Ангелов: Ръководим умело пандемията, въпреки че мерките не са строги

Шефът на НОЩ: Налучкахме най-опасните места от зараза
Обновена: 28 яну 2021 11:45 | 28 яну 2021 10:13, Веселина Йорданова
170

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Мерките са дали резултат, вървим по правилния път, това отчете здравният министър проф. Костадин Ангелов на редовния брифинг на МЗ за развитието на пандемията.

Дневната ни заболеваемост е под 100 на 100 хил. Заетостта на леглата за болни от коронавирус е 28% и 35% за интензивните структури.

Положителни са 26 души от направените над 12 хил. тестове на учители. По-малко от процент са и заразените сред непедагогическия персонал.

Умело ръководим пандемията на територията на страната и постигаме изключително добър резултат, въпреки не толкова строгите мерки в сравнение с ЕС, подчерта Ангелов.

125 на 100 000 е средната заболеваемост за последните 14 дни, това ни отрежда 27-мо място в ЕС и 6-то на Балканите.

Смъртността ни отрежда 11 място в ЕС, съобщи главният държавен здравен инспектор Ангел Кунчев.

Към момента само 3 области са в червената зона - Враца, Кюстендил и Плевен. За първи път 6 области са в групата с жълт цвят със заболеваемост от 20-60 на 100 хил.

Шефът на НОЩ Венцислав Мутафчийски се спря на начина, по който са избрани мерките у нас. Налучкахме най-опасните места за разпространение на зараза - училищата, детските градини, баровете, ресторантите, големите молове, коментира той.

Хранителните магазини са в 4 - индекс на опасност от предаване на заразата, а по-малките в 3, коментира Мутафчийски. Той посочи например, че футболните мачове са в средата на тази скала до 10, но на тях публиката е в индекс 8.

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Страшно много пари се дават на медицински персонал прекарал короната. Леле. В риск са. Ние работниците - не сме.
43
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не пускат грипните вируси защото с ковид още не се справят та ако има и грип хептен.Всичко се пуска изкуствено бе,какво си мислите?!Бялата мафия си прибира парите чрез лекарствата и ваксините.
42
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе хора, сега има ли я още наградата "Златен Скункс"???Питам сериозно, щото министър професор доктор чл. ***. академик Костадин Ангелов току що си я заслужи!!!За пръв път в историята на човечеството чувам за простосмъртен човек, който "ръководи" пандемия!!! Е те сега и министърът на околната среда ако обяви че ръководи: Наводненията, земетресенията, горските пожари и прочие, съвсем ще я втасаме!!!
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много умело, като така и така взеха на спадат бройките на заразените тогава затворихте, то и без вас си ставаше, ама сега се биете в гърдите
40
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спирам да чета статии и коментари. Защото все повече се депресирам от това управление. Ако някой иска да те оправи, така ще те оправи, че да си беше седял по-добре. Корона вирус добре. Ама така умело го използвахте да изхарчите всичко и да изтеглите рекордни заеми, че мизерията се шири и шири.
39
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ръководите умело едно заспало стадо!Пандемия няма.
38
0
 
9
 
! Отговори
до 36 преди 3 години
Сега ако ти се наложи да лежиш в болница за навехнат крак ще те пишат, че си с корона с оправданието "ако не си с корона няма място в болницата за теб" :). Пълен цирк
37
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И между другото какво стана със сезонните грипове ? Те напълно изчезнаха.--------------------------------------------------------------Клиничната пътека за корона била 1200 лева, а за сезонен грип 200 беше писал някой. Много от героите на първа линия за пари и роднините си ще уморят...
36
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Спрете се. Човекът е Ръководител на Пандемията, не е някакъв си там подлизурко и натегач кариерист.
35
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 33Еми здрав ви е джинса,здрава ви е родата.Аз искам да се ваксинирам с диабет съм и не е ясно дали ще мина само с липса на обоняние.
34
0
 
5
 
! Отговори
УМЕЛО ГО ПОЕМАТ преди 3 години
КАТО ПАРИ И БОНУСИ приписват си дори лечение на хората, които сами са оздравели на крак леко и без симптомнно пишат хиляди брой уж лекувани.
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 26Има нещо такова. Това не е вирус, а изкуствена икономическа криза, която толкова време чакаха. Към средата на 2022 ще започнем да се опрвяме, икономически. България ще бъде с рекордни заеми.
32
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Ръководим умело пандемията, майсторски реагираме на опасностите при панедемията"По-големи хвалипръцковци не съм виждал, умря *** дето ги хвалеше....Дано няма много простодушни овце да им се вържат на изборите
31
1
 
5
 
! Отговори
до 28 преди 3 години
за какво са ни ваксини :) ? За сезонния грип ваксинираш ли се ? Аз изкарах короната - три дена кашлях без температура. Жена ми също я изкара - направи бронхит и една седмица пи антибиотик. Детето също го изкара - нищо не му стана. Майка ми на 61год. я изкара - боля я главата 20 дена. Баща ми на 63год. го изкара - кашляше 1 седмица. Братовчед ми го изкара - нямаше обоняние 2 седмици и 3 дена с температура. .. всичките ми познати го минаха. Никой не е бил в болница.
30
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поръчали те няколко милиона от по 2 евро и подозирам,че са ги писали по 12 евро.Познайте къде отива разликата?!А парите ние ги даваме от данъците си,не са безплатни както дрънкат някои политици и доктори!!!!
29
0
 
3
 
! Отговори
Ами с този ПСР преди 3 години
дето се изисква на границата реално границите са затворени до 30 април. И за българи и за чужденци.
28
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докога ще ги търпите тези фашисти да ви тровят и ръководят?
27
1
 
7
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
традицията го повелява... хахах :D. Напълно си прав. Аз също изкарах короната и имам анти тела, но пак в магазина ходя с маска - въпреки че нямам абсолютно никакъв страх че ще се разболея. Направиха ни на овце с тия маски. И между другото какво стана със сезонните грипове ? Те напълно изчезнаха. Предни години - януари и февруари всеки втори беше хремав и кашляше, тая година болен човек не съм видял.. Ако някой кихне - корона вирус е !
26
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Седим ние тука и мреме така методично зяпайки как другите държави ваксинират масово.Това само българите го можем!Те ни трепат,ние си траем!Ваксини за България няма защото някой напълнил на някого чекмеджето,като поръчал ментетата.
25
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мерките са слаби, трябва да се затегне още повече.