Симеон Дянков: Правителството "тича след кризата"

Той прогнозира по-тежка 2021 г. и вдигане на данъците
6 дек 2020 11:10, Ния Христова
63
Симеон Дянков: Правителството "тича след кризата"
Снимка: БГНЕС
В икономическо отношение 2021 г. ще бъде по-тежка от настоящата. Това каза в ефира на bTV бившият финансов министър Симеон Дянков. Според него голяма част от спестяванията на фирмите и семействата вече са изчерпани.
 
Той е на мнение, че мерките на правителството за подкрепа на бизнеса у нас не са достатъчни. 
 
"Правитлеството тича след кризата. Трябва да се помисли кои сектори са най-засегнати и защо това се получава. Причината е, че в правителството няма икономисти, които да кажат в какви мерки трябва сега да се инвестира, преди ситуацията да стане по-лоша", каза още Дянков.
 
Бившият финансов министър смята, че предстоят още вълни на коронавирусната зараза, от което бизнесът ще става все по-потърпевш. Той посочи още, че има вероятност данъците у нас да бъдат увеличени.
 
"До 2 г. данъците ще се увеличават, защото сега се вдигнаха доста от социалните придобивки и се върви към вдигане на данъците. Най-вероятно ще се вдигне ДДС, защото по по-лесен начин се събират повече приходи в бюджета", обясни той. 
 
Дянков бе категоричен, че до 1-2 години се очаква да настъпи криза и в банковия сектор. Той каза, че правителството трябва да почерпи експертен опит, за да се справи с проблемите в икономиката.
 
 
 
 
 
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя с пердерасткия гласец. *** дето хо представи като десети икономист в света , което не знсм по какви критерии е. Същия профука резерва на здр каса, който бе от парите на хората за здраве. Дет щеше да пляска Русия и след това заработи в руска банка. Само заради грабежа на парите за здраве трябва да е при бай Ставри с доживотна.Тц, тц.... ощипете ме, искам да се събудя
9
0
 
14
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 3 години
"Правитлеството" - ама каква е тази дума моля ви се? Програма - редактор нямате ли?Ся по същество: тоя беше ли министър и вицепремиер? Беше. Имаше ли възможност да свърши нещо? Имаше. Свърши ли? Противоречиво. Нещо свърши, но и глупости натвори. Така че по- спокойно да го дава. Сигурно има телефона на Боце, да му звънне и да го посъветва. А може и направо за пост да го попита за следващия мандат, който гъбарите и ромите ще му осигурят на Боце.
8
8
 
8
 
! Отговори
121212 преди 3 години
С.Дянков има повече мозък от целия министерски съвет. Много си е прав човека. 2021 ще бъде по-лоша от сегашната.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мони му изгладне г..за и взе да врещи за копанята....
6
5
 
11
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 3 години
Ако Борисов успее да докара Дянков в Чувал от САЩ , ще има пари за всички Безработни и Бедни , Пенсиите ще се вдигнат с 50% . Този открадна Милиарди Долари от България (те са с лек режим на регулация от БНБ ) .
5
3
 
21
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
"Любовта' му къде е ?? Нали си изостави еврейката в Щатите с двете си деца ?? Взе си една "млада Калинка" и явно ТЯ му изпразни портомонето и го остави на постни пици-сега пак драпа за властта -ех кюлчета и пачки -ех живот!! Здравей Здравей)))
4
6
 
6
 
! Отговори
Бибо преди 3 години
ФАКТ:И ВАШ ЧОВЕК ВИ ГО КАЗВА... ВРЕМЕ Е ЗА МНЕНИЕТО И НА СТАЛИНКА... НАЙ УВАЖАВАНАТА ДАМА.
3
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
посредственото счетоводителче пак се из...каза
2
2
 
21
 
! Отговори
Постната Пица преди 3 години
Стягайте коланите -Идва криза!!
1
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кой ти плаща на теб, че напоследък денонощно търчиш по медиите да ръсиш ум бе?Видяхме те колко струваш навремето, айде у лево.