Руската ваксина у нас след одобрението на Европейската агенция по лекарствата

Разрешението за препарата на "АстраЗенека" се чака
Обновена: 25 яну 2021 09:51 | 25 яну 2021 09:05, Камелия Цветанова
269

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Още 14 040 дози от ваксината срещу Covid-19 на „Пфайзер“ и „Бионтех“ пристигнаха тази сутрин у нас.

Препаратът бе доставен в логистичния център на летище София, откъдето ще бъде разпределен към Регионалните  здравни инспекции в страната.

Още по темата

Количеството, което пристига днес, компенсира по-малкото бройки, които страната ни получи миналата седмица, обясни миналата седмица директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

Директорът на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов обясни, че се очакват още  83 хиляди ваксини през февруари и през март 104 хиляди.

В края на седмицата се чакат и 3600 дози в края на седмицата на „Модерна“.

Очаква се решението на Европейската агенция в края на седмицата за ваксината на „АстраЗенека“ и ако се даде разрешение за употреба, в края на месеца ще има и доставка.

Кирилов обясни, че старта на масовото ваксиниране зависи от това кога компаниите ще започнат да доставят по-голямо количество от препаратите.

Очакванията са ни след средата на март през април да има повече ваксини и това ще ускори процеса, каза той.

Руската и китайската ваксина също трябва да преминат през одобрението на Европейската агенция по лекарствата, за да бъдат прилагани в страните от ЕС.

„Всяка ваксина независимо от произхода си трябва премине през процедурата, през която преминават и останалите. Стартирали са първоначалните преговори с производителя на руската ваксина с Европейската агенция по лекарствата и ако отговаря на изискванията, ще получи разрешения“, разясни Кирилов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


269
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
5
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МОТОТО НА ГЕРБ Е ЛЪЖИ, ***, КРАДИ!!!НАЙ-БЕДНИ СМЕ ЩОТО СМЕ С НАЙ СЛАБО-УМНОТО НАСЕЛЕНИЕ КОЕТО ПРЕИЗБИРА БОРИСОВ ДОКАЗАН ФИНАНСОВ ИЗЕДНИК НА БЪЛГАРИЯ !!!
36
11
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Руската хайван-ваксина е като новата Волга - на картинка. Много болни дръти комунисти няма да я дочакат :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))
35
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руската и китайската са съответно на 6-7 място по ред за одобрение в ЕС. Края на февруари до средата на март са готови
34
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се бутайте! Няма ваксини.
33
5
 
8
 
! Отговори
Bond преди 3 години
Кво се чудите? Ще похарчим 305 млн. за ваксини, като основният пай ще е за най-евтината на Астра, която е около 4 лв.Е, извадете калулатора и после метъра, за да вземете мерки за новите гардероби и чекмеджета.
32
4
 
7
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Айде кажете колко ваксини получиха унгарците от руската и от китайската? :))))))))))))))))))))))))))))))))))) Пак новата Волга ще чакаме май :)))))))))))))))))))))))))))))
31
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От Кремъл нареждат само на Борисов и той плаща рекета с нашите пари за да им строи газопровод!
30
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Става забавно. Бай *** (нуспелият, неукият, бедният) искаше руска ваксина и лаеше как няма да си сложи европейска или американска. Казах 101 пъти, че ще дойде и тази ваксина. Айде да видим сега колко желаещи ще има. Лаячите ще спрат да лаят и ще подвият опашки, защото ще разберат, че никой не иска да ги чипира и никой не се интересува от тях... Лошото е, че акъл не може да се налее никому. Затова бедният и простият е вечно беден и ***.
29
2
 
10
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 21Ами защото ГЕРБ е комунистическа партия!Ти може да си малък и да не помниш, но при Тодор Живков си беше същото!Всеки, който каже нещо против БКП е "реакционер", "монархофашист", "капиталист" и какво ли не!Може да ти звучи абсурдно, но аз също се изненадах ужасно като разбрах наскоро, че Тодор Живков е правил опити да вкара България в Европейския Съюз!Комунистът козината си мени, нрава не!
28
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ЗозоПропуснал си да си пиеш хапчетата днес.
27
14
 
4
 
! Отговори
Номер2 преди 3 години
Значи и Новичок, пардон Спутник в България! Луди ли са или така са им наредили от Кремъл?! Да се ваксинираш с нещо, за което не се знае нищо, освен с очаквания за онкологични проблеми, е откачено! Но да се ваксинираш с руски и китайски ваксини си е чиста проба олиг***френия!
26
5
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
До Анонимен ....унгарците дето купиха 2 милиона руска и 1 милион китайска.....Уааахахахааааа, и колко получиха като ги "купиха"? По-полека с милионите тавариш :)))))))))))))))))))))))))))))
25
7
 
6
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Форумните шизофреници кряскат как няма да се ваксинират и в същото време защо няма ваксини :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Болна работа :))))))))))))))))))
24
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до ЗозоИ кой е путинофил а?Кой летя с хеликоптера и снимаше клип да прати на Путин как в България му се строи гаопровод с 3 милиарда от нашите данъци?!Бойко!
23
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами на унгарците дето купиха 2 милиона руска и 1 милион китайска защо европейската комисия отговори че всяка страна сама решаваааа забравих става дума за независими държави а не за протекторати управлявани от наемници банкянски комунистии стига сте лъгали народа ***- вчера за 24 часа 24 ваксинирани и не ви е гнус да го съобщавате защо имало народен съд след втора световна ами точно за това
22
5
 
4
 
! Отговори
българин преди 3 години
До: номер 22А прави ли ти впечатление, че преди говореха само за "глобалното затопляне"?От известно време насам обаче спряха да говорят, и сега говорят за "климатичните промени"!Наистина, големи са промените, след като наскоро показаха снимки на Сахара с натрупал сняг върху пясъка! Големи промени, но не и затопляне!А сигурно и Грета е намазала нещо!
21
18
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Хахахаааааа, купила Унгария ама друг път. Рашата за тях не могат да произведат достатъчно, та за износ :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))Тук психопутинистите пак пощръкляха и взеха да фантазират :))))))))))))))))))))))))))
20
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ваксини ще има когато им излезе схемата за усвояване към чекмеджетата.До тогава народа ще си умира!Никой не го е грижа за здравето на хората.Цялата грижа е към усвояването!!!!
19
3
 
20
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ЕС ИЗЛЕЗНА С ОФИЦИАЛНО СТАНОВИЩЕ, ЧЕ МОЖЕ И С ДРУГИ ВАКСИНИ СЛЕД КАТО УНГАРИЯ КУПИ ОТ ВАКСИНИТЕ СПЪТНИК 50ТОЗИ Е АБСОЛЮТЕН ЛЪЖЕЦ НО МУ Е НАРЕДЕНО ДА ЛЪЖЕ ОТ БОРИСОВ ИНАЧЕ ЩЕ ГО УВОЛНЯТ!
18
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо усвояване пада с тия ваксини. Били Инжекцията и неговите другарчета вече печелят десетки милиарди на година.Хванаха му цаката. Всяка година нов щам и говедата да мучат в кошарата и да плащат.А да не ви говоря какво усвояване пада от "климатичните промени" Пазарът за търговия квоти за въглеродни емисии вече прави над 200 милиарда оборот които се явяват чиста печалба за определени корпорации. А познайте кои са им акционерите. Същите които ни пробутват и ваксините!