Растат необслужваните кредити, средният им размер е 2200 лева

София води черната класация, следва Северозападна България
131
Растат необслужваните кредити, средният им размер е 2200 лева
Снимка: Dnes.bg, архив

Средният размер на дълговете, които домакинствата не могат да обслужват, е около 2200 лева, обявиха от една от големите компании за събиране на задължения у нас. Най-много дългове се трупат в големите градове и в Северозападния регион.

Вторият локдаун, въведен в страната само преди месец, наложи ново ограничаване на плащанията на задълженията към банки, телекомуникационни компании и бързи кредити.

Хората, които твърдят, че не могат да плащат, са нараснали два пъти, казва Лилия Димитрова от Асоциацията на колекторските агенции. Тя смята, че процентът ще расте още.

"Не съм убедена каква част от хората наистина не могат да плащат, честно казано, или се използва за оправдание, но със сигурност трябва да отбележим, че много хора загубиха работата си, много хора бяха пуснати в неплатен отпуск, съкратени, съответно са на Бюрото по труда", обясни Димитрова, цитирана от БНР.

За първи път на картата на градовете с домакинствата с най-много задължения се появява Плевен.

Остават и големите градове на страната.

"София е с най-голям относителен дял. Също Северозападна България и големите градове. Не са се променили цифрите на средния размер на дълга, защото обикновено това са потребителски необезпечени кредити", каза Димитрова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
4
 
3
 
! Отговори
Земеделец преди 3 години
До до 34излезе, че информацията е невярна неграмотен ***!!! бяха сбъркали с една 0 и не ставаше въпрос за заплати, а за доходи! Пъпеш!
46
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48Що не писа че работиш за българска компания ве болен, дори дцата ти се смеят вече :)) Работиш в Днес, работодателя ти е Т*М, каква Швейцария, какви пет лева :)
45
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 50 , нали знаеш, няколко могат да лъжат, но не повече от всички.Лъжата лъсва, когато не е покрита с дела!
44
4
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 3 години
Ликвидността ни е 250% от кредитите, които имаме, мерси. Имаме акъл в главите си, не сме берачи на малини с доход 800 паунда месечно, ама взели кредити за коли и телефони 15000. Със здраве.
43
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 48 , ами той балона се надува до определено състояние.След това идва или пандемия или хипер инфлация.Без да произвеждаш нещо , а само да прехвърляш едни виртуални пари от едно на друго място се нарича крипто-валута и води до хипер....всичко!
42
17
 
7
 
! Отговори
do 47 преди 3 години
Само за протокола, жена ми взима колкото мен (над 10000 месечно). Мениджър в швейцарска компания и сме пълни с кредити (сумарно за над 1 милион лева). Ще разберете един ден как работи светът и защо всеки заможен взима кредити (за да си увеличи приходите в пъти, само като жокер казваме).
41
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 43, ами явно е че нямаш жена.Като имаш ще взимаш заем до като жена ти те умори.
40
8
 
10
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Не всеки човек у нас е голтак с 1500лв. заплата, разберете го един път завинаги... 200 000 души са с доход над 9000лв. по данни на НАП.
39
1
 
12
 
! Отговори
Ром'с преди 3 години
Но затова пък има ръст в имотите ..... и само " растеж "се очаква в следващите години.
38
1
 
9
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До АнонименЩе ми вземе дядовия, на мое има нямам нищо. Ще пие една студена вода, може и топла по избор на колекторската фирма!
37
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не мога да разбера тези дето вземат заеми ( освен ако не е за здраве! ) и после реват че не могат да ги погасяват Ани не вземайте бе хора.
36
6
 
4
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До Анонимен"Той има договор с банката, където е платил на банката примерно 60-70% от кредита, а банката му предоставят правото да го изиска от теб."-------------------------------------------------------------------------------------------------------------Бе няма как някой с който аз нямам нищо общо да ме дърпа за пари! Ти прават знаеш ли си? Банката му предоставяла правото на саморазправа с мен ????? Айде бяагй бе!
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добра е западната демокрация, но нас ни управляват комунистите от ГЕРБ и вече 30 години пречат на западната демокрация и капитализма да дойдат и да станем материално богати капиталисти.
34
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До33 StoynovТи може да си повтаряш,че нямаш договор с тоя другия ама никой няма да ти обърне внимание. И тоя другия ще си има един негов човек съдя изпълнител и ще ти вземат и къщата ако ще да е за дълг от 1000 лв.
33
3
 
3
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
Вярвайте в Ковид 19.....и сами ще си ***.Цял живот-ОТ СТРАХ.
32
8
 
12
 
! Отговори
V преди 3 години
Вицове за бай Тошо се разказваха дори Шкумбата ги беше записал на касетка и ги пускаха по панаирите. Там Шкумбата се правеше на бай Тошо на гости на баба Ванга. Не съм чул някой да е влязъл в затвора за виц срещу бай Тошо .Сега обаче могат да те ,,ударят,, както пише в герберас тефтерчетата ако кажеш нещо против боко тиквата .Правят го с важни документи .Комунизма на герб е по извратен от на бай Тошо.
31
0
 
4
 
! Отговори
програмистите преди 3 години
програмистите имат ли проблеми с кредитите?потърсете в гогел "най-добрите български програмисти доходи"
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До StoyanovТой има договор с банката, където е платил на банката примерно 60-70% от кредита, а банката му предоставят правото да го изиска от теб. И той знае как да го изиска, защото иначе парите които е платил на банката му изгарят.
29
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 29Дай си името като си толкова вървежен, да те проверим какъв талант си :)) Болен си, отивай на психиатър или лекар, не си изкарвай комплексите по форумите :)
28
4
 
6
 
! Отговори
Stoyanov преди 3 години
До Анонимен"Ще има работа за много частни фирми колектори на лоши кредити. Те ще откупят кредитите от банките, и после..."-----------------------------------------------------------------------------После какво? Ако имам сключен договор с банката то той е само и единственно с банката. Как така някой щял да откупува кредит? Ми да го откупува , аз със тоя дето откупува договор нямам. Решил е да ми върне кредита - лощо няма, но да си го търси без да съм го карал да ми го връща няма как да стане