Симеон Дянков: Правителството "тича след кризата"

Той прогнозира по-тежка 2021 г. и вдигане на данъците
6 дек 2020 11:10, Ния Христова
63
Симеон Дянков: Правителството "тича след кризата"
Снимка: БГНЕС
В икономическо отношение 2021 г. ще бъде по-тежка от настоящата. Това каза в ефира на bTV бившият финансов министър Симеон Дянков. Според него голяма част от спестяванията на фирмите и семействата вече са изчерпани.
 
Той е на мнение, че мерките на правителството за подкрепа на бизнеса у нас не са достатъчни. 
 
"Правитлеството тича след кризата. Трябва да се помисли кои сектори са най-засегнати и защо това се получава. Причината е, че в правителството няма икономисти, които да кажат в какви мерки трябва сега да се инвестира, преди ситуацията да стане по-лоша", каза още Дянков.
 
Бившият финансов министър смята, че предстоят още вълни на коронавирусната зараза, от което бизнесът ще става все по-потърпевш. Той посочи още, че има вероятност данъците у нас да бъдат увеличени.
 
"До 2 г. данъците ще се увеличават, защото сега се вдигнаха доста от социалните придобивки и се върви към вдигане на данъците. Най-вероятно ще се вдигне ДДС, защото по по-лесен начин се събират повече приходи в бюджета", обясни той. 
 
Дянков бе категоричен, че до 1-2 години се очаква да настъпи криза и в банковия сектор. Той каза, че правителството трябва да почерпи експертен опит, за да се справи с проблемите в икономиката.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
4
 
! Отговори
а кой преди 3 години
До 28 Анонименспоред теб ще плати пицата на боко щом я предпчиташ пред тази на дянков ?? ти във вашето семейство какво правиш когато разходите ви са по-големи от приходите ....теглиш постоянно заеми и залагаш имуществото си за да може да харчиш както до сега или съкращаваш някои разходи за да се вместиш в доходите си ?? съжаляват децата ти ако караш по рецептата на боко и теглиш кредити ...накрая ще оставиш семейството без дом и децата ти ще плащат и след теб
29
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНа Бойко,поне като са закъсали и му поискат , хвърля през джипката, а този ни през джипката ,ни зад джипката хвърля,ни дава нещо,само взима всичко и е много стиснат!
28
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този е по - гнусен даже и от Костов , а Костов е дъното .....
27
2
 
6
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Дори принципите на пазарната икономика го налагат това, колкото и да е компрометирана и нефелна. Давай парите на хората, и те ще определят кои да оцелеят. Другото е олигархия и корупция. И няма нищо общо с пазарната икономика която простолюдието величае.
26
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То няма правителство има една кохорта от калинки и лаладжии на приказки всичко им работи, един милион експерти ни убеждават, че работи.
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Постната пица се появи, НЕ благодаря, вече 30 години ви ядем само постните пици и свинско със зеле,като за вас е свинското,а за народа зелето!Мислех,че по-лошо не може да стане,но ето,сега ни доказват,че и по-лошо от може да е, Бойко е за предпочитане пред постната пица!
24
3
 
5
 
! Отговори
ГосТ преди 3 години
Разбира се, че трябва да фалират малките и средни. Идва ерата на плановата икономика и корпоративния държавен капитал и социална политика. Тоест завръща се. Комунизъм или Фашизъм, както искате го наричайте. От титаничния сблъсък на двете истински системи, спечели простолюдието. Но сега играта е друга. Разбира се, че трябва да бъдат оставени да фалират. Помощта трябва да бъде за населението, а не за търгашите. Много ясно.
23
2
 
9
 
! Отговори
пак не си разбрал преди 3 години
До 18 Анонимендянков не казва да се харчи неразумно а , че трабва да се спасят само определени сектори ...което обаче правителството не прави !! а е прав ники василев , че повечето бизнеси в Бг НЕ ЗАСЛУЖАВАТ да бъдат спасени !! няма смисъл да се спасяват секторите на услугите защото там основно се укриват данъци . подкрепа основно за производства и особено тези които изнасят . това , че един хотелиер ще фалира не е проблем...друг ще дойде но производство на продукти е друга работа и загубен паз
22
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Афера писаха,че готвят Дянков за премиер,ако той ще е премиер,по-добре Бойко да си остане на власт!Искаме БСП да се връща на власт и управлява,защото през тяхното управление страната беше по-спокойна
21
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правителството скоро ще ходи при бай Ставри.
20
5
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ДАНАЦИТЕ ДАНАЦИТЕ ТАМ Е ПРОБЛЕМА.С ТЕЗИ НИСКИ ДАНАЦИ ЧИНОВНИЦИ НЕ МОГАТ СЕ ИЗХРАНВАТ. ДОКАТО ДАНАЦИТЕ НЕ СТАНАТ ПОВЕЧЕ ОТ ПРИХОДИТЕ НА ХОРАТА БЪЛГАРИЯ НЕ МОЖЕ СЕ ОПРАВИ
19
8
 
3
 
! Отговори
V преди 3 години
Банките стават ненужни.А държавите се опитват да ги източат щото имат ресурс който няма на кого да дават.Хем имат пари хем нямат печалба.Проблема е че ще почнат пак да ги спасяват.Тоест счетоводни номера.Ние ви даваме парите на хората ,ама вие с част от тях ни спасявайте.Тоест коректните хора ще бъдат ощетени от боко тиквата както с последната банка чиито акции купи на нереално висока цена .Това си е спасяване.Май ще трябва да бягаме от ЕС.Инвеститорите отдавна го правят. Когато задлъжнееш става
18
0
 
13
 
! Отговори
УУУУ преди 3 години
Абе всички уж големи специалисти и вички дрънкат заклинания..тъй трябвало да бъде..инак трябвало да се направи!А ти какво направи на пици постна?Все икономисти събрани от кол и въже!
17
0
 
9
 
! Отговори
пенсионер преди 3 години
пицата е много постна, затегнах колана с 2 дупки!
16
4
 
5
 
! Отговори
Бибитко с магнолиите преди 3 години
Пицата вече е с луканка ,а ти си яж Маргарита.
15
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дянков има мозък, особено на фона на сегашните министри, но едно време изповядваше модните тогава десни икономически възгледи за затягане на коланите, а тогава България можеше и трябваше да харчи. Сега вече явно е обърнал посокота, ама късно.За разлика от Никито Василев, дето оня ден се изцепи, е не трябва да се плаща нищо и да се оставят да фалират.
14
0
 
5
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Пицара се завърна!
13
0
 
10
 
! Отговори
абоната е на ~~~~~~~ преди 3 години
Официално 67% от икономиката ни са услугите.Да бяха развивали само селскостопанското производство, пак щяхме да сме по-добре !Скоро питах един вътрешен човек: "Защо толкова години се говори за ферми за морска риба, а нищо не се прави?".Отговори ми:"Защото не може да се краде много!"
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутрафон като дойде на власт преди 10 години обеща ДДС 18%. Помня като слон, да му се невиди. Явно нямам българския Алцхаймер.
11
1
 
3
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
всички тичате след парите там ви стяга чепика кризите са много готинимоменти от развитието на човечеството