Helpbook алармира: Там, където играят деца, често се разхождат кучета

И още сигнали - недобросъвестен съсед и село, заринато с отпадъци
10 фев 2021 18:00, Анисия Иванова
75
Helpbook алармира: Там, където играят деца, често се разхождат кучета
Снимка: БГНЕС

Въпреки въведените строги правила за разходки на домашни любимци в обозначени със забранителни знаци места и солените глоби, масово това не се спазва. В платформата Helpbook.info получихме обезпокоителен сигнал с молба за проверка в столичен парк: "Искам да подам сигнал, че в парк "Овчакупел" масово се разхождат кучета. Това, което съм забелязал, е, че сутрин от 6.00 ч. докъм 9.00 ч. и вечер след 17.00 ч. има доста хора, които си разхождат домашните любимци. Доколкото съм запознат, този парк е забранен за домашни любимци по всяко време на денонощието. Аз като един отговорен родител на малко дете, смятам, че не е редно там, където си играят децата, да се разхождат кучета.

Очаквам отговор на следните въпроси:
1. Нали наистина има заповед, която забранява разходката на кучета в парка?
2. Какви действия ще предприеме община "Овча Купел", за да проконтролира спазването на заповедта?
3. В какъв срок да очаквам да се случи това?

Нямам нищо против кучетата, но според мен е по-важно да се гарантира здравето на децата ни".

Друг наш потребител се оплаква как на излизане от входа на блока попада на разярена глутница кучета, които без повод го нападат и само бързата му реакция, изтичвайки до автомобила, го спасява от зъбите им. Молбата е органите и институциите да вземат адекватни мерки.

Получихме и няколко клипа от район "Овча Купел", на които се вижда как недобросъвестен съсед е поставил чучур на остъклената си тераса и водата се лее върху площадката пред блока, магазините и главите на минувачите.

Завършваме днешния обзор с апел от село Рударци, община Перник, по повод нередовното извозване на боклук. Въпреки стриктното плащане на данъци, селото често е заринато с отпадъци, които се разнасят от животните и вятъра.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформатана Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
14
 
! Отговори
Селянин преди 3 години
При нас на село се гледат доста големи кучета. Ама странно, разхождат ги на дебел, къс повод. Дали се дължи на факта, че във всяка къща има права лопата???
33
4
 
13
 
! Отговори
До 38 преди 3 години
Е сега това да обичаш кучета символ на някаква градска гъзария ли стана нещо ?Значи всеки, който не обича кучета е селянин. Не трябва ли вие обичащите животни да се изнесете на село ? По-логично ми се струва, а също и по-практично.В селата ще можете да гледате всякакви животни, не само кучета.
32
2
 
14
 
! Отговори
Валери преди 3 години
Какво давате минуси на номер 36. Еми прав е човека децата в училища и детски градини за заобиколени с едни големи огради все едно е концлагер. А от вън ще се мотая 2-3 *** 2-3 джигита или 2-3 изтървани кучета. Вместо да се измете цялата тази *** от градовете ни затваряме децата си, слагаме им проследяващи устройства и други от сорта. Това ли заслужават децата ни ???
31
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До ъъъняма как да разберете защо хората разхождат кучета, защото това на село го няма, но пък има хора с пушки- това ви е по-близко и познато. Съвет- идете си на село!
30
3
 
11
 
! Отговори
Валери преди 3 години
До номер 18. Напълно сте прав и ви подкрепям. Българските градове станаха едни кучешки гета и пумийни ями. Постоянният кучешки лай от всички страни и безконтролното им развъждане по кварталите със сигурност е признак на нисък стандарт на живот. Когато отидем на почивка в затворен комплекс няма всичко е тишина и спокойствие. Значи заможните могат да живея на тихо и спокойно, а нас останалите трябва да ни теророзират с постонен кучешки вой. Харманли например се е превърнал в един долен кучкарник.
29
3
 
13
 
! Отговори
без паника преди 3 години
В развитите държави в парковете има оградени площи за кучета. В България има оградени площи за деца. Няма повече какво да се каже за бъдещето на народа ни. Да поясня за неразбралите - бъдещето е в децата ни, а не в кучетата.
28
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хахах. То все глупости бях чел, но тука вече става абсурдно.Значи - обичаш кучета и си образован и красив.Не обичаш кучета - глупав и необразован си.То бива комплексарщина и еснафщина, но това е много смешно.Като онзи кучкарин, на който най-голямото му постижение е, че са му завещали къща в лозенец.
27
3
 
2
 
! Отговори
До 33 преди 3 години
Не защото имаме кучета, а заради образованието, което някои от нас имат. Този/тази от Лозенец говори като доста образован човек. Аз моите дипломи си ги имам, гледам си работата и не повтарям "Ей, съсипаха я тази държава". Но със сигурност има и ниско интелигентни кучкари
26
9
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Айде сега, вие кучкарите сега ще се изкарате, че сте по-умни, образовани и градски хора от останалите - само защото обичате поми.ари. :)
25
8
 
10
 
! Отговори
Селяндури бол преди 3 години
На времето живеех до Южния Парк. С куче. През седмицата беше спокойно и децата в парка играеха с него. Събота и неделя прииждаха коли с регистрации от други места и паркът се пълнеше с викащи, ръкомахащи и мйекащи маминки, които крещят по кучетата докато 'изчишкват' отрочетата си, мятайки кърпички по тревата след това
24
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На мен пък ми е жал за всияки деца, които растат без куче...
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който както си научи децата, предполагам. Моето обича всякакви животинки и на разходка редовно се запознава с някое кученце и иска разреление да го пипне. Някак си трябва да съжителстваме заедно. И на мен не са ми приятни всякакви гледки из София но не ми е по силите да ги премахна. Като гледам и на общината не е.
22
5
 
7
 
! Отговори
До 27 преди 3 години
Да, наистина, познава се. От раз се вижда кой е комплексиран селски *** и кои са образовани и не на социални помощи. На нормален човек кучетата не му пречат. В квартали като Лозенец наистина няма *** по улиците защото всеки стопанин на куче си прибира след кучето, не е трудно. Ама на село не знаят това
21
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В овча купел кучетата са най-малкия проблем на парка, там в квартала още се гледат овци и крави все пак. Тази възмутена бг мамма от кое крайче на родината идва? Смяната на външен нужник с ново строителство в ОК кара хората да ди забравят корените. Жалко
20
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До лозенецОбяснявах как е при нас в Лозенец, а ти нещо се изнерви :) Относно къщата на село - благодаря, но няма да се впиша в тамошната среда. И в момента живея в къща, btwМного любопитен факт е, че по коментарите под такива статии безпогрешно се познава кой откъде е и що за стока е.Приятна вечер!
19
4
 
10
 
! Отговори
До ъъъ преди 3 години
Ами защото кучкарите нарушават всякакви правила.Минавам през парка гео милев - огромни ***. Пускат кучета големи да тичат свободно.Децата няма къде да играят.Някой няма да му издържат нервите, ще изпозастреля 2-3 кучета и 2-3 *** кучкари и чак тогава ще се вземат мерки.
18
10
 
7
 
! Отговори
Аман от бг мами преди 3 години
"Отговорния родител" да си оди на село. В цял свят (цивилизования) кучето може да влиза в аптеката и в ресторанта - Англия, Италия, Франция и т.н. Но в София е пълно с истерични селски *** и всяка на всеки с куче. За протокола, аз съм с две деца и куче и нон стоп ме питат "ама кучето да не ги апне!" защото е голямо, не е пинчер
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Там, където се разхождат кучета, често си позволяват да играят деца. Да се въведе строг контрол върху местата, където се допускат децата. И родителите да не разхождат децата без нашийници.
16
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От кучкарите спасение няма. Не спазват никакви правила. Да пуснат едни полицаи да им набият едни глоби да мирясат малко.Имам чувството наистина, че за тия хора добруването на по.миарите им е по-важно от добруването на децата.
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз един такъв комплексар щях да му набия шамарите в южния парк.Пуснал голямото си куче - изплаши едни деца - те пищят, тоя невъзмутимо си ходи.Теглих му едно 10-15 псувни - гледа ме като поср.ан и прибра кучето.Ами като не се спазват законите, хората прибягват до саморазправа - то друго не остава - като в джунглата.