Николова: Призовавам работещите в туризма да се ваксинират

Това е единственият начин секторът да бъде съхранен, смята тя
20 фев 2021 21:53, Анисия Иванова
71
Николова: Призовавам работещите в туризма да се ваксинират
Снимка: БГНЕС

Запазването и рестартът на туристическия сектор са отговорност не само на правителството, но и на работещите в него. Затова призовавам работещите в бранша - всички, с пряк или косвен досег с клиентите и туристите, да се ваксинират доброволно в четвърта фаза. Това е единственият начин туристите и клиентите на заведенията да се чувстват сигурни. Това призова вицепремиерът и министър на туризма Марияна Николова по повод започналата четвърта фаза на ваксиниране у нас, обявена от премиера Бойко Борисов в четвъртък.

Те могат да бъдат имунизирани на всички пунктове в страната, специално създадени за масовата ваксинация.

Призовавам и браншовите организации, които настояваха за приоритетно ваксиниране за заетите в сектор туризъм, както и всички ангажирани с предоставянето на продукти и услуги в бранша, да направят необходимата организация сред своите служители за имунизацията.

По думите й отговорното поведение е единственият начин секторът да бъде съхранен и максимално бързо да работи за своето възстановяване.

Смятам, че хората, които са заети в туризма, са на първа линия – от слизането от самолета или автобуса, обслужването, изхранването и изобщо цялостната грижа по здравословния и безопасен престой на туристите, посочи министър Николова. Според нея ваксините ще ускорят рестарта в туризма.

Вицепремиерът допълни още, че ваксинирането не само ще доведе до намаляване на заболеваемостта, но и до бързо подобряване на икономиката в България. Много бизнеси са затворени и ваксината е единствената възможност да си върнем нормалния начин на живот отпреди пандемията.

Вицепремиерът припомня, че туризмът е най-силно засегнатият сектор и той спешно се нуждае от така желания рестарт.
Ваксинирането е въпрос на личен избор, но аз вярвам, че хората ще вземат за себе си правилното решение, заключи тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой разбра ли колко ще трае имунитетът след ваксинация?Първо лъгаха, че бил доживотен, после след 6 месеца тежък Ковид-19 нямало антитела.Бугарчето масово е болно от кво ли не, ако не друго е затлъстял лентяй, алкохолик, пушат, обездвижен, мре от кво ли не, ама баш от Ковид тръгнали да го "спасяват".
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голяма навалица за ваксини)всеки министър и професор повтаря в хор едно и също ,само колко са грижени за здравето на народа )но по скоро се притесняват за себе си че ,ако се разболеят и ритнат камбаната кой ще им харчи парите които им дават да лъжат всеки час
43
1
 
4
 
! Отговори
Прост сервитьор преди 3 години
Вие схващате ли посланието, което отправя ? Тоест, че няма да бъде съхранен бизнеса, ако не се надупчат масово. Тоест, че ще бъдат затваряни до дупка, ако те самите не се надупчат с ваксината.
42
1
 
18
 
! Отговори
Nona преди 3 години
ПРИЗОВАВм!!!Коя си ти,*** ОВ!цо,че ще мислиш вместо мен?!?Мога да се изразя и по друг начин, но възпитанието ми не ми позволява!
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Персоналът във всеки ресторант, кракмаг, клекшоп, баничарница, дюнерджийница, количка за сладолед, хотел, фризьорски далон, козметичен салон, хранителен магазин - ваксинирани до крак.Посетители в ресторанти и хотели се допускат само срещу сертификат, че са ваксинирани. Итъй като вирусите мутират нонстоп, ваксиниранията следва фа бъдат дъщо нонстоп. 21 век - век на ваксиниранията. За щяло и нещяло.
40
1
 
11
 
! Отговори
ала бала преди 3 години
Бе тя старата министърка бе6е с4упена от всякъде но тази май я надминава по потенцял.Разказаха му играта на този бран6 с тези невежи безумци в това измислено министерство-та той сектора си бе6е много по добре без такъв ресорт но скоро май министърката ще си остане без да има кого да ръководи-нещо като вожд без племе.Ами госпожо министър ако имахте и бегла представа от бран6а които ръководите щяхте да сте наясно 4е малкото останали в туризма сме го изкарали на крак миналото лято-вакс... се вие:)
39
2
 
23
 
! Отговори
Чоко и Боко преди 3 години
Значи, с това което призовава тая, отсега да знаете - туризъм вече няма да имаме, защото тези хора няма да се ваксинират. Закривай министерството и тая да отива да си търси работа като касиерка в LIDL. За какво ни е министерство на туризма, след като нямаме туризъм? Само да я хрантутим ли? Да да ама... не.Закривай.
38
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, почна се с изнудването. Не се ли ваксинираш - няма да работиш. А уж не беше задължително.
37
1
 
19
 
! Отговори
бреййй преди 3 години
Всякакви пинизи ще се прилагат, само за да се боцнат повечко!
36
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
егати ивампира с алкохолишки вид
35
1
 
10
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 години
Ей сега, чакай...
34
1
 
14
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
Сега разбирам защо намалява туристите в България! ☺️ Те се плашат от това плашило! 😄
33
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лелята да призове хотелиерите да дават достойни пари на служителите си. Как никой не вижда, че масово осигуряват работниците на минимална заплата където е частник.
32
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо така активно не призовават за европейски заплати на хората. Защо така разпалено не призовават да се вдигнат пенсиите. Където имат далавера са първи, но никаква мисъл за народа. На празни приказки се наслушахме.
31
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази въобще жена ли е?Прилича ми на дегизиран мъж.
30
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая ку-ка ще ми казва дали да се ваксинирам.Айде у лево.
29
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
грубите мъжки ръчища, раменете, носът, челото, скулите, брадичката, очите, стойката.... вижте само женска стойка.
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая магистрална мутация каква ваксина си е сложила да обясни и покаже.
27
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
това е той. само аз ли го виждам?
26
1
 
17
 
! Отговори
Дедо Пенс преди 3 години
Душичка невинна ! Нищо не разбира! Добре че е Валерката...