"Конспирацията" COVID-19: В целия свят има високо ниво на недоверие

Коментар на социолога Евелина Славкова от агенция "Тренд"
25 ное 2020 22:39, Анисия Иванова
215

Според почти половината от българите коронавирусът е изкуствено създадена болест, а близо 900 000 души у нас вярват, че чрез ваксината ще им бъде поставен чип с цел контрол. Има и голяма група хора, които не вярват, че коронавирусът съществува, показва проучване на социологическа агенция "Тренд".

"Има твърдо ядро от хора, които са изключително скептични по отношение на коронавируса. Има и хора, които просто не вярват в съществуването му като болест, дори да имат приятели и роднини, които са засегнати от коронавируса. Сблъсъкът между две различни мнения няма как да не остави усещането, че нещата не са както трябва", коментира социологът Евелина Славкова от "Тренд".

Още по темата

Тя добави пред Bulgaria ON AIR, че и друг път са правили изследвания, свързани с темата "конспирации", като много ясно се виждало, че в българското общество има процент хора, които възприемат много от случващите се неща като конспирация.

"Позицията на Швеция, че няма да налагат мерки, фалшивите новини, които се родиха в това отношение - всички тези неща засилват конспиративните нагласи. Двуполюсното мнение няма как да не влияе върху позицията на българското общество по отношение на това каква болест е коронавирусът", заяви Славкова.

Социологът посочи в "България сутрин", че има лек спад в дяловете на хората, които вярват, че всичко е конспирация, тъй като голяма част от обществото или лично се е сблъскало с вируса, или има близки и роднини, които са се сблъскали.

Славкова отбеляза, че не сме индивидуален случай и в целия свят има високи нива на конспирация по отношение на коронавируса.

"Тъй като наближават изборите, коронавирусът ще даде своето отражение върху резултатите. Партията на Слави Трифонов не я видяхме на протестите, не знаем много от нейните позиции, но много ясно и категорично заеха позицията на доц. Мангъров по отношение на коронавируса", каза още социологът от "Тренд".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 55Може ли да представите някакви доказателства? Аз имам познати, които много лесно прекараха този вирус. Защо трябва да вярвам на вас, а не на тях?
37
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 55Пак греда мой човек, не може да ме Обедиш (така пишем от село Варна) :))) Болести има всякакви, но ако предпочиташ да те подкрепя, че при всяка настинка трябва да го изкарваме коронаджия, няма да стане :))))
36
4
 
4
 
! Отговори
Stalinista преди 3 години
Майка ми е със симптоми и положителен тест! Вирус има, просто се пазате, предполагам че пролетта ще олекне. Въпросът дали вирусът е изкуствено създаден и какво следва с ваксините
35
1
 
14
 
! Отговори
Киро преди 3 години
Ковид го има и почти сигурно е нечия грешка, която скоро ще се разбере каква е.Измамата не е самият ковид, а това че ситуацията предпразполага към издевателствата които се случват и ще продължават да се случват!
34
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Почват да обиждат когато няма с какво да отговорят, нормално :)) Може да има вирус, но щом аз селянина от 700-хилядното село Варна не съм видял болен, значи има нещо гнило :)
33
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 38.Предлагам ти друг естествен подбор: премахват всички мерки, оставят ни да си гледаме делата, както преди, и който мине през заразата добре, а останалите ни напускат и толкова. Не те иронизирам, не ти се подигравам. Просто мисля, че това, което предлагаш, не е естествен подбор. Аз съм готов да рискувам със себе си.
32
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 41От село Варна съм, даже съм роден там, представяш ли си :))))
31
3
 
11
 
! Отговори
Тошето преди 3 години
До Анонимен 38Кажи ми от кой град си да дойда да ти оставя цветя на гроба 2 години след "успешната" ти ваксинация?
30
13
 
11
 
! Отговори
Ганьо преди 3 години
Благодарение на такива платени медии нивото на промити мозъци силно се увеличава. За съжаление, повечето хора съвсем не умеят да мислят.
29
13
 
6
 
! Отговори
Пухче преди 3 години
До Анонимен 34Да, запозната съм, защото имам съмнителното щастие да съжителствам в един град с индивиди като вас. Виждам какво слагате в кошниците в магазина, чувам как се държиите с жените и децата си. За съжаление няма как съвсем да се изолирам, поне не на този етап, докато още съм в България. Хайде дерзайте със съпротивата срещу ваксините и чиповете.
28
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 35Ако ти кажа че съм дядо Коледа ще повярваш ли :))) Може да има вирус, но щом оставят старците да умират по стълбите, значи и лекарите не го вярват :) Момичето от видеото беше много необедително, но това й е работата явно :) Няма как да ти говорят от месеци че има зараза, но същевременно да не си видял никакъв болен и да вярваш, глупаво е знам :))))
27
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това, че не искате да се ваксинирате е добре за цивилизования свят. Ще се оттърве от "умните" по естествен път. Естествен подбор се казва.
26
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Света е пълен с индивиди по близо до *** от колкото до хората. Не че ме учудва че не вярвят - те още вярват на някакви притчи от преди 2000 години за хора които ги разпъват на кръст и после оживяват но на научни данни и факти не вярват! Има и едни други дето директно се взривяват като чуят за един брадат мъж - въобще вече не се учудвам на нищо...
25
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пухче, много си запозната...с цените на евтиното сирене, безалкохолно, маргарин, вафли, пасти, създърма, сланина, боб, третокачествени цигари, разредено вино и т.н. Наистина си описала или мъжа си, или баща си. За съжаление си. Скрий се в някоя дупка и не се показвай.
24
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горките българчеа, ако знаят само колко са нищожни техните мнения за Совид 19 за пред света. 99% от света не знае за съществуването на великия българин на три морета и две реки ха ха. Не се напъвайте много, че сте същите като македонците - предизвиквате смях.
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ОРАТА СА ГЛАДНИ И ОЗВЕРЕЛИ
22
16
 
6
 
! Отговори
Пухче преди 3 години
Безпомощните ви напъни да обиждате само потвърждават написаното от мен и това, че ментално осакатени хора с IQ около 60-те.
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като сложихте думата конспирация в кавички тотално я разконспирирахте, направо всякакво съмнение се изпари. Няма да вярваме на нищо, освен на честните и истински масмедии. Колко лесно било всичко, ехааа.
20
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слава Богу, че още има мислещи хора, а не само промити мозъци.
19
6
 
21
 
! Отговори
Щирлиц преди 3 години
До ПухчеАз няма да се ваксинирам,подарявам ти моята "ваксина".