признае връзката му с българския език.

Много малък е делът на крайните и категорични мнения – 4,9% отказват подкрепа при каквито и да било условия, докато 2,9% са на диаметрално противоположно мнение, че България безусловно трябва да подкрепи съседката си в нейната европейска интеграция.

Период на провеждане на изследването: 06-11.11.2020 г.
Методология: Количествено проучване
Представителност: населението на България с избирателни права
Обем на извадката: 882 души на възраст над 18 г.
Методика: Стратифицирана квотна извадка по признаците възраст и пол
Метод: Телефонно интервю
Финансиране: Собствено

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
15
 
4
 
! Отговори
СССР преди 3 години
Македонците са нация от Албанско Сръбски ***!! Нямат нищо общо с Православните Българи с Руски корени!!
78
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евроге.йския сега иска и еднополовите бракове да признаваме не само македонския език. И за браковете ли ще се навеждат боко тиквата и македонеца от Русе
77
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българите мразим македонците!!!Те са по-ниши същества от Перничани!!
76
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Меркел-разберете се,Хайко Маас външен министър на Германия=интересите на България трябва да са защитени,ЕК-не можем да се месим в двустранни проблеми ЕРГО НАТИСК НЕМА!Медийни манипулации на скопските пинчери и тукашните им агенти.Захариева сигурно е побесняла и то с право след като само за нея се изписаха един куп гнусотии и то не от анонимни дрскачи а от скопски интелектуалци и новинарипо сайтове,колумни,телевизии и интернет канали.Това дето е луда за спешно отделенеиее най=малко гнусно.
75
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На българите вече ни призлява само като се каже Северна Македония,ВЪРШЕТЕ СИ РАБОТАТА драги български политици,ЗАЩИТЕТЕ БЕЗКОМПРОМИСНО НАШАТА ИСТОРИЯ,ДОСТОЙНСТВО И ИДЕНТИЧНОСТ и престанете да ни занимавате с комитерновското недоносче.СМ засега няма място в ЕС и НАТО им е премного.Достатъчно им е,териториално са защитени отвън,а вътре какво става не е наша работа.Съберетепубликациитев пресата им и ги покажете на ЕК,има много да се държат за главите.Вето и точка.Ободряващо ще е за тях.
74
9
 
6
 
! Отговори
избирател преди 3 години
Така е,но то не зависи от НАС българите,а от Кан Бойко!!!Кан Бойко обаче,като му скръцнат със зъби от Брюксел/ господарите му/,ще подмокри седлото на коня/ ДЖИПКАТА/!!!Затова,че...
73
7
 
16
 
! Отговори
Вето преди 3 години
Вето за отродените в Скопие.До 2 август 1944 година бяха българи до един.
72
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още с първите дни на сръбската окупация сърбите започват заедно със всички други зверства да вършат нещо което и османлийте не са правили.Сърбите дори семейни двойки от българи ги разделят,оженват българина за сръбкиня и българката омъжват за сърбин за да се раждат прави сръбчета.Чудовищно нали,76 години мълчаха българските политици и знаещи истината какво се е случвало по вардарско,чак сега след поредната подигравка и истерия разбраха че там славяноезичнотоне е същото население като до 1944
71
13
 
7
 
! Отговори
Край преди 3 години
Как ще кажете на Даме, Гоце и Яне или на Чернопеев или на Яворов или на ...че не щете границата между България и Македония да изчезне.Братчеди ... нещо май мръднахте.Мястото на Македония е с България в ЕС.
70
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония е българска, Гърция е турска а Сърбия е българска и албанска.
69
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Уважаеми социиолози,политолози и журналисти,че е АНТИБЪЛГАРСКА е истина но не е кампания А НАЦИОНАЛНА ИДЕОЛОГИЯ и ДЪРЖАВНА ДОКТРИНА!Също както е било при Хитлер и Сталин съответно нацизъм-евреи и болшевизъм=врагове на народа!Българите от Егейска и Вардарска Македония са МЪЧЕНИЦИ,но само тези които са избягали в България или не са се поддали на ЙЕНИЧЕРСТВО и платиха с животите си за което ПОКЛОН!Сегашната п..ява не ни е никаква в 90% от случаите,на много майките и бащите НЕ СА българи!
68
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"АКО МАКЕДОНЦИТЕ КЛЕКНАТ ПРЕД БЪЛГАРИТЕ ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ ИМ СЕ СМЕЕ И ПРЕЗИРА!БЪЛГАРИТЕ СА СЛУГИ НА СЪРБИТЕ И РУСНАЦИТЕ!"Как така, хем сме слуги на сърбите, хем признанието което искаме, би ужасило сърбите!?
67
23
 
6
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
Най-доброто за Балканите е всички да сме членове на EU. Това е бъдещето за всички държави в региона и общия ни просперитет.Безмислените спорове и омраза ще останат в историята. Младите генерации нещат да живеят обременени от историята.Кой е по най,най е глупав спор.Всички ще спечелим ако сме по мъдри и безкористни.
66
11
 
7
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Къде ги видяхте тия 81%-та...ха,ха,хааааааа...КОЙ ГИ БРОИ..??!АКО ПИТАТЕ РУСОФИЛИТЕ ...ТЕ ЩЕ ВИ КАЖАТ , ЧЕ 90% ОТ БЪЛГАРИТЕ ИСКАТ ДА СА "ЗАДУНАЙСКА ГУБЕРНИЯ" НА РУСИЯ...ХА,ХА,ХАААААААААА...АКО ПИТАТЕ СЪРБОМАНИТЕ В МАКЕДОНИЯ ---ЩЕ ВИ КАЖАТ , ЧЕ 100% МРАЗЯТ БЪЛГАРИТЕ!ТИЯ РУСКО-КОМУНИСТИЧЕСКИ ИГРИЧКИ ГИ ЗНАЕМЕ!!!ТЕ СА СЪЩИТЕ --КАТО УБИЙСТВЕНИТЕ ИГРИЧКИ, МЕЖДУ АРМЕНИЯ И АЗЕРБАЙДЖАН....ХА,ХА,ХААААА .....НИЩО НОВО ПОД РУСКИЯ БОТУШ!!!!!
65
4
 
19
 
! Отговори
Работодател преди 3 години
Абе тия сърбомани какъв ЕС сънуват бе?!? Човек само до Куманово да иде и все едно е попаднал в източен Анадол, а в Тетово все едно си в Албания, само че по времето на Енвер Ходжа. По зле не може да бъде.
64
2
 
3
 
! Отговори
Ст@м@т преди 3 години
Колоуни.
63
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 65Гърците измислят македонска нация и език в 1820 г. за да завземат балканите от Турция и поробят българите и досега претендират че Македония е Гърция. Има го и в програмата на партия златна зора в Гърция и другите гръцки партии. След войните винаги гонят бъгарите или ги погърчват. После и сърбите приемат същата политика и правят същото и дори Тито е във война 1945 г. с Гърция.
62
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, не сме. Тва е. Зъл народ сме. :)
61
6
 
27
 
! Отговори
Зоро преди 3 години
Няма македония, има Вардарска България!!! Точка!!!
60
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македония и Гърция огън да ги гори. Казах!