Радев твърд: Консултациите за изборите са навременни!

Марешки към президента: Вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков"!
185
Радев твърд: Консултациите за изборите са навременни!
Снимка: БГНЕС

Консултациите са напълно в срока, определен в Конституцията, даже малко съм ги подранил, защото давам шанс на всички отговорни фактори да се задействат, да се активират и да работят целенасочено и отговорно, към момента не виждам все още такава нагласа.

Това заяви президентът Румен Радев на срещата си с представители на партия "Воля" в рамките на консултациите си с парламентарно представените политически сили за предстоящите избори.

Още по темата
Лидерът на "Воля" Веселин Марешки коментира, че въпросите, които поставя президентът, са важни, и стъпката за консултации е добра, но, според тях, много закъсняла. Упражнението днес, в навечерието на изборите, което правим с тези консултации, а не преди това, смятаме за абсолютно безсмислено, безцелно, като израз на уплаха, може би на некомпетентност и на страх да се поеме отговорност за избиране на датата на изборите, която е във вашите правомощия, но според нас би трябвало с едни по-ранни консултации да бъдат чути всички хора, заяви Веселин Марешки, цитиран от БТА.

Според Марешки, при стриктно спазване на всички здравни мерки, изборите трябва да бъдат проведени на първата възможна дата - 28 март. Той засегна и темата за видеонаблюдение на броенето на вота, както и за гласуване по пощата, напомняйки позицията на партията за необходимостта от електронно дистанционно гласуване.

Моите консултации не са закъснели, закъсняхте вие - законодателите, защото досега трябваше отдавна да сте избягали от тази отговорност, както го решихте, но поне по-рано, и да прехвърлите всичко на ЦИК. Вие го направихте в последния момент, заяви президентът Радев. Към момента не упражнявате парламентарен контрол, а всяка партия може да го прави, върху управляващите, върху ЦИК, защото тя е изцяло финансово зависима от управляващите, добави президентът.

Можете ли да ми отговорите, ако контролирате наистина нещата, кога ще има договор за машинното гласуване, методика, ясен здравен прокотол, попита държавният глава. Радев призова да не се коментира президентската институция и добави, че приема всичко, когато е истина, а когато е инсинуация и да се почне по такъв начин предизборна кампания, не го приема. Той призова от "Воля" да представят нещо по същество и разумните си предложения.

Некомпетентно и безсмислено е да се подпишеш под предложение за конституция, която не си чел, вие го направихте, репликира още президентът чутото. Екзотично, по думите му, е да се подкрепят здравни мерки, които не са известни все още, но те го правят. Стремежът на тези консултации е да има доверие във всички мерки, които се предприемат. И вие, най-вече парламентарните партии, които ковете законите, очаквам да имате по-голяма отговорност, така че българските граждани, включително избирателите, застъпниците и наблюдателите ви, да ви имат доверие, че гарантирате техните права и здраве, а "не стреляте във въздуха напосоки", каза Радев.

Президентът запозна представителите на "Воля" с различни предложения от консултациите, като отбеляза, че темата, която те отстояват - за електронно дистанционно гласуване, към момента няма законодателен ход и технологично развитие. Радев отбеляза и въпроса за евентуално видеонаблюдение, както и тези за справедливо медийно отразяване и евентуално включване на ОИК в изборния процес.

Продължилата едва 25 минути среща завърши със скандал.

"Вижте, аз не искам да се заяждам…Но тук присъства г-н Цветанов и ви казва, че стават машинации. Кажете тук пред камерите какви са машинациите, за да ги премахнем", заяви Марешки.

Президентът Радев каза: "Не всички имаме вашата физическа сила, доказана в други обстоятелства и на други места“, на което Марешки отговори:

"Ами то и умствената ми е доказана в живота. Считам, че за съжаление ще трябва да го кажа при така стеклите се обстоятелства, като ще тропаме по масата, че, за съжаление, вие сте поредният случайно попаднал на "Дондуков", който обезличи тази институция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


185
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
135
4
 
2
 
! Отговори
децата в нета до 147 преди 3 години
Не обиждай БЪДЕЩЕТО на нацията!!!!ИЗКОПАЕМО!
134
11
 
5
 
! Отговори
До неТните хлапетии преди 3 години
Абе туй младите герберчета освен куФи ще се окажете и нагли!
133
2
 
11
 
! Отговори
ноятс преди 3 години
Радев - "консултации" - автогол в 90тата секунда на продълженията! :)
132
5
 
4
 
! Отговори
децата в нета преди 3 години
до ПОМНЕЩ -140Работи върху жена си бре дъртофелник,живуркай си в панелката,връткай си волана на ладичката и ПОМНИ,че ЕГН-то ти расте безвъзвратно,а колкото до разбирането на днешната политика не се бутай при РАЗБИРАЧИТЕ с мизерното си 30 годишно "демократично" съществуване.Хич не си за завиждане-тъй да знаеш!Хайде бъдете живи и здрави с жена ти и гледайте да не бъркате много в контейнерите за ***.Ако случайно пенсийката ви е достатъчна за да си пазаруване банички с кисело мляко - ЧЕСТИТО !
131
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Румен Радев е стратегически лидер,воин от ХХI-ви век,готов да печели и влияу на стратегическо ниво"Това пише в дипломата на настоящия Президент Р.Радев при завършването на военновъздушния колеж Максуел в САЩ!А сричащият Марешки,няма какво да коментирам-на нивото на квартална клюкарка е,не повече!
130
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дайте власта вече на младото поколение. Ясно е че сегашната власт си е изпяла песента.
129
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
rradev i iiotova sa kamikadzeta teroristi. ama vse pak tuk tam ima i drugi, deto razbirat ot bombi.
128
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млади и наивни радефчета големи сте шарани!
127
5
 
6
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
Опаааа...-:) децата в нета нещо се засегнаха? Ами няма как да помните нещата тогава бе деца. Нямало ви е още ! -:) Хайде да не се засягаме сега! -:)))И изобщо не съм в "старчески дом" детето ми! Работя и си имаме с жена ми собствено жилише! И с колата си ходя на работа и така! А че помним много повече от вас И разбираме повече днешната политика помнейки предишната преди 30 г.Можете само да ни завиждате! Живи и здрави и вие да разбирате тази след още 30 г!
126
2
 
3
 
! Отговори
Позор преди 3 години
Медицинските барони убиха здравеопазването в бг.Лечението не подлежи на контрол.Можеш да търсиш арменския поп.Да влезе убития!
125
8
 
4
 
! Отговори
децата в нета преди 3 години
до ПОМНЕЩ 134Ей дъртофелник.Ти днес пи ли си хапчетата?Бегом марш да си лягаш,че ще гасим лампите в старческия дом!
124
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Магарешки няма ли да го окаушват,че след него и дебелият крадец? Млади са все пак,ще излязат "запазени"
123
5
 
7
 
! Отговори
до Обективно 132 преди 3 години
Елементарно Уотсън:Той е приятел на Решетников.......обаче нещо ме гложде едно червейче ,дали това е добро за България...?Чакай ще хвърля ЕЗИ или ТУРА ...
122
4
 
8
 
! Отговори
помнещ преди 3 години
до 125 с руският "ник"! Аз ли си "измислям" бре? Забрави ли "кортежите"на мутрите? Милиционерите НЕ СМЕЕХА ДА ИМ ВДИГНАТ СЛЪНЧОГЛЕДА ТОГАВА! ДЕМЕК ПАЛКАТА " СТОП! Пояснявам да вдянат децата в нета! -( А помниш ли когато МУТРИТЕ биеха собствениците на магазини Да си плащат всеки месец "таксата спокойствие"? Лично бях свидетел защото ТЕ НЕ СЕ КРИЕХА ТОГАВА И СИЛОВО ПОСТИГАХА ЦЕЛИТЕ СИ! Беше в началото на застрахователният бизнес на мутрите през1991 ва година.Не "помниш" ли? Измислям ли си?!!!
121
1
 
7
 
! Отговори
цирк Балкански до131 преди 3 години
Не мойте с лошо.Цирка е изкуство.
120
3
 
19
 
! Отговори
Обективно преди 3 години
НЕКА НЯКОЙ ДА ПОСОЧИ ЕДНО, ЕДИНСТВЕНО НЕЩО - ДОБРО, КОЕТО РАДЕВ Е НАПРАВИЛ ЗА БЪЛГАРИЯ.
119
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Алооо спрете този цирк с главен герой клоуна Рубашкин!Омръзнани!
118
0
 
2
 
! Отговори
любвеобилния до 127 преди 3 години
А ти държиш ли си гащите?Не бой се ,няма да ти ГО нафърфоря,не си падам по обратни резби!!!Бегай на Околовръстното да те опраши някой турски тираджия!
117
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евалла на Марешки кратко,точно и ясно-нищоправещият,мънкащият,мрънкащ,скъпоплатен фигурант който не заслужава дори-150лв.а взима-15000лв.и др.охранена кобила Йотова аут..................
116
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Марешки е успешен бизнесмен!Ползван му облагите!А Метежника съботира държавата и черпи от нея!!!!