Тристранката ще обсъжда размера на минималната работна заплата

Предвижда се от 1 януари тя да стане 650 лева
19 ное 2020 07:56, Ния Христова
6
Тристранката ще обсъжда размера на минималната работна заплата
Снимка: БГНЕС
Националният съвет за тристранно сътрудничество ще обсъжда проект на постановление на Министерския съвет за определяне на размера на минималната работна заплата.
 
Предвижда се от 1 януари 2021 година тя да стане 650 лева, вместо сегашните 610. С други думи това означава, че с 3,92 стотинки повече да нарасне заплащането за отработен час при продължителност на работното време 8 часа и 5-дневна работна седмица, предаде Bulgaria ON AIR
 
Очаква се социалните партньори да обсъдят и проекта на правителството за отпускане на нова помощ в размер от 24 лева на ден за хора, които работят в неплатен отпуск по време на извънредната епидемична обстановка.
 
Тя обаче ще бъде за обекти, на които са наложени временни ограничения на дейността от страна на държавен орган. Заседанието на социалните партньори ще се проведе онлайн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Фалшива новина преди 3 години
В момента часовата ставка е 3,66 лева при 610 лева МРЗ.Предлагат 650 лева МРЗ, което 3,92 лева часова ставка, а не увеличение с 3,92 ст.. Увеличението ще е 26 ст. на час.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А, ако го питаш бизнеса минималната заплата трябва да се намали, че покрай тая криза само на Малдивите е безопасно, а *** да оставиш там в 5 звезден хотел докато кризата свърши е скъпо.
4
1
 
3
 
! Отговори
Минималистична запла преди 3 години
Националният съвет за тристайно сътрудничество да вземе да погледне най-после как е в белите държави, висока почасова ставка, нощен труд, а тарикатите, които се скатават от плащане на осигуровки, данъци и дължими заплати по договор - запор на имуществото и затвор. "Работодател", бизнесмен или млад меринджей, който не може да изпълни тези условия, да си затваря фирмичката и да се връща на село да сади картофи и да пасе овце.
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МРЗ отдавна трябваше да стане 800 лв. Но никой не го предложи.Вместо да се заплаща достойно труда на хората в частния сектор, държавата надува заплатите и бонусите на държавните чиновници.
2
1
 
11
 
! Отговори
уууууу преди 3 години
Не е ли смешно да се споменава някакво "увеличение" със 3,92 стотинки, макар и на час?
1
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"3,92 стотинки повече на час "Чудовищно и невиждано увеличениеС куче на улицата бих се отнесъл по-човешки, отколкото тази "тристранка " се отнася към хората.