Руската ваксина у нас след одобрението на Европейската агенция по лекарствата

Разрешението за препарата на "АстраЗенека" се чака
Обновена: 25 яну 2021 09:51 | 25 яну 2021 09:05, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още 14 040 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигнаха тази сутрин у нас.

Препаратът бе доставен в логистичния център на летище София, откъдето ще бъде разпределен към Регионалните  здравни инспекции в страната.

Още по темата

Количеството, което пристига днес, компенсира по-малкото бройки, които страната ни получи миналата седмица, обясни миналата седмица директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обясни, че се очакват още  83 хиляди ваксини през февруари и през март 104 хиляди.

В края на седмицата се чакат и 3600 дози в края на седмицата на „Модерна“.

Очаква се решението на Европейската агенция в края на седмицата за ваксината на „АстраЗенека“ и ако се даде разрешение за употреба, в края на месеца ще има и доставка.

Кирилов обясни, че старта на масовото ваксиниране зависи от това кога компаниите ще започнат да доставят по-голямо количество от препаратите.

Очакванията са ни след средата на март през април да има повече ваксини и това ще ускори процеса, каза той.

Руската и китайската ваксина също трябва да преминат през одобрението на Европейската агенция по лекарствата, за да бъдат прилагани в страните от ЕС.

„Всяка ваксина независимо от произхода си трябва премине през процедурата, през която преминават и останалите. Стартирали са първоначалните преговори с производителя на руската ваксина с Европейската агенция по лекарствата и ако отговаря на изискванията, ще получи разрешения“, разясни Кирилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не мога да разбера защо автоматично се пришива русофил и БСПар на хора които мразят ГЕРБ но не са русофили?!
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе забравяй и хладилниците, които бяха закуени светкавично без конкурс и обсъждане. Не знам точно, но май и там отидоха няколко милиона.
15
3
 
24
 
! Отговори
БАНко преди 3 години
ГОРДОСТТА НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ ! 305 000 000 ЗА НЕ ПРОИЗВЕДЕНИ ВАКСИНИ !!!КАКТО 2 000 000 000 ЗА КНИЖНИ САМОЛЕТЧЕТА !!!
14
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малеее русофилите нямат търпение да се ваксинират направо треперят. По спокойно друзя
13
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксините не са безплатни както пропагандират политиците.Плащат ги от бюджета,а него ние го пълним с данъците си!Та давнимават какви ги вършат защото скоро ще се разбере кой за какво е харчил и кое чекмедже е напълнил!!!!
12
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле майко. Поръчахме от Файзер, обаче ваксините ще се забавят незнайно колко време. Вчера били ваксинирани 18 човека. После поръчваме най голямо количество от Астра Зенека, които са официално 30% по неефективни от Файзер и Модерна. И то от страна извън ЕС - Великобритания. За руски чакаме Губернаторите от западни посолства да кажат да. Е нема такива гении като нашите случайници във властта
11
4
 
9
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Ти тях и останалите от политическият но елит не ги мисли. В техният свят при нужда те тестват без пари, защото си важен, твоят живот е по-специален. Нищо, че дневната ти надница ще покрие сигурно 7-8 теста.В този паралелен на нашия свят линейката идва веднага и те откарва във Военна болница. Там получаваш грижа и внимание, защото това е нормалното и редното.
10
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какви ваксини какви пет лева. То няма вирус, всичко е измама.
9
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е светъл ден за българската русофилия. Да празнуваме другари русофили. И не гледайте филма за замъка на Путин.
8
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо не става от вас. Сега да видим кой ще понесе отговорност, че сте заложили всичко почти на Астра Зенека. Която се оказва най-лошата ваксина, а накрая и няма да дойде навреме. Кой бутна "All In" на куция кон?
7
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 4Да взе ми думите от устата.Унгария защо не чака одобрение а поръча?Това означава,че наще управляващи ни заблуждават!Явно играе лоби чийто джобчета се пълнят с % от западните ваксини и изобщо не им пука за здравето на хората!
6
8
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
г-жа Цветанова е тотално неинформирана Оня ден Унгария сключи договор с Русия за внасяне на 1 милион дози от ваксината спутник и ЕС по този повод официално заяви, че всяка държава от него може да внася ваксини, откъдето си иска. Унгария е член на ЕС. За този договор в нашите СМИ не казаха нищо. Те продължават да изпълняват указанията- за Русия да се говори и пише или нищо или лошо.
5
8
 
30
 
! Отговори
Е, преди 3 години
унгарците не чакаха ничие одобрение!
4
11
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Унгария да не е излязла от ЕС, че съм пропуснал новината. Щото поръчаха руски без да питат може ли Европа. Колония не, ами....
3
6
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЛЪЖЕ!!!!!1НАЛИ ОТ ЕС КАЗАХА, ЧЕ НЯМА ПРОБЛЕМ И С ДРУГИ ВАКСИНИ!!!!---------------БОРИСОВ ВЕЧЕ НАКУПИ ВАКСИНИТЕ НА ПФРИЗЕР И ЗАТОВА ЩЕ ЛЪЖАТ ДО ИЗБОРИТЕ , ЧЕ С ДРУГИ НЕМОЖЕ!!!
2
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оооо Ко става май народа не иска живи ваксини ,и толкова много мълчание от нашите мили платени професори и власт имащи ,ще има руска ваксина )
1
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев ще е първият ваксинирал се с нея. Нинова втората. Слави третия.