Helpbook алармира: Там, където играят деца, често се разхождат кучета

И още сигнали - недобросъвестен съсед и село, заринато с отпадъци
10 фев 2021 18:00, Анисия Иванова
75
Helpbook алармира: Там, където играят деца, често се разхождат кучета
Снимка: БГНЕС

Въпреки въведените строги правила за разходки на домашни любимци в обозначени със забранителни знаци места и солените глоби, масово това не се спазва. В платформата Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал с молба за проверка в столичен парк: "Искам да подам сигнал, че в парк "Овчакупел" масово се разхождат кучета. Това, което съм забелязал, е, че сутрин от 6.00 ч. докъм 9.00 ч. и вечер след 17.00 ч. има доста хора, които си разхождат домашните любимци. Доколкото съм запознат, този парк е забранен за домашни любимци по всяко време на денонощието. Аз като един отговорен родител на малко дете, смятам, че не е редно там, където си играят децата, да се разхождат кучета.

Очаквам отговор на следните въпроси:
1. Нали наистина има заповед, която забранява разходката на кучета в парка?
2. Какви действия ще предприеме община "Овча Купел", за да проконтролира спазването на заповедта?
3. В какъв срок да очаквам да се случи това?

Нямам нищо против кучетата, но според мен е по-важно да се гарантира здравето на децата ни".

Друг наш потребител се оплаква как на излизане от входа на блока попада на разярена глутница кучета, които без повод го нападат и само бързата му реакция, изтичвайки до автомобила, го спасява от зъбите им. Молбата е органите и институциите да вземат адекватни мерки.

Получихме и няколко клипа от район "Овча Купел", на които се вижда как недобросъвестен съсед е поставил чучур на остъклената си тераса и водата се лее върху площадката пред блока, магазините и главите на минувачите.

Завършваме днешния обзор с апел от село Рударци, община Перник, по повод нередовното извозване на боклук. Въпреки стриктното плащане на данъци, селото често е заринато с отпадъци, които се разнасят от животните и вятъра.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е, че у нас най-важни са кучетата, после децата.
13
6
 
21
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Изгонете ги най-накрая тия гнусниии кучкари и гнуснитеее им кучета от градовете,по големи скотове от кучкарите няма ,гадни *** и комплексари!
12
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кучкарите да като педа.лите.Държат се един друг и никой не може да ги накара правила да спазват.
11
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А бе нали нещо Зоополиция, ала-бала създадоха... Какво работи тая полиция?
10
5
 
15
 
! Отговори
До лозенец преди 3 години
Е като живееш в лозенец какво ?Правила за тебе няма ли ?Нямат право големи кучета да се пускат свободно да тичат из южния парк.Никой не ги санкционира. Трябват глоби.Такива са правилата.Като не ти харесва купи си къща на село и гледай там и 100 по.мияра накуп в двора си.
9
3
 
19
 
! Отговори
навсякъде е това преди 3 години
В Младост е същата работа. Срещу читалището има голяма хубава детска площадка с паркче, идете да видите сутрин какво е. А има и табели, и маркировка забранено за кучета, преди година и листовки на близките блокове раздадоха. Трябва да изчакаме кучетата да си свършат работата, за да изкараме децата да се въргалят хубавичко в тях. Няма оправия.
8
3
 
16
 
! Отговори
Инспектор преди 3 години
И какви лаайна остава след тях не е истина.Няма къде да стъпиш.Буквално няма.Навсякъде е усранно.Безумие пълно.
7
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А децата много обичат да си общуват с животинки невинни. Ама ко знаят децата. Ще изтрепем всичко живо, щот носят зарази.Ай ги ди *** дет дават тези сигнали. Те сигурно и деца нямат даже
6
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То да е само там! В парк Гео Милев е същата работа! Като им се направи забележка, че дадената алея не е за пуснати кучета почват да ти викат, че и ходят на групички. Почна по групите да се споделя призив поне да чистят след себе си, почнаха се коментари а майките дали били чистели след децата си. За тях едно куче е много повече от едно дете, нямам думи просто!
5
7
 
15
 
! Отговори
аман от тия преди 3 години
Кучкарите са най-наглите хора. Разхождат си кучетата из детски площадки, на забранени места, из спортни терени. Вижте и по централните софийски улици: пълно е с кучешки *** и урина. Накарай някой да си събира остатъците на домашния любимец и те гледа като гръмнат. Солени глоби трябва, а не само препоръки и табели.
4
8
 
13
 
! Отговори
Лозенец преди 3 години
Гaднo племе са тези дето налазиха София. Живели на село, отраснали с идеята, че животното е *** и ако не дава вълна или мляко е лошо. Като не ви харесва нашия манталитет, бегом с 300 обратно по родните места!До номер 1 - В нашия квартал абсолютно всички събираме в пликчета и изхвърляме в кошчетата. Ако в Люлин е различно, то е поради спецификите на новософиянци.Честно казано, мьекащите ви деца цапат града далеч повече от кучетата: с графити, мазни хартии от закуски и хвърлени фасове
3
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В южния парк също - имат оградени места за кучета, но масово ги пускат навсякъде.Не става така - *** навсякъде, плашат децата.Ако ги питаш половината кучкари поне ще ти кажат, че искат нашата страна да стане европейска държава.Е не става само с искане - трябва да се спазват и правила дами и господа кучелюбци.
2
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в градинките с цветя на някой наивен ентусиаст пред блока - кучето рие и сее, а двуногото гледа тъпо и нагло !
1
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гадно племе са кучкарите - да ходят в планината да гледат тези бълхарници. София е като минно поле - на 5 метра кучешка мина...