Помагаме на Северна Македония да получи ваксини

Това ще стане след обезпечаване на потребностите у нас
61
Помагаме на Северна Македония да получи ваксини
Снимка: Правителствена пресслужба

Правителството прие решение за проучване на възможностите за осигуряване на ваксини срещу COVID-19 за държави от Западните Балкани и Източното партньорство.

Това ще стане възможно след обезпечаването на българските потребности, при спазване на процедурите на страните за това и условията на предварителните споразумения, сключени между ЕК и производителите на лекарствени продукти, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Правим го с най-чисто сърце. Правим го за живота и здравето на нашите най-близки съседи", заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание.

Министърът на здравеопазването Костадин Ангелов посочи, че целта на решението е постигане на солидарност в условията за излизане от пандемичната криза.

Министърът на здравеопазването на Република Северна Македония Венко Фелипче заяви, че страната му е изключително признателна на правителството на България в тези трудни времена. "За нас това е голяма признателност. Изключително важно е да имаме достъп до ваксини. Трябва да си помагаме и да бъдем добри приятели. Изказвам голяма благодарност от името на цялото правителството на Република Северна Македония", допълни Венко Фелипче.

След заседанието на кабинета двамата министри подписаха Писмо за намерение между здравните министерства на България и Република Северна Македония.

Страните постигнаха съгласие, че в сложната към момента епидемична обстановка, предизвикана от COVID-19, опазването на здравето на хората е от първостепенна грижа за всяка държава, поради което и двете страни посочиха, че при възможност и последващо сключване на международни договорености, ще положат усилия за сътрудничество и координация и в борбата с COVID-19, включително за проучване на възможностите за обезпечаване на нуждите от ваксина и за осигуряване на ваксини срещу COVID-19 за гражданите на Република Северна Македония.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
17
 
! Отговори
100-ян преди 3 години
До 5-koСтига си висял в нашите сайтове,бе!Сръбски колкото щеш,айде чупка!
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наще корупционери се усетиха, че тука никой няма да иска и ся ще се мъчат да пробутат ваксините на ония промити мозъци.
18
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 4Християнска постъпка. Ха дано даде Господ хаир да има -------- Така като те чета, ти хаира го разбираш като благодарност или възвръщаемост? Умно човече си, не ще и дума!
17
0
 
20
 
! Отговори
писна ми преди 3 години
Айде стига сте се навирали в тая македония,бе!Аман от дървеняци!И едните,и другите!
16
1
 
14
 
! Отговори
До 22 преди 3 години
Те генът си го имат, няма нужда да се харчат излишни средства ! Виж, ако можеше малко здрав разум да им се инжектира с ваксината, би било много добре !
15
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това ще стане след обезпечаване на потребностите у нас"Потребност от този течен *** нямам, така че им подарете моята доза.
14
1
 
17
 
! Отговори
кан Кубер Македонски преди 3 години
До Filip никакво подаръци за тия нефелници ако питаш мен , освен вето трябва и визи да ви сложим трябва да се премахне и двойното гражданство и които се имат бг паспорти да решават какви са Българи или сърбомански скопянци
13
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Това ще стане след обезпечаване на потребностите у нас"Пък иначе искаме да получим ваксини наравно със САЩ и Германия, без да имаме никакъв принос в разработка и производство. Е, няма как да стане.
12
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помагайте ***,ония ни плюят от сутрин до вечер па вие се правете на самаряни.
11
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Живях преди години в Испания и имах съсед македонец. Нямате представа с каква омраза ме гледаше всеки път като ме срещнеше. Никога не ме поздрави, нарочно говореше с повече сръбски думи и чуждици, за да покаже, че не е българин. Тия хора са за съжаление! От ранна възраст са дресирани в омраза към всичко българско... Макетата са болни мозъци.
10
1
 
13
 
! Отговори
Тошо преди 3 години
Прави какото треба, пък да става квото си ще!Кво да ги правиш, и те са ора!Нека им я дадем, преди да са казали че тя е техно творение!
9
0
 
15
 
! Отговори
до 13 Fipil преди 3 години
Що пишеш на български с латински букви бе? Пиши на македонски
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Май ще стане, като със защитните облекла на пролет. Всеки ден обикаляше цехове и теъбеше как всичките медици са подсигурени, че чак почна да подарява и из Европа пък после се оказа, че хората продължават да събират дарения и да търсят оредпазни средства да дарят на болниците. В момента е същото положението. С изключение на 2-3 болници навсякъде изпитват остър недостиг на предпазни средства.
7
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Веднъж на летището бях закъснял за полет и докато се чудя какво да правя, чух 3-*** да говорят, чу ми се български. Попитах ги набързо за полета и тея с такава омраза ме изгледаха, чак се очудих какво става. Не ми отговориха де. После видях на таблото че има и полет за Скопие, а тея си говореха на диалекта си. Как са оскoтяли тези хора, не е истина просто! Не знам дали и как може да има някаква промяна в оношението им
6
0
 
29
 
! Отговори
Най-добре е преди 3 години
Да им отстъпим нашите първи милион ваксини. Тъкмо ще видим как действат върху българи.
5
2
 
32
 
! Отговори
Веселяк преди 3 години
До 1Макетата не са създали ваксината, а вируса, защото тя тръгна от Прилеп.
4
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
След като отрезахме главата на македонците -сега ще им даваме ваксина....
3
1
 
33
 
! Отговори
Фактите ! преди 3 години
Македонците не мразят само България , те мразят всички !
2
2
 
32
 
! Отговори
ку-кууууу преди 3 години
СеверомАкедонците ни псуват, ние им помагаме!
1
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз пък що така разбрах, че макетата измислили ваксината