Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

Ваксинирането ще е безплатно и доброволно, посочи здравният министър
30 ное 2020 16:30, Красимир Ангелов
128
Ангелов: Ваксината на Pfizer у нас до началото на 2021 година

По предварителни данни първата ваксина, която очакваме да дойде в България, е на Pfizer и това ще е преди Нова година, или непосредствено в началото на следващата година. Това заяви министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов в присъствието на премиера Бойко Борисов по време на работно съвещание, става ясно от видео във Facebook профила на министър-председателя.

Още по темата
Ангелов подчерта, че ваксината срещу коронавирус ще бъде безплатна и ще се поставя само доброволно.

"Създали сме необходимата логистика. Ще пристигнат 125 000 дози. Съвместно с доц. Кунчев в момента съставяме ваксинационния план", заяви Ангелов и посочи, че ваксинирането ще започне с най-рисковите групи.

"Освен работниците, които са на първа линия, нашите колеги медици, ще включим и възрастните хора от домовете. Трябва да отдадем изключително важно значение на българските учители, които също са на първа линия. Вървим напред по отношение на създаването на логистика за пристигане на ваксината", допълни министърът.

"За радост излекуваните са повече от новите случаи. Вчера излекуваните са 815. За миналата седмица само за седем дни излекуваните са 12 070. По епидемиологичните справки като заболеваемост в настоящия момент София излиза от областите с най-висока заболеваемост от 1 000 случаи на 100 000. В тази група остават само 2 области: Габрово и Кюстендил", уточни здравният министър.

Според него може да има обнадеждаване по отношение на натиска, който се очаква върху здравната система. Ангелов посочи още, че на национално ниво нямаме недостиг на лични предпазни средства, дезинфектанти и медикаменти. Същото се отнася и за медикамента "Ремдесивир".

Ангелов увери още, че парите за служителите на първа линия ще бъдат наредени днес и ще пристигнат по сметките на лечебните заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
1
 
7
 
! Отговори
И преди 3 години
А ще може ли да си слагаме по 2 или 3 различни ваксини - за по-сигурно :) Или може само по 1.
53
4
 
8
 
! Отговори
С. преди 3 години
Селиянец, при теб и да има странични ефекти, особено в панталоните или в това което ти е между ушите, никой няма и да забележи :)Сигурен ли си че не си бил от опитните зайчета? С такава увереност говориш за ваксината, сигурно са я тествали върху теб и после са ти дали няколко хилядарки за да поживееш като човешко същество за 2-3 месеца, пък и да си платиш тока за да можеш да тролиш в интернета. Ама те страничните ефекти вече си личат.
52
3
 
10
 
! Отговори
антиваксър преди 3 години
И утре да е тук, не ме вълнува.
51
8
 
6
 
! Отговори
Bergen преди 3 години
Тази прясна ваксина не знам, обаче от 30 години има ваксина против ракови брадавици и определени полово предвани болести, но нашите лекари хитро я крият и дори отказват на хора, които искат да си я сложат. Затова сме номер едно по заразени с папиломавирус и карциноми на половите органи. Та хора ако ще се ваксинирате това е най-доброто което можете да направите за себе си и близките си.
50
1
 
8
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Отделно, наистина обмислям сериозно да се реваксинирам за полиомиелит или БЦЖ. Абсолютно доказани ваксини с голям неспецифичен имунитет, който повлиява и този вирус. Твърдение с доказателства от изключително сериозни хора.
49
16
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
"аз знам през какви нива на одобрения минава една ваксина. Тази няма да мине през същите." Това си ти. Ваксината на Pfizer вече е минала през почти всички фази, сега затварят и 3-та фаза и се надяваме да я пуснат до края на годината или началото на следващата. А гооведа като теб трябва да бъдат принудително ваксинирани и кастрирани (последното е мое мнение).
48
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
125 хиляди бройки - за кого по-напред - лекари, учители, полиция, армия. Вероятно чак през февруари ще има дози за простосмъртните. Поне от това, което сме чели се разбира, че тази ваксина е безвредна. Това че съдържа мРНК - то и самият вирус съдържа мРНК, така че по добре ваксина, отколкото вирус. Ваксината ще те пази от заразяване най-малко 6 месеца
47
4
 
7
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Ами всъщност, в Бразилия тестват всички ваксини включително и китайската. Та от там казаха, че тя е най безопасна и обещаваща от всички. И това въпреки дясното мънки болсонаро. А пък единственото място където всеки може да тества някакъв препарат е Бразилия. И то благодарение на учените от най големия институт в Южна Америка. Щото болсонаро не искаше китайската ваксина. Къде да тестват развитите азиатски страни, като всички кочини със смъртници са транскапиталисти? А?
46
20
 
3
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
"Отстъпвам ти мойта ваксина"Нямаш "твоя" ваксина. Нямаш и мозък. За това трябва да бъдеш закаран като гооведо на синджир, да те ваксинират на конвейер, и да те пуснат обратно на полето. Така или иначе не си полезен с нищо на обществото, поне да не си опасен. Това трябва да се направи и с всички останали малооумни в тази държава. Ясно е, че е късно за вас да се образовате, и да станете нормални членове на обществото.
45
3
 
9
 
! Отговори
С. преди 3 години
Селоянец, аз знам през какви нива на одобрения минава една ваксина. Тази няма да мине през същите. За да мине през всички цедки минават години. За какви забравени болести блееш пак, България е на първо място по смъртност в света не заради антивакс мамите и разни редки африкански чуми а заради лошия стандарт на живот.А Бил Гейтс да те ваксинира с това дето му е между краката искаш ли?
44
11
 
6
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
"Аз ще се ваксинирам само с доказан препарат."И кой те кара да се ваксинираш с "недоказан препарат"?! Защо мислиш, че ваксина приета от ЕС е "недоказана" след всички видове тестове? Недокзан препарат можеш да видиш по азиатските степи и монголското джудже в Кремъл. Там и автомобилостроене имат, и компютри правят, и ваксините са им същите ...
43
10
 
4
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
"Заради такива като тоя Софиянец хората не харесват софианци. ***, но за сметка на това нахален"Е, поне не съм неграмотен. И не бъркай - образование с нахалство. Нахалството и простащината са запазена марка на провинциалистите, просто защото нямат какво друго да покажат.
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГосТ Южна Корея има един от най развитите т.н. болничен туризъм, хора от всички страни отиват там да се лекуват, невероятен доход.
41
2
 
11
 
! Отговори
Я у лево преди 3 години
Министеро да си се ваксинира с измишльотината, която трябвало да се съхранява при минус 70 градуса - за пръв път чувам за такава капризна ваксина - и то пробутвана от корпорация, която е печално известна с многото съдебни дела, които са завели срещу нея хиляди пострадали от нейните "лекарства". Намерете си други хапльовци за такива експерименти.
40
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов е казал, че ваксината ще е безплатна, което значи, че ще се плаща.
39
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До СофиянецОтстъпвам ти мойта ваксина
38
4
 
17
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Аз ще се ваксинирам само с доказан препарат. Трансатлантиците лансират само техните скъпи,но изключително съмнителни препарати. Не може да ми лансираш ремдесивир, при положение че в аптечните мрежи от дълго време има препарат за панкреатит, който дава точно два пъти по висока активност срещу вируса от ремдесивир'а !!!! В Южна Корея ползват него. А аз вярвам, че страна която има 460 смъртни случая на 55млн население много добре знае как да лекува! А ? К'во ше каете?
37
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Заради такива като тоя Софиянец хората не харесват софианци. ***, но за сметка на това нахален
36
16
 
7
 
! Отговори
Софиянец преди 3 години
Както казах руснаците вече са се подготвили и облъчват ЕС с пропаганда срещу ваксините от години. В резултат маллоумниците все по-често не си ваксинират децата, дори по официално приетия имунизационен календар. Започнаха да се появяват забравени болести, благодарение на увеличаващото се количество малооумници. Същото ще стане с Ковид ваксината. По тази тема имаше брутална пропаганда - то не бяха наночастици, то не беше Бил Гейтс, то не беше 5G. Каквото и да направят от ЕС, вече е късно.
35
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Първо - откога учителите са на първа линия, след като работят дистанционно?Второ - ваксината на Пфайзер е най-опасната, защото ваксината, която се основава на нова технология, използваща синтетична РНК за активиране на имунната система срещу вируса, трябва да се поддържа при поне минус 70 градуса по Целзий. Къде у нас такава техника?

Спонсорирани публикации