МВР-шефът: Няма да глобяваме пенсионери, купили си хляб в 10:30 ч.

Охраната няма право да изисква лични карти на входа на магазина
13 ное 2020 09:00, Александър Попов
160
МВР-шефът: Няма да глобяваме пенсионери, купили си хляб в 10:30 ч.
Снимка: БГНЕС

Заповедта за "зелените коридори" за пазаруване в магазини и аптеки от пенсионери само между 8:00 и 10:00 часа предизвика хаос.

Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обаче беше категоричен, че няма как пенсионер да бъде глобен за това, че си е купил хляб в 10:30 часа.

"Глоби ще се налагат, едва след като се отправени няколко предупреждения към определено лице", заяви той пред Нова тв.

Още по темата
По думите му основен инструмент на МВР ще бъде отправянето на предупреждение.

"Първо се отправя устно такова. Ако това противоправно деяние не спира, можем да издадем писмен протокол. Едва след това, ако човек е настоятелен да нарушава правилата, може да се пристъпи към санкция, която е предвидена в разпоредбите", обясни той.

Относно заповедта на здравния министър за "зелен коридор" за пенсионерите, Терзийски обясни, че охраната в магазина няма право да ни иска лични карти. Министърът няма и информация за сигнали, че възрастни хора не искат да напускат търговските обекти след 10 часа.

"Заповедите на министъра на здравеопазването са, за да се наложи един ред, а ние сами трябва да предприемем мерки. Щом РЗИ създаде предписание за карантина, ние трябва да сме достатъчно отговорни да ги спазваме. Постоянно правим проверки за работното време, за спазването на карантина", увери вътрешният министър.

Той обясни, че от началото на месеца са издадени над 10 хиляди разпоредби за неспазване на мерките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


160
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заповедта е необмислена, ама министира на здравеопазването е зает с маркировките по магистралите - човека не може да мисли за всичко.
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Съседката вчера си купуваше хляб в 10:43 и искаше да разговаря с мен! Та аз съм потенциален убиец. Трябваше да се обадя на МВР.
52
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Министърът на вътрешните работи Христо Терзийски обаче беше категоричен, че няма как пенсионер да бъде глобен за това, че си е купил хляб в 10:30 часа."Обаче ще ме глобите мен ако отида преди 10 да купя закуска на детето ми, нали така фуражки прости?
51
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има малки селища, където има 2-3 магазинчета. Те отварят в 10, а хляб докарват към 11. Милиционерите да се залостят там пред входовете им, защото клиентите са почти изключително възрастни хора и стопроцентово ще са в нарушение. Еха, какви глоби ще паднат!
50
3
 
21
 
! Отговори
Георги преди 3 години
Болно общество ! Продават цигари, на които пише че убиват. А карат възрастните да си стоят по домовете, защото евентуално може да се заразят. Баба ми е на 86 години и не носи маска, на детето си съм забранил да слага маска (на 4 годинки е). Идиотска работа - малки деца ходят с маски по улиците. Не ви ли идва на ум, че така се тровят сами. Вдишват въглероден диоксид и бактерии от маските. Ама какво ви пука.. всяко 2ро дете вече е за очила. Защото майка му по цял ден е на телефона и то като нея
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Суспендира се конституцията!
48
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е добре.
47
12
 
4
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 3 години
АЗ СЪМ НА 64.5 ГОДИНИ И ИСКАМ ДА СИ ПАЗАРУВАМ СПОКОЙНО БЕЗ ДА МЕ ПРЛИГЕСНЯВАТ РАЗНИ ДЪРТАЦИ. ЗАТОВА ПИША С ГЛАВНИ БУКВИ.
46
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблемът е, че според новата заповед идеята се опорочава, както всички останали добри идеи в България. За съжаление според тази заповед възрастните могат да пазаруват САМО между 8 и 10 часа. Просто и тази заповед трябва да се промени, без много приказки и излишни напрежения.Ако напрежението и противопоставянето не е цел за отклоняване на вниманието от липсата на адекватна медицинска помощ, лекарства или нещо друго...
45
1
 
4
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
А ЗАЩО Я ВЪВЕДОХА ТАЗИ МЯРКА??? ПЪРВАТА ДО 10,30 БЕШЕ ДОБРА. А ЗА СМЕЛИТЕ И БЕЗ РАЗСЪДНИТЕ(ИМА И НЕ БОЛНИ) ТЯХНА ВОЛЯ. НЕ ТРЯБВА ДА ОПИТАМЕ ДЕЙНОСТ НЯКАКВА. ТЕЗИ СЕ ИЗЖИВЯВАТ ОЩЕ ПРИ СОЦА. КОТ КАЖЕ ПАРТИЯТА....
44
5
 
7
 
! Отговори
МЛАДЕЖ преди 3 години
ДА ПОПИТАМ САМО АЗ МОГА ЛИ ДА СИ КУПЯ ХЛЯБ В 8.00 ЧАСА- НЕ МОГА ?! ЗАЩО ТОГАВА ПЕНСИОНЕРА ДА МОЖЕ ДА ПАЗАРУВА В 10.15 ЧАСА БЕЗ ПОСЛЕДСТВИЯ ??? НАЛИ ТОГАВА ПАЗАРУВАТ ВСИЧКИ - НАЛИ ТРЯБВА ДА ИМА ЗЕЛЕН КОРИДОР !!! ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕЖЕ -ЩОМ ИМА ЗАПОВЕД РОДНАТА МИЛИЦИЯ СЛЕДВА ДА Я СПАЗВА А ТОЯ ТРЪГНАЛ ДА РАСЪЖДАВА !!! НЕ СЕ РАСЪЖДАВА А СЕ ИЗПЪЛНЯВА -ДРУГ Е ВЪПРОСА ДАЛИ ТОЗИ КОРИДОР В ТОВА ВРЕМЕ НА ГОДИНАТА НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗА ВРЕМЕТО ОТ 14.00-16.00 ЧАСА
43
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога ще започнете да глобявате некадърните държавни служители като министри, зам. министри, зам.зам.зам. министри, областни ОПРАВИТЕЛИ, зам.областни ОПравители, кметове, общински съветници, PR-и медии които вещаят смърт само за ...които знаете. А за търбуха от Банкя каква ще е глобата? Колко милиарда?
42
2
 
5
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
До Анонимен: Мария-Антоанета го е казала отдавна; "Като нямат хляб, да ядят пасти". Е, сетне са я гилотинирали.
41
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре изобщо да не стъпват в магазин пенсиите, а да им напазаруват вместо тях. Който няма възможност има телефони с хора които помагат.
40
0
 
13
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До съвет към Терзийски: Да ги подредим така, като във филма "Опасен чар"; клиент-милиционер, клиент-милиционер.
39
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая държава щом стигна дотам, че да тича да вземе на бабите жалките левчета... егати държавата.
38
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо пенсионерите не ходят да се хранят в барове и ресторанти - там няма зелени коридори, могат да влизат когато си пожелаят. Ей го, Шератон или Хилтън с удоволствие ще им сервира храна по всяко време.
37
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом клошари и баби с деменция глобяват държавата си заминава помнете какво съм ви казал
36
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Идеята на "зеления коридор" е рано сутрин да има САМО възрастни хора в магазина. Сутрин и вечер магазинът се почиства и дезинфекцира, и когато дойдат възрастните рано сутринта, няма кой да ги зарази и могат да си пазаруват спокойно.Който иска може да ходи в 12 на обяд или в 10 вечерта, с всички останали, на своя отговорност. Никой няма да изгони клиент следобед или привечер.
35
0
 
22
 
! Отговори
МВЬ преди 3 години
Няма смисъл да ги глобявате, направо пращайте ударните групи да им теглят един бой, после арест 24 часа, ако някой пукне - коронавирус, останалите в травматологията с белезници и обвинение за "особено дръзко хулиганство".Постът министър на вътрешните работи стана много проветрив напоследък, ще се наложи пълно саниране и смяна на цялата дограма май.