Банско в навечерието на сезона: Ще има ли зимен туризъм?

Има неяснота и страх от фалити в курорта
Обновена: 28 ное 2020 21:13 | 28 ное 2020 17:15, Веселина Йорданова
81

Неясота и страх от фалити в Банско в навечерието на зимния сезон. Бизнесът е готов да работи по правилата на здравното министерство, но не знае ще има ли за кого. И въпреки частичния локдаун, от следващата седмица ски зоната ще се подготвя да заработи.

И без това крехкият лед, върху който се движи бизнесът в Банско, се напука допълнително преди дни, когато стана ясно, че идва триседмичен локдаун и резервациите за предстоящия 8 декември започнаха да падат, предаде Bulgaria ON AIR.

"Притесняваме се, че нямаме никаква сигурност, че след 21 декември ние ще стартираме нашата работа. Банско все пак е курорт от години, нашите поколения сме израснали с гостите в нашите къщи, адаптираме се спрямо ситуацията, но дали гостите ще се адаптират и удовлетворят от това да бъдат в стаята и да не излизат, да не ходят по така известните ни механи, няма гаранция. Наистина е трудна ситуацията", каза Рая Вълкова, която е част от туристическия бизнес в курорта.

Хотелите и ресторантите в Банско работят в несигурност и загуба от няколко месеца. Поддържат персонал с надежда за силен зимен сезон, но инвестициите не се връщат.

Надяват се и предложението на канцлера Ангела Меркел, което е за затваряне на всички зимни курорти в Европа, да не се приеме насеризоно.

"Аз не приемам мотива на г-жа Меркел за затваряне на всички европейски курорти, визирайки какво се е случило в австрийския курорт, минали са 10 месеца. Не може да се прави паралел, болестта вече е известна, болестта знаем как да се предпазим, имаме единни мерки, не е приемливо. Смятам, че сме положили всички мерки, полагаме всички мерки да защитим нашите гости, да защитим нашите семейства, самите нас. Апелираме към преразглеждане на заповедта", допълни Вълкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
11
 
! Отговори
Хахахахахахахахаха преди 3 години
Какъв сезон бе, какъв зимен туризъм???От какво ще печелите?От доставки на трупове в чували, в страната и в чужбина? Колко ще вземате на килограм? Има ли отстъпки за количества?
47
14
 
2
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Разбирам, че ще си доволен от затварянето на хората с пари, нали така, бедняк...?!
46
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙТе ще ви отворят за празниците, това е ясно. Обаче после ще ви затворят за цялата 2021 г.
45
16
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Аз съм за отварянето на всички кръчми. Бедняците да си стоят по домовете.
44
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Народа яко е набрал на кръчмари и хотелиери по големите курорти и не иска и 1 стотинка да им се дава на тия алчни мошенници. 25 години им търпя кражбите и далаверите. Сега е време да си понесат последстията от укриването на данъци и неплащането на осигуровки. Ако някога пак потрябват курорти и хотели, ще се намери, кой да ги направи. Обаче ще знае кои грешки не трябва да се повтарят, за да вървят гладко нещата.
43
12
 
3
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Бедняци, сега спокойни ли сте, че няма да има сезон...?!
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да..на върба в петък,и що казват че са на загуба ,като те са отворени )
41
2
 
21
 
! Отговори
хотелиерите преди 3 години
Ей ги големите хотелиери - скандалният Цеко Минев - собственост през офшорки , изнася печалба за да не плаща данъци, прави писти без разрешение. Голям приятел с Бойко. Хотелите Пирин,Банско и Стражите.Стоян Сотянов - комплекс в Пирин Голф,х-л Мурите. Измамник с агро-фондовете. ГЕРБерски наместник.Марио Захариев - х"Иван Рилски",свързан с Пеевски, купил с измама земи по морето.Цветелина Бориславова - "Перун Лодж" бившата на Бойки.Еми.. дано изпофалират тия.
40
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спомням си преди десетина година имах неблагоразумието да ходя един 8-ми декември в Банско. Е дори тогава ми беше тегаво от мизерията, а пък хем бях студент в общежитие блок 53Б в Студентски град преди ремонта. Смятай за какво говорим...
39
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кви фалити ви гонят бе? Това да не е производствено предприятие. "Хотел" 3 звезди (реално 1 макс) с 12 души персонал, половината братчеди, всички взимат пари в пликове, 340% надценка, мизерия отвсякъде. Просто няма да работи една година, догодина пак ще отвори и ще могат всички да се наслаждават на замразеното месо и мухъла в баните.
38
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е съществувала и без да има "бизнес "...С колко мозък трябва да е някой "бизнесмен" ,че да не може да предвиди, какво ще стане през зимата при положение, че всеки ден ни заливаха с информация за него?
37
0
 
21
 
! Отговори
Лечо преди 3 години
Апартаментите там колко стигнаха? Имам 8000 лв. излишни, ако някой се интересува да дава контакти. Тъся обзаведен двустаен някъде в новия град с паркомясто.
36
0
 
30
 
! Отговори
Рете преди 3 години
За съжаление този бизнес умира. Да фалират, агнешка плешка за 120 лв. Да им излезе през зад.....*** кръчмари. Не си плащат данъците а помощ искат.
35
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дано да няма, че коронката обича ски курортите и ще ни връхлети като лавина!Да сме живи и здрави, всичко друго ще се оправи с времето!
34
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то в Банско отдавна няма туризъм. На това туризъм ли му казвате? То си е чист тероризъм. За тия пари ще отида в някъде в Алпите. Една мешана скара й плескаш върху полуфабрикатите в менюто "по стара семейна рецепта" и готово. Къде другаде ще ти предложат деликатес месо от фризера, отлежало цяла година от миналия сезон? Греяно вино... ок. Малко спирт в най-гадното евтино виноподобно нещо. портокал, канела и по стара рецепта. Да не говорим за викачите пред механите, които ти продънват ушите.
33
0
 
10
 
! Отговори
Тъжна туристическа преди 3 години
О, хиляди туристиКъм Банско днес се засилетеИ ковида страшен там хванетеЛеглата в болницата - кътНо все пак живее се един път!Там времето е променливоМерки няма, само механи и кръчмиВ които вино лее се пенливоИ сервитьорите не смогват на поръчки.И странно, но далеч от снежни пистиВ болници отдалечениСъщото се случва при медици,Не смогват, но от бройки затруднени.Животът си тече на едното място,А на другото завършваНе можем да го спрем това е ясно,Но колко лесно се прекършва...
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Га давахте пилешка супа за 25 лв. не ревяхте, сега "*** що така бе, стринке". Безплатният обяд е до време, набийте си го в дебелите глави най-накрая.
31
0
 
18
 
! Отговори
хех преди 3 години
ше има бе ама слабо нема като предни години на талази да пристигат сега в Банско ше посрещат българи с топла чорба за 3лв и ски карта за 20лв колкот си е нормално а Цеко ше става викач и за него клиента ще цар !
30
1
 
14
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
Естествено, че няма да има. Вие какво oчаквахте?
29
0
 
33
 
! Отговори
Poeblo преди 3 години
По - голяма селяния от Банско няма. За сметка на това пък е скъпо.

Спонсорирани публикации