Проф. Христова: Случващото се в Западна Европа няма да ни подмине

Новият щам на COVID-19 засяга по-млади хора, обясни тя
Обновена: 22 яну 2021 10:00 | 22 яну 2021 09:53, Ния Христова
64
Проф. Христова: Случващото се в Западна Европа няма да ни подмине
Снимка: Pixabay
"Не трябва да мислим, че случващото се в Западна Европа ще ни отмине. Към момента случаите са малко и това дава глътка въздух на болниците, но трябва да мислим за това, което се задава и трябва да предприемем адекватни мерки". Това каза в ефира на Нова ТВ зам.-директорът на Националния център за заразни и паразитни болести проф. д-р Ива Христова. 
 
Тя е на мнение, че мерките в България трябва да се затегнат, тъй като новата вълна няма да ни отмине. 
 
"Последната мутацията на COVID-19 формира доста по-добро проникване на вируса и му дава предимство. Затова и през последния месец процентите на заболелите скочиха. За месец от една трета болните във Великобритания се увеличиха на две трети", посочи професор Христова.
Още по темата
 
"Две неща са важни за британския щам – има по-голям вирусен товар и засяха по-млади хора", допълни тя.
 
"По-високият клас маски дават между 95 и 99 процента защита. Важно е да се знае, че те защитават човека максимално, който ги носи, но не защитават отсрещния. Тоест те не могат да спрат напълно отделяните от него аерозоли, защото на маските има клапа, която улеснява дишането." 
 
Според проф. Христова, тъй като клапата предпазва от вдишване на вируса, затова и в редица държави, в които има широко разпрострaнение на COVID-19, носенето на по-висок клас маски е препоръчително.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да не се окаже, че британският щам всъщност е български, ама ние сме спали и не сме забелязали?
19
6
 
21
 
! Отговори
ДОЛУ МАСКИТЕ преди 3 години
Започва поредната обработка на *** за да имат повод да изпълнят заповедите си на своите господари и да последваме страни като Франция, Германия, Италия, Гърция, Холандия и др които наложиха вечерен час и още по-големи ограничения и рестрикции. Няма да има свобода вече докато не си я извоюваме. Докато има ТВ и КОВ-*** борбата ще е трудна. Който има мозък и иска свободата си да обяви гражданско неподчинение. Обединявайте се! Ако не за вас борете се за децата си!
18
1
 
9
 
! Отговори
кокоша мисъл преди 3 години
По-високият клас маски дават между 95 и 99 процента защита. Важно е да се знае, че те защитават човека максимално, който ги носи, но не защитават отсрещния. Тоест те не могат да спрат напълно отделяните от него аерозоли, защото на маските има клапа, която улеснява дишането."
17
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, освен ако случващото се не ни е минало вече есента... Знаят ли със сигурност кой щам мина през нас октомври и ноември или и по тоя въпрос хвърлят боб? Щото беше малко по-различен от оригиналния.
16
4
 
9
 
! Отговори
доктор Зозов преди 3 години
И ние с Атанас Велмазов настояваме за затягане на халките, т.е. на мерките.
15
8
 
26
 
! Отговори
123 преди 3 години
Никой не ви вярва вече платени докторчета и професорчета. Нови щамове да безкрай. Нетествани ваксини. Целта е ясна - геноцид срещу човечеството. Отровни храни, отровни ваксини, изкуствено създадени вируси, безработица и глад до намаляване на популацията до желаната бройка. В дъното на тази криза стоят тези с парите - Ватикана, Билдербергския клуб,, Бъкингамските обитатели - тези които са крали векове богатствата на Света. Това са хората с парите, а не клошари като Гейтс и Мъск.
14
4
 
15
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Добре де, ВЕликобритания са в строги ограничения от 2-3 месеца. Как така се разпространява бурно и стихийно тоя нов щам? Нали има брутални мерки и глоби. Или нещо не е както трябва, или мерките им са били проформа. Наистина сега обявяват по 30-40к заразени и 1500+ умрели. Та това е ненормално просто... И как може тоя щам да го няма още тук. Та толкова народ се движеше по празниците. Дали не сме го изкарали преди 1-2 месеца? Имаме ли вече проби с него?
13
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам за вас, но на мене не ми се живее цял живот с маски и ограничения. В крайна сметка веднъж се умира, а с тия мерки сме живи мъртъвци вече...
12
4
 
14
 
! Отговори
11 преди 3 години
"По-високият клас маски дават между 95 и 99 процента защита. Важно е да се знае, че те защитават човека максимално, който ги носи, но не защитават отсрещния. Тоест те не могат да спрат напълно отделяните от него аерозоли" Тва горното е голяма тъпня.
11
5
 
26
 
! Отговори
илюминат - ренегат преди 3 години
Стига вече с тия тиради "ковиди ,щамове и мерки"!Повдига ми се още щом ви видя да ръсите поредното ИЗЛИЯНИЕ по въпроса!Или оставете хората да си живеят живота или взривете една атомна бомба и да се свършва!Писна ми!!
10
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако слушаме тия книжни професори, то в следващите 2-3 години трябва да стоим заключени вкъщи. Повтарят като папагали "мерките да се затегнат" и това е. Нищо друго не им идва на ум. Точно тия техните "мерки" оставиха без обучение учениците, което не посмяха да направят страни в много по-ситуация от нас. Да не говорим за десетките хиляди работещи в кафенета и ресторанти, които са без работа. Тях Боко Тиквата лъже, че щял да им плаща нещо си, но досега са само на една студена вода
9
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А новия и стария щам на вируса има ли ги изорирани в лаборатория в България че така бързо направиха изследвания на този нов щам
8
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Западна Европа са най-строгите мерки. И какъв е резултатът? Вместо да каже очевадното, че мерките нямат никакъв смисъл, тя ми обяснява, че трябва да ги затягаме. Какво стана с добрата Стара логика?
7
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Професор Ива Христова на младини е била супер мацка. Готина е била.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ива на младини е била голяма хубавица....
5
4
 
15
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 3 години
Нека да не се делим от Западна Европа. Целта ни е каквото е там, такова и тук да стане, нали искаме да сме евроатлантически ориентирани. Може да сме най-бедните, с най-голямото социално неравенство, с най-високото ДДС за хляб, но да сме западняци.
4
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Стига с тоя "британски" щам бе. Пишете го както трябва - нов щам от китайската чума във Великобритания.
3
5
 
6
 
! Отговори
Мен преди 3 години
До АнонименТи си най големия разбирач, знаем всички.
2
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая пък от къде знае , много разбирачи се навъдиха
1
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
тая пък от къде знае , много разбирачи се навъдиха