"Конспирацията" COVID-19: В целия свят има високо ниво на недоверие

Коментар на социолога Евелина Славкова от агенция "Тренд"
25 ное 2020 22:39, Анисия Иванова
215

Според почти половината от българите коронавирусът е изкуствено създадена болест, а близо 900 000 души у нас вярват, че чрез ваксината ще им бъде поставен чип с цел контрол. Има и голяма група хора, които не вярват, че коронавирусът съществува, показва проучване на социологическа агенция "Тренд".

"Има твърдо ядро от хора, които са изключително скептични по отношение на коронавируса. Има и хора, които просто не вярват в съществуването му като болест, дори да имат приятели и роднини, които са засегнати от коронавируса. Сблъсъкът между две различни мнения няма как да не остави усещането, че нещата не са както трябва", коментира социологът Евелина Славкова от "Тренд".

Още по темата

Тя добави пред Bulgaria ON AIR, че и друг път са правили изследвания, свързани с темата "конспирации", като много ясно се виждало, че в българското общество има процент хора, които възприемат много от случващите се неща като конспирация.

"Позицията на Швеция, че няма да налагат мерки, фалшивите новини, които се родиха в това отношение - всички тези неща засилват конспиративните нагласи. Двуполюсното мнение няма как да не влияе върху позицията на българското общество по отношение на това каква болест е коронавирусът", заяви Славкова.

Социологът посочи в "България сутрин", че има лек спад в дяловете на хората, които вярват, че всичко е конспирация, тъй като голяма част от обществото или лично се е сблъскало с вируса, или има близки и роднини, които са се сблъскали.

Славкова отбеляза, че не сме индивидуален случай и в целия свят има високи нива на конспирация по отношение на коронавируса.

"Тъй като наближават изборите, коронавирусът ще даде своето отражение върху резултатите. Партията на Слави Трифонов не я видяхме на протестите, не знаем много от нейните позиции, но много ясно и категорично заеха позицията на доц. Мангъров по отношение на коронавируса", каза още социологът от "Тренд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 105 АааааЕ защо иронизираш?Не е ли така?Кой голям политик или бизнесмен почина от корона?А вече ще стане година от както плъзна по света.Един бе,един не почина от ковид-19!Как става тая работа?!
57
4
 
4
 
! Отговори
Ааааа преди 3 години
Да, тоя вирус засяга само обикновените хора, как така нито един политик в световен мащаб не беше с опаснос за живота. Явно са го подкупили. Ха ха, има само каскетен вурус, каскет, а под каскета нищо, това е толкоз просто и логично.
56
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чарлз е рептил,кралицата също.Тях човешки вируси не ги ловят.
55
2
 
2
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
До 86Казваш всички доктори са садисти, а? Какви бръмбари още се въртят в главата ти? ----- Бръмбари се въртят в твоята глава, идьото, не в моята. Къде прочете да употребявам думата "всички"?
54
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако е случайно попаднал в хората този вирус,защо за толкова време един голям политик не почина,нито голям бизнесмен?!Един бе ей така за цвят?!Няма!Значи има нещо гнило!Колкото и да ме убеждават,за мен нарочно е пуснат този вирус.Сега кой с каква цел ще се види след време.Но така случайно да не почине нито един от богатите и политиците ми е мнооого съмнително,ама много!
53
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа не бива да мисли!Вместо него мислят началниците му,а в случая Ангелов и ЩАБА.Почнат ли хората много да мислят се получава каша, конспирации и се насажда твърдението,че вирус няма и оттам ни идват всички проблеми.Всичко казано от ЩАБА и министър Ангелов е истина и е за наше добро!
52
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислещия, ще те чипосат за да се разплащаш с Топлофикация без да си вадиш портфейла от джоба. Няма да те следят, а ще те обслужват, ако този израз по ти харесва. Лошото е да не те хакнат ама това и без чипове става.
51
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Личните лекари масово не си вдигат телефона.
50
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемия на PCR тестове ли има? Защото тия тестове показват всички прекарани болести от раждането до съответната година в която се тествате. Всички тия са болни защото PCR тест им го казва, а той PCR или другия " евтиния" тест, и двата са фалшиви!- Къде видяхте вирус изолиран? Само на видео анимация и картинка?- Видяхте ли го с микроскоп или всички са болни щото пушат цигари, пият алкохол и плющат сланина и после, що сме болни от пневмония и защо дробовете и кръвоносната система е запушена
49
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Конспирации има само в кратуните пълни с бръмбари. Не могат да си вържат връзките на обувките, но иначе разкриват... конспирации.
48
6
 
5
 
! Отговори
Мислещ преди 3 години
със пср ни крадат ДМКато, а със ваксината шъ на чипосат да нъ следят !
47
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
7/8 TV - силата е в истината!
46
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 60.Значи ти не си съгласен на естествен подбор. Добре, но аз няма да ходя на самотен остров, защото имам съмишленици и то тук в твоето общество. Ще живея с тях. И за социопатия няма за какво да ми говориш, защото от март месец я виждам с Ковид затворите. Забележи, че аз предлагам договаряне за съжителство и не задължавам никого, ти искаш да подчиняваш.
45
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Световен диктатПравилно, световен е :) Правят експеримент до колко медиите имат влияние върху обществото, засега е 50/50 резултата :))))
44
2
 
15
 
! Отговори
Ххаха преди 3 години
Естествено че има конспирация. То е очевадно. Не виждате ли че всякакви важни клечки, бизнесмени и политици излизат в публичното пространство и съвсем открито вече си заявяват че "пандемията" е стъпка към Новият Световен Ред. Шефът на световният икономически форум даже написа книга за това. ООН направиха план и сайт който е със същото име. The Great Reset. Бил Гейтс и най големият спонсор на СЗО и ви казва че скоро ще има нов вирус. Полиците по целия свят повтарят едно и също като папагали.
43
3
 
7
 
! Отговори
Виждащ преди 3 години
Взеха ни за мезе! Лъжат ни колкото си искат! Силата на медиите!
42
3
 
7
 
! Отговори
Световен диктат преди 3 години
Ще ни трепят с конкретни честоти индивидуално за всеки набелязан поотделно.
41
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами мога да ви продам намордници на добри цени, щом толкова искате да сте домашни любимци :))))
40
5
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Искат генетичният материал и код на всеки човек. Неудобните - по разни начини в гробищата...
39
6
 
9
 
! Отговори
Чичо до Мислещ преди 3 години
Абе мислител, на твоята безмoзъчна крaтуна къде ще се закачи тоя вирус? Пиеш хапчета без дори да прочетеш листовката, ама сега ще те чипират. Абе малуме, що реши че ще те чипират точно с тая ваксина, а бе с аспирин или на профилактичните прегледи? Оди се метни нейде дорде не си се гътнал от фобията!

Спонсорирани публикации