Ресторантьор: Хотелиерите се разбраха подмолно с министъра

Има рязък спад на заразените, а не ни отварят, заяви Лъчезар Захариев
27 яну 2021 09:30, Анисия Иванова
37

Някои от заведенията са пред фалит. Какво доведе до организиране на протест на ресторантьорите и защо те искат оставката на здравния министър Костадин Ангелов?

"Както здравният министър, така и ние искаме да опазим живота на хората. Който не се чувства сигурен в тази зимна обстановка, да не идва, но протест ще има. Оставката на здравния министър е едно от исканията ни, но основното е да започнем да работим. Хотелиерите казваха, че ни подкрепят, а вчера подмолно отидоха при министъра", заяви председателят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Лъчезар Захариев в студиото на "България сутрин".

"Те не можаха да ни убедят как от едната страна в хотелите може да се работи, а от другата - не и там е опасно. Нито здравният министър, нито останалите лекари успяха да ни отговорят на този въпрос", подчерта Захариев.

Още по темата

И попита защо, ако идва най-опасният щам, на 1 февруари разхлабват всичко: "Защо не пуснахме заведенията, а всичко останало да е затворено?".

"Никой не може да ме убеди, че в една нехранителна верига, където пипат всичко, е по-безопасно от заведенията, където има 2 метра разстояние", категоричен беше Лъчезар Захариев пред Bulgaria ON AIR.

И добави: "Днес от 15 хил. теста 800 са позитивни. Това е смешно - виждаме толкова рязък спад на заразените, а не ни отварят".

По думите му всеки следващ ден, в който може да отворят, е добре дошъл за тях, защото не са искали друго, освен да работят.

"Тези хора, които ще дойдат на протеста от провинцията, са месеци наред без доход. Това са хора със семейства, представете си да се приберете по Коледа и Нова година без доход", изтъкна председателят на БАЗ.

Той обясни, че са поискали оставката на здравния министър, защото вече не вярват в обещания. "Само обещава неща, които дори не зависят от него", каза Захариев и добави, че нито един собственик не е получил все още средствата за обезщетение.

"Надявам се нашата логика на нещата, която се базира на техните цифри, да ги убеди, че ние не сме най-страшните. Протестът ще бъде мирен", увери Захариев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много са простти и нагли.Трябва да инвестират в машината за хранене във филма на Чарли Чаплин в Модерни времена.
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спадът на заразените е заради затварянето на кръчмарите заразители на народа.Това е доказателство, че те са заразявали народа и трябва да бъдат съдени за биотероризъм.Обяснението е просто, но не колкото са простти и алчни кръчмарите.
30
0
 
4
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Май май стана всеки за себе си, на никой не му пука за другия...
29
0
 
5
 
! Отговори
от село преди 3 години
Ами отворете ги бе ,то остава и на чалгарките и певачките по кръчмите помощ да се даде ,откъде пари за някой ботокс ,или снимки от Дубай .
28
5
 
13
 
! Отговори
! преди 3 години
Аз пък не мога да си обясня нещо друго - хората трябва да умират ли, защото искат да си отворят заведенията?!? Човешкият живот е преди всичко! И да ми твърди, че било ''смешно'' да има 800 заразени при 15 000 теста е нелепо! За справка - в Дания, където живея, се правеха около/над 130 000 теста, заразените бяха от 1000 до 3000, в момента доколкото четох е най-ниския брой от месеци насам, но въпреки това всичко е затворено. Вече 2 пъти удължиха отварянето и се говори, че ще е така до Великден.
27
6
 
7
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Хайде представете си държава без ресторанти и заведения ,.. трябва да ги отворят защото по добре да се заразиш между приятели и други хора от колкото сам и затворен като ***...
26
4
 
1
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Красота , и сега като ни задължат да носим новите маски които ще са между 2-6 лв. ,, на два ката до сливиците ..
25
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Все логични въпроси, на които мутрите нямат отговор.
24
11
 
4
 
! Отговори
SS преди 3 години
и ресторантьори и хотелиери - все електорат на г.ер.бера.стите. Да ходят да се жалват на величието си, а не да нападат професора-здравен министър. Да видим днес на плакатите (ако изобщо имат протест) срещу кого са излезли ...А най-добре е да организират един бой между ресторантьори и хотелиери, и които победят - да стане както те са искали...
23
2
 
7
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
Тоя вирус започва да смърди...
22
8
 
21
 
! Отговори
Програмист преди 3 години
Бранш, който систематично укрива осигуровки и данъци е икономически неизгоден за държавата. На всичко отгоре им изплащат помощи от джоба на редовните данъкоплатци, което прави щетата двойна. Най-хубаво да ги оставят затворени а те да избират - или да сменят попрището или да гладуват. Глада стимулира креативност.
21
4
 
25
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Защо нехранителните магазини били отворени, а кръчмите не?Близко е до акъла ( ако го имаш,де) - в нехранителните магазини си с маска и за кратко , а в кръчмата си часове, ядеш, пиеш, пееш и все без маска. Къде е по-вероятно да се заразиш?
20
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено, че няма да ви отварят...Нали от вашето затваряне започна спада на заразените...
19
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А през туй време градовете са застлани със мръсен въздух и смог. Ако ми затворят бизнеса ще ги съдя задето ме тровят със мръсен въздух за да си изкарвам кинти и прехрана.
18
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Термина мирен протест трябва да бъде изкоренен от плановете на всеки бълграски гражданин,който желае наистина да живее свободно в собствената си държава ,и да получава нормален стандарт на живот !!Запомнете това и го повтаряйте на децата и внуците си !!-----Правилно!
17
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Коце ботокса, много обича да слуша как шуми маркировката и да го шляпат по баджака. Нали затова е уреден на хранилката.
16
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не могат да затворят заведенията това е незаконно, примерно ресторантьора да въведе информирано съгласие, че във заведението му няма огнище на Ковид но все пак клиента влиза на своя отговорност туй могат да направят. Но да забраняват на някой да работи е фашизъм. Щом министъра може да въвежда информирано съгласие значи всеки може да въведе.
15
10
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ША СА РАЗБЕРАТ Я!!!!ЦВЕТЕЛИНА БОРИСЛАВОВА Е ЕДНОЛИЧЕН СОБСТВЕНИК НА ПАМПОРОВО АД СЪС ВСИЧКИТЕ МУ ХОТЕЛИ!
14
8
 
17
 
! Отговори
Предприемач преди 3 години
Типично българска черта. Кръчмарчетата гледат в паничката на големите батковци - хотелиерите и се пукат от яд. Е такъв е живота. Завистта няма да помогне. Запрятайте ръкави и се пробвайте в земеделието
13
16
 
7
 
! Отговори
Бойко Чалгаря преди 3 години
Аз възстанових зрелият соц в условията на демокрацията, другарки и другари, к..ви и к... вари!;))) Ако немате връзчици, жална ви е ***, гладни ша си умрете! У демокрацията тва сега го наричат "лоби" и 'лобиране" и Доган каа, че в тва немало нищо лошо;))) в реда на нещата е. Хотелиерите са "ГЕРБ". А цялата по9литика на ГЕРБ е България като Хотел! Само вземете Ванката Тотев в Пловдив, Цветелина Бориславова в Пампорово и кой знае, още какви знайни и незнайни пейзани с хотели....