4828 нови болни от коронавирус, положителните тестове са 41%

131 от смъртните случаи за последното денонощие
257
4828 нови болни от коронавирус, положителните тестове са 41%
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Отново ръст на новите случаи на коронавирус, показват данните в Националната информационна система.

4828 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица през изминалите 24 часа.

Още по темата


Така общият брой на потвърдените случаи става 106 598, от които активни са 72 649.

За последното денонощие са направени общо 11 611 PCR теста.

Това означава, че 41% от тестваните са дали положителен резултат.

Починалите за денонощието са 131.  

1219 са излекуваните, а общият им брой е 31 536.

Хоспитализираните са 5 463, от които 303 се намират в интензивното отделение.

Починалите лица с доказана коронавирусна инфекция са общо 2 413.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
134
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До do 138 "наистина не ги разбирам!!!" не можеш ги разбра, те НЕ са хора а иззззроди. КППтата са хубаво нещо АКО искаш да изкорениш заразата, а те какво направиха затвориха здравите и пуснаха заразените от цяла европа (помните как бягаха голи от болниците). А от едно посолство се хилеха и хвалиха бибитко, мислете хора.
133
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЗатихване на епидемията няма да има скоро. Ковида е силно вирулентен и мутира постоянно, а антителата остават в организма за не по-дълго от няколко месеца. Трябват адекватни мерки от управляващите, но тях ги е страх да не почне благата държавна баница да се изсулва от ненаситните им усти. Така че мрем наред, докато чакаме на еднокнижкника с джипката да му дойде акъла. А както добре се знае, това няма как да стане. Който оцелее, ще разказва.
132
8
 
9
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До do 138Народа не знае, какво иска. Знае само, че го иска сега. Вие сте едно стадо овце безподобни. Никой не мисли с главата си. Когато бяха малко случаи ревяхте срещу мерките и се карахте на Бойко, че бил затварял. Естествено, че като затвори с малко заразени ще си останат малко. Пролетта в Италич помниш ли, какво беше??? Което и правителство да дойде няма да има полезен ход. Каквото и да направи ще реват срещу него и ще обвиняват за собствената си съпота.
131
7
 
7
 
! Отговори
РУМЕН РАДЕФФФ преди 3 години
АБЕ ЕИИИИИ......КОЛКО ПЪТИ ДА ВИ ОБЯСНЯВАМ БЕ ЕИИИИИИ......НЯМА ТАКЪВ ВИРУС БЕ ЕИИИИИИ.....ДАЖЕ И ПО ТЕЛЕВИЗИЯТА ГО КАЗАХ БЕ ЕИИИИИИ.....ВСИЧКО Е ЛЪЖА И ИЗМАМА БЕ ЕИИИИИИИ.....ТЕЗИ ЛЪЖАТ БЕ ЕИИИИИИ....ЩЕ ВИ НАПРАВЯТ РОБОТИ БЕ ЕИИИИИИИ.....АМА КОЙТО ОЦЕЛЕЕ БЕ ЕИИИИИИ.....
130
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За момента само затварянето на училищатат може да проработи. Ще се спасят хиляди животи. После ще му мислим. Сега става въпрос за оцеляване, включително и на човешките ресурси.
129
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 132Няма да има реална бройка. Вече беше изяснено. Вирусът ще си остане, както и другите грипни заболявания, само че 10-12 пъти по-смъртоносен. Вероятно ще можем да го контролираме с ваксини и по-добри лечения (донякъде)
128
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До месец в същия дух и никакви болници не ни трябват, а морги. В държавите от ЕС, в които карантината беше въведена започват да спадат чувствително заразените, те ще празнуват Коледа с близките си, нас задушница ни чака. Браво на бездействието на правителството, което улицата го управлява, от страх да не изпуснат кокала ще затрият цяла нация!
127
7
 
17
 
! Отговори
do 138 преди 3 години
ми те КПП-тата ги въведоха при 10 заразени в цялата страна, а от тях 2ма имаха симптоми и никой не беше зле.А сега, при 40 000 заразени на ден, управниците - нищо.наистина не ги разбирам!!!И не ми казвайте че бойко слуша народа, щот народа иска оставка!
126
5
 
17
 
! Отговори
е как преди 3 години
да се вземат по-строги мерки или локдаун?! След ,като мангъровци,естонския бабаит,славитрифоновци и т.н." компетентни " люде направиха така ,че опростаченото население да се репчи по КПП-тата, и да не се спазват никакви мерки.От всички възможни трибуни зовяха за бунт срещу мерките,с маските им затваряли устите и т.н.Върха на наглостта бяха лъжите за 3март и подобни събития на "бунга ,бунга" президента в "Панорама".Сега ще се сърба това ,което се надроби!
125
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно,вожда каза! Осигурил съм чорбичка за всеки гладен,на път съм да осигуря и легълце за всеки болен,малко с докторите и сестрите ми е трудно(осигуряването)но това са Подробности!
124
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
управниците есента твърдяха че икономиката не бива да се спира, когато есента народа искаше да се ограничат кръчмите и дискотеките !Стига сте обвинявали народа - управниците правят каквото си решат.Народа 150 дни иска ежедневно оставка, но Бойко не слуша народа
123
6
 
16
 
! Отговори
Владо преди 3 години
До преди 1 месец говорехте, как не трябва нищо да затваряме и защо Бойко бил затворил пролетта! Сега говорите обратното. Такива ***, като българина няма никъде!
122
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голям страх бре, и като ти треперят постоянно мартинките какво ще промениш. Чети си статистиката всеки ден по три пъти и перкулясвай.
121
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реалната бройка заразени, преболедували и оздравели е сигурно 10 пъти по-висока. Което е много добре, защото скоро ще започне затихване на епидемията. Интересно ми е, през лятото, почти никакви мерки не се спазваха, заведенията се пръскаха по шевовете и нямаше такава зараза - ЗАЩО сега? Означава ли това, че локдауна е безсмислен? Или както казват теоретиците на конспирацията, май поръсиха с по-агресивен щам по нашите ширини, понеже се видя, че онзи от миналата зима не е ефективен :)
120
1
 
7
 
! Отговори
Вчера преди 3 години
Молиалти бе категоричен: не с това - нашата младеж геройски да срещне вируса, че да измрем яко, а с дисциплина и активни обсадни мерки в стил Тотлебен ще се пречупи вируса. Някога Тотребен е имал глада за могъщ съюзник срещу Осман паша, днес нашият могъщ съюзник е идващата ваксина. Дните на вируса са преброени, каза Мориарти. Пазете де, спазвайте мерките, не се прецаквайте, не се минавайте да се заразявате. Мангъроидите да ***, като толкова искат. Вие се пазете.
119
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 141/Себе си ли визираш в некадърността си, предвид написаното от теб? Ако си някое пенсионерче и цял ден тракаш на клавиатурата простотии, сложи си и три маски и една на задните части, и с три катинара в мазето. Никой не ти пречи. Само че за да папкаш редовно и си получаваш пенсийката някой трябва и да работи, а тогава човек е уязвим. Напротив, повечето спазват всякакви мерки. Айде стига само плюне по всичко и всички.
118
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди час математикът Лъчезар Томов беше пределно ясен. Отварянето на училищата беше най-мощния фактор за разпространението на пандемията. Затворете училищата и до 3-4 седмици ще имате в пъти по-малко заразени и жертви. Вие избирате! Всичко останало е пожелателно мислене, ама науката хич не й пука за това.
117
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех времена,а пролетта си имахме "спасител"който щял да ни"опазва живи" Ама инак Случихме на крадлив месия с его до небесата!
116
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
не е виновен народа а управниците.Как така не умря ни 1 управник а народа мре яко?Умориха баща ми - умря като куче, без да му дават кислород като нямаше въздух.Не виждате ли че по върха те са единни?Само ние долу сме глупави и се караме.Но е факт - за 6 месеца, властта нищо не направи, защото не вярваше че има вирус
115
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 74Всъщност всяка нова статистика показва какво некадърно население сме, което обвинява управляващите, че не ни ограничават, а сами не се сещаме да се ограничим. Точно това е робското мислене.