Бездомно куче нападна 10-годишно дете в близост до парк

От "Екоравновесие" са започнали проверки по случая
2 фев 2021 08:23, Ния Христова
70
Бездомно куче нападна 10-годишно дете в близост до парк
Снимка: Pixabay
10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче преди дни в столичния квартал „Сухата река”. Затова сигнализира майката на пострадалия ученик. Подаден е сигнал и до общинското предприятие „Екоравновесие”.
 
"Синът ми, пробирайки се след тренировка, спира, за да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапано от бездомно куче. Животното ухапва детето по крака. Явно не е успяло да затвори захапа, затова сме се разминали с малко. Има белези от горните зъби на кучето по крака", разказа пред Нова тв Фани Николова.
 
Майката обясни, че хора са се притекли на помощ на сина й. В болница на детето е направена ваксина срещу тетанус. Все още обаче то изпитва страх заради случилото се и винаги се оглежда, обясни майка му.
 
"Парадоксалното е, че има къщичка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета", каза още Николова.
 
След инцидента майката на пострадалото момче подава сигнал до „Екоравновесие”, откъдето започват проверки.
 
"Проверките са две, като първата се е случила веднага след подаване на сигнала. Тогава, за съжаление, кучето не е заловено. Втората проверка е от вчера, когато животното отново не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в района са възпрепятствали това", обясни зам.-директорът на ОП „Равновесие” Валерия Владимирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
7
 
10
 
! Отговори
Тия преди 3 години
кучета разнасят кучешка тения тя сработва след падане на имунитета.Обивате бавно илавно за нея няма цяр.
38
7
 
11
 
! Отговори
Конспирация преди 3 години
Око да види ръка да пипне:"Кучетата са добри и не нападат" - това докато не те ухапе някое."Вирус няма и всичко е конспирация" - това докато не се заразиш.
37
5
 
16
 
! Отговори
:) преди 3 години
Кажи му София и повече не го обиждай! Едва ли има по-долнопробно място за живеене в Европа! Жалко за клетите "столичани"..., горкичките!
36
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦИНИКТо такива като теб трябва да бъдат тровени. И ще бъдат.
35
2
 
11
 
! Отговори
до14 преди 3 години
Точно в центъра съм виждал плъхове по-големи от котка.
34
5
 
16
 
! Отговори
до20 преди 3 години
Ела в нашата махала и ще се убедиш че глутницата там НЕ ТЕ харесва. После аз ще те убеждавам че всъщност сам си си виновен. Те не нападат току-така и са винаги едни такива милички КЪМ МЕН.
33
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да тръгнат да спасяват кучето, а не детето явно, че кучето е било ритано.
32
7
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
До 34. Не дей да *** цуваш! От и язе моа.Кучаата без сайбия тряаа да бъдат тровени.
31
26
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, айде. А 10 годишното що не каже че е провокирало кучето. Или го е гонило и ритало или камъни ще да е хвърляло по кучето. И кучето разбира се се отбранява. И единственото оръжие са зъбите му. Вие какво очаквате, да го препикае ли?Може би точно заради храната която е купило детето. Кучето е гладно и е вървяло след детето с надеждата да получи храна. И онова му писнало и го наритало и кучето естествено - хапе. Улично куче, когато е само - то не напада, изпитва страх. Когато са глутница - да.
30
2
 
0
 
! Отговори
36 е до 31, преди 3 години
променилин са реда
29
7
 
14
 
! Отговори
кинолог преди 3 години
Видовете съществуват там където имат условия за живот ! Категорично виновни за проблема с бездомните животни имат "граждани", които си изхвърлят остатъците от храната на обществени места за да "хранят" ! Това е пълна мизерия и тези "хранячи" трябва да бъдат брутално глобявани !
28
2
 
7
 
! Отговори
До 32 преди 3 години
Ксак няма да се пребори - и хляба е в него и ножа. Просто не иска да се пребори - бездействие с власт, наказуемо от закона (БГ и закон???) или чиста форма на пасивна (а може и да не е токлова пасивна) корупция. Можеше да се каже некадърност или неопитност, ако е кмет от 6 месеца. Чакат пак хората да вземат нещата в свои ръце, а те да се правят на света вода ненапита. Животните не са виновни.
27
2
 
6
 
! Отговори
Прост народ преди 3 години
Обаче му се вижда краят.
26
11
 
10
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
А бря колко пъти да казвам.Кайма и антифриз бря.
25
10
 
1
 
! Отговори
До 21 преди 3 години
На въпросът ти дали повече обичаме децата или кучетата ще отговоряАз обичам и децата и кучетата. Никого повече или по-малко.Аз сега ще попитам теб ти кои деца обичаш, твоите или чуждите. И от двете твои кое повече обичаш момченцето или момиченцето.
24
14
 
9
 
! Отговори
Йорданчо преди 3 години
На улицата видях пумиар.Прикотках го,той въртеше опашка доволен. Издебнах го,и му вързах тенекия за опашката.Набих му един шут в zадника ,той заквича на умрело,хукна да бяга а тенекето дрънчеше,псето виеше и бягаше,докато накрая се срина и баялдиса.Паднах на земята от смях,много се забавлявах......
23
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Как да се пребори кметът или Екоравновесие или който и да е с озлобените старите моми, чиито основно занимание е да хвърлат храна през терасата и да правят къщички пред чужди домове, с НПО-тата, с индустрията, произвеждаща храни, дрехи, къщички, груминг за животни. Има разни хранителни магазини и заведения, които си гледат кучета пред/в заведението, уж с разрешение на общината и Екоравновесие. Ухапали някое си дете, убили някакъв данъкоплатец... Лоши хора, сами са си виновни.
22
2
 
20
 
! Отговори
Животновъдите преди 3 години
да се научат как се гледат животни или да си ходят на село. Пропаднала държава, без правила на играта. Няма ли свестен адвокат, който да осъди общинарите за безхаберието им?
21
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До SakiВ Германия има германци, не българи. Германците спазват правила, българина се чуди как да не го прави.
20
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо трябва да има къщички за бездомните животни по парковете и да минират на всякъде. Това, че хората не искат бездомни животни не означава, че ги мразят. При нас всичко е съркано.