Фитнесите на протест с ресторантьорите: Хората затлъстяха!

Фитнес индустрията е загубила част от персонала
22 яну 2021 09:30, Ния Христова
77
 
Фитнесите също започват да се бунтуват срещу противоепидемичните мерки. От фитнес индустрията също заплашват с отваряне въпреки разписанията на здравните власти. 
 
"За момента никой не знае кога ще отговорим. Чакаме дата, за да рестартираме нашия бранш, но такава все още няма. Ние сме затворени, нямаме информация кога да работим, а и да рестартираме - не е сигурно дали хората ще се върнат веднага." Това заяви собственикът на фитнес център Мартин Гаджев в студиото на Bulgaria ON AIR.
 
"Ние също ще излезем на протеста на 27 януари, защото искаме да упражним нашето право да работим", обяви Гаджев. 
 
Той е категоричен, че в залите преди затварянето са били взети всички мерки за дезинфекция, а спортуващите сами са се пазили взаимно.
 
"Ние искаме да помагаме на правителството и да бъдем в полза, но не ни се дава възможност. Имаме търпение, но то явно свършва, затова ще се включим в протеста", посочи събеседникът.
 
Гаджев е на мнение, че "имунната система е доста по-силна при човек, който спортува", затова не е сигурно, че пандемията е достатъчно сериозна, че да бъдат затворени залите.
 
"По улиците хората вече са с наднормено тегло, те нямат стимул да тренират. Много малко от хората имат познанията да тренират вкъщи", категоричен беше Мартин Гаджев.
 
Той обясни, че помощите от правителството закъсняват, а вече фитнесите са загубили голяма част от персонала си.
 
"Ние сме в полза на министерствата, но трябва да бъдем отворени. Хубаво е да взимаме пример от Европа, но е хубаво той да бъде модифициран и приложен при нас. Мерките при нас тласкат браншовете към фалит. В Европа има по-голяма сигурност за браншовете, взимат се много по-бързи и актуални решения", коментира той. 
 
Гаджев отбеляза още, че няма как една година застой да не се отрази. "Загубихме навика си да тренираме. Трябва, когато се рестартира всичко, да се обърне внимание на физическото и менталното здраве на хората", убеден е Гаджев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В никакъв случай не трябва да се отварят фитнеси и кръчми!
47
7
 
9
 
! Отговори
Да бе преди 3 години
Ай сиктир и фитнеси.Който иска да се движи - планина голяма!И въздуха чист, не прахоляка в залите...Айде нема нужда!Мислете за по-сериозна професия.
46
5
 
8
 
! Отговори
дд преди 3 години
за няма и 2 месеца .. хората затлъстяха .. брех ..
45
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От затлъстяването гарантирано ще умрат повече хора, отколкото от ковид. И много по- млади. Обездвижване, съчетано с храни ментета и сме първи по инфаркти
44
8
 
21
 
! Отговори
dodo преди 3 години
Ходя на фитнес от 20 години .. спорта ми липсва .НО !!! съм твърдо против отварянето им .. Във фитнесите няма никакви ..НИКАКВИ ..мерси .. Да не ми дрънкат глупости тея от бранша .. защото познавам хора във 10 различни фитнеса.. Мерки нула !!
43
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Chris Bosh от баскетболист се превърна в програмист. Същото направи и Will.i.am. Дори поканиха един бездомник и го превърнаха в програмист, сега те и Зукърбърг обясняват на малките американчета, че кодирането не е трудно, хаха
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това с програмирането става налудничаво вече. Като се има предвид, че звезда от NBA изкара курсове и вече програмира, дори лансира тази професия.
41
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Самодоволните програмистчета как ще го папкат накрая... И то неминуемо. А тогава пък как ще злорадствам...
40
1
 
5
 
! Отговори
Наистина преди 3 години
има едни химии в кутии, които осигуряват бързо отслабване.НО... моя позната хвана така рак.Дяволски вещества!
39
1
 
3
 
! Отговори
интересно преди 3 години
До ПрограмистНеграмотен програмист. Да не би да си бягал от училище, че ти се е видяло излишно?
38
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само да прочетеш заглавието усещаш силната нотка на ирония
37
4
 
11
 
! Отговори
морски преди 3 години
Умния частник се преориентира към друг бизнес, още преди ~ половин година...За тези остават ... трохите.
36
6
 
15
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Това е една категория която е на път да стане излишна. Ако някой му се е дощяло физическо натоварване - да заповяда тук, ще копаем басеин в задният двор. Ще осигуря лопати, приемам мултиспорт карти.
35
1
 
7
 
! Отговори
алхимик преди 3 години
Да отварят, че да продавам продукция.Ще има на промоция ... изгодно ...
34
6
 
14
 
! Отговори
Кифла-бръмчалка преди 3 години
Молим ви се,отворете ми фитнеса,че останах без клиенти.
33
5
 
26
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Я им дайте по един чувал и ръкавици да ходят да изчистят реките от бо.клуците,които такива като тях са задръстили и затова за един ден потънахме във вода.Хем ще спортуват,хем ще има полза от тях.
32
0
 
7
 
! Отговори
Genius преди 3 години
Те ще измислят ваксина против затлъстяване!!! :D:D
31
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Преориентирайте се към друг бизнес"...Наистина ли не си представяте лавинообразния ефект на едно такова "преориентиране" на голяма маса хора?
30
4
 
22
 
! Отговори
Бунгар преди 3 години
По важното е,че хората поумняха и осмислиха ценностите в живота. Рационален живот и природата е най добрата спортна площадка.По добре живи и здрави отколкото една -две плочки повече.Няма по добра храна от домашно приготвената,свежи продукти,добра хигиена,хубаво вино и на нормални цени всичко.Никога няма да бъде вече същото както преди пандемията и трябва всички да го разберат.
29
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ми като падна снега, колко от тия трениращите хванаха лопатите и направиха поне една пътечка пред блока. За тротоар дума да не става. *** то тва не се смята за гъзария, а се води бунаклък.Да хващат мотиките и да си оправят междублоковите пространства, като толкова им липсвали тренировките. Хем на въздух няма да дишат вирусите.