Бездомно куче нападна 10-годишно дете в близост до парк

От "Екоравновесие" са започнали проверки по случая
2 фев 2021 08:23, Ния Христова
70
Бездомно куче нападна 10-годишно дете в близост до парк
Снимка: Pixabay
10-годишно дете е било нападнато от бездомно куче преди дни в столичния квартал „Сухата река”. Затова сигнализира майката на пострадалия ученик. Подаден е сигнал и до общинското предприятие „Екоравновесие”.
 
"Синът ми, пробирайки се след тренировка, спира, за да си купи храна. Докато се реди на опашката, бива захапано от бездомно куче. Животното ухапва детето по крака. Явно не е успяло да затвори захапа, затова сме се разминали с малко. Има белези от горните зъби на кучето по крака", разказа пред Нова тв Фани Николова.
 
Майката обясни, че хора са се притекли на помощ на сина й. В болница на детето е направена ваксина срещу тетанус. Все още обаче то изпитва страх заради случилото се и винаги се оглежда, обясни майка му.
 
"Парадоксалното е, че има къщичка за животни в парка, която е със стикер на общината. Там, където играят децата, спят бездомните кучета", каза още Николова.
 
След инцидента майката на пострадалото момче подава сигнал до „Екоравновесие”, откъдето започват проверки.
 
"Проверките са две, като първата се е случила веднага след подаване на сигнала. Тогава, за съжаление, кучето не е заловено. Втората проверка е от вчера, когато животното отново не е могло да бъде хванато. Служители на обекти в района са възпрепятствали това", обясни зам.-директорът на ОП „Равновесие” Валерия Владимирова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много обичам такива истории. Както си седях и едно куче ме нападна...
18
4
 
9
 
! Отговори
сс преди 3 години
трябва да заселим виетнамци и ще се реши проблема...
17
20
 
3
 
! Отговори
Парадоксално е друго преди 3 години
Че на всякакви е разрешено да отглеждат деца. Какъв е проблема да има къщичка на животните близо до мястото, на което играят деца?! Никакъв, но явно госпожата е възпитала в дух на омраза към животните и сина си. Никой не знае какво се е случило преди това. Никое животно не напада просто ей тъй. А думите "Явно не е успяло да затвори захапка"ппоказват силно неразбиране и непознаване на кучетата. Ако е искало да затвори захапка та е щяло да го направи.
16
4
 
8
 
! Отговори
Любимците на преди 3 години
Фандъкова, издържани от данакоплатеца. Тази и 100 г. да е кметица, пак ще има свободно разхождащи се кучета по улиците, парковете и градините. Иначе парите за тях се усвояват успешно. Параван на корупцията.
15
7
 
9
 
! Отговори
Хак ви е, преди 3 години
софиянци, сега пак гербавите си изберете, та да ви довършат! Всички НПО-та трябва да се изринат от България, иначе те нас ще изринат и ще ни направят кучешка храна!? Защо дремете, а не унищожите тези ***, чакате да започнат да ви изяждат ли?
14
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-лошото в случая е, че тъпите кучелюбци от магазините и будките гонели кучето да се маха за да го спасяват, когато идвал екип от общината да го прибират! И тук идва въпроса, дезата ли обичаме повече или ***? Който е загрижен за някое животно да си го прибира вкъщи, ако не всичките в приюта, а не по улиците и да се сформират глутници.
13
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименЕдинственото хубаво на соца бе, че ловците придружавани от милиционери отстрелваха нерегистрираните кучета. Сега, хухавелите като резберат за кола на екоравновесие наоколо прибират кучетата. До 15. Не помня коя година след 10 ноември във Варна, регистрираните ухапвания от котки бяха в пъти повече от тези от кучета. Е, имаше и накълван от папагал. Та не е смешно. Котките също разнасят зарази и най-вече бълхи.
12
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Румъния си отстреляха кучетата преди години в Букурещ и решиха проблема. Нито Бриджит Бардо, нито европейските защитници казаха нещо.
11
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз не съм в сухата река, в центъра съм и тук кучетата ги събират за да не се излагаме нали, но пък това отприщи бум на бездомни котки, които за мен са по-зле и от кучетата. Съскат ти от храстите, твриториални са, препиават де що видят, ръсят бълхи, а за нежния им период когато издават адски звуци даже няма да споменавам. Общината ни няма капацитет за нищо - лови кучетата понеже са им лесни, а котките раждат 4 пъти в годината ама що да се занимават нали така
10
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тук няма никъкъв контрол нали уж ги кастрираха да не се въдят на запад всички домашни са и чипирани не може да го изхвърли на улицата защото ще го хванат ако не може да го гледа води го в приют няма и едно куче по улиците
9
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато завърши тяханта проверка това куче ще нападне и друго дете.
8
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Служители на обекти в района са възпрепятствали това" защо няма наказание за възпрепятстване за такива? А и като толкова го обичат защо не си го приберат това куче? А и защо въобще някакви лелки биват допуснати да се намесват в акцията? Некомпетентни служби и нагли лелки заедно не дават резултат
7
5
 
17
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
ТРЕБЕ ДА ГИ СЪДЯТ ДО ДУПКА-НО НЕ В БЪЛГАРИЯ А В СТРАСТБУРГ.-ТОВА НЕ Е ВЕЧЕ ИНЦИДЕНТ-ТОВА СТАНА ПРЕЦЕДЕНТ.-КОЛКО ХОРА ГИ ИЗЕДОХА КУЧЕТАТА В ТАЗИ ДЪРЖАВА?-НИЕ ЩЕ СЕ ОПРАВЯМЕ ЛИ НЕКОГА??????????????????????????????????????????????
6
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вместо да цъкате минуси елате поживейте в кв. Суха река вижте какво означава бг спортист - обикновено е див селянин обут в мазен анцуг който храчи по земята и го размазва с крак.През останалото време помпа във фитнеса гледа лошо и се драпа по чатала на легендарния анцуг.Като стане на 18 си купува бмв с кюнци отзад за да впечатлява другите диви селянки.През останалото врем-чалга алкохол и татуси.Поколения са израстнали пред очите ми как па не видях един различен.
5
2
 
13
 
! Отговори
. преди 3 години
...еми като нямате капацитет не се водете приюти бе , занимавайте се с нещо друго , гледайте рибки примерно,нах възмутен бях от един държавен приют някъде в Гео Милев , където ми вдигна някаква комунистическа лелка , шеф при това , да мимкаже , че не можело да приберем всяко куче от улицата , все едно и карсм 50 кучета , както и да е кучето вече има дом на село и е щадтливо , но институциите ни във всяка сфера НЕ си вършат работата , не работят и трябва да сменим теьи хора !
4
7
 
25
 
! Отговори
ДЪНОТО преди 3 години
"Служители на обекти в района са възпрепятствали това" В България кучето е свещено! То е над човека! Ще излязат да бранят ***, зло животно, след като е ухапало дете, при това безпричинно! Що за пропаднал народ!
3
3
 
11
 
! Отговори
. преди 3 години
Ввднъж прибрах едно кутре , което помислих че току що са смачкали на пътя , търкаляше се на пътя с пяна от устата, заведох го на ветеринар , оказа се че просто е било в шок от минаващите върху него коли , беше около тримесечно , ветеринаря ми каза или да го върна на улуцата или да го прибера , реших да го запазя няколко дни и да му намеря дом в някой приют , обиколих всичките на едно място нямали капацитет , на друго било само за големи кучета , на трето не знам какво било ...
2
3
 
24
 
! Отговори
Барселона преди 3 години
От ...Екоравновесие... сигурно ще разпитват кучето...и накрая условна...
1
36
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако синът и не се беше отишъл от тренировка кучето нямаше да го захапе.Добре е човек да се замисли защо повечето спортисти са психари Кучетата усещат това.