16 000 се ваксинираха през уикенда, някои имали неразположения

Ефектът от "зелените коридори" бил поразителен
Обновена: 22 фев 2021 08:46 | 22 фев 2021 08:38, Камелия Цветанова
112
16 000 се ваксинираха през уикенда, някои имали неразположения
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

1950 души са получили първата доза от ваксината на "АстраЗенека" от петък следобед до неделя вечерта в "Пирогов", отчете директорът на болницата проф. Асен Балтов.

„Успяхме да дадем възможност на много хора да дойдат сами и да направят своя личен и информиран избор. След като бяха консултирани, направиха своята първа доза от ваксината”, каза  той.

Още по темата

Според него ефектът от „зелените коридори” за ваксиниране е бил поразителен, като само за два дни са били имунизирани срещу коронавируса около 16 000 души. 

Ваксинирането и днес през деня ще продължи докато има хора.

„Днес след 13 ч. имаме възможност да отворим „зелените коридори” в пет ваксинационни пункта в „Пирогов”. Всеки, който иска, ще може да се имунизира с ваксината на Оксфорд. Докато има хора, ще ваксинираме. Обикновено имунизираме до 17:30, но при необходимост времето може да бъде удължено. Хора няма да бъдат върнати”, коментира проф. Балтов.

"Всяка нова пратка ваксини, която дойде, ще бъде пусната до всички 28 РЗИ-та. Всичко зависи от доставките", добави той.

"Има обаждания от хора, които са имали временни неразположения след ваксинацията - покачване на телесната температура. Но в рамките на 24 часа са преминали", разкри проф. Балтов.

Той припомни, че 24 часа след ваксинация не трябва да се пие повече от 50 грама алкохол. Всеки ваксиниран също трябва да продължи да носи маска.

"Може би има по-добър начин за протичане на ваксинацията, но той ще бъде след 3 март, когато ще може да се записват онлайн желаещите през системата на Информационно обслужване", уточни директорът на "Пирогов".

Според него ефектът от зелените коридори за ваксиниране е бил много голям и буквално за два дни са направени 16 000 ваксинации.

По думите му втората доза на ваксината на "АстраЗенека" трябва да се постави между 65 и 70 ден, което ще даде над 1 година имунитет на хората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
2
 
2
 
! Отговори
? преди 3 години
Защо няма при личните лекари или списък или информация за възрастни хора?Къде може да се ваксинират хората над 65г без да чакат на опашка от 20 годинишни готови за ваксината и партита?Мисля си че нещо бъркаме в поредността тук.
80
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Многобройните случаи които са починали след ваксиниране със западните ваксини са починали от нещо друго, случайност е било, но българите са прости и развиват теории на конспирациите.
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия не ме е грижа как се ваксинира и не ме интересува, но еесовския режим в Брюксел е купил 2.3 милиарда ваксини с пари на европейските данъкоплатци, за които еесовците чиновници са получили тлъсти комисионни, и сега всичко е пред провал, режима в Брюксел натиска васалите да ваксинират сkoтонаселението, а навсякъде в еесовския съюз ходят с наморсници и се следят и докладват един друг ако видят някой без намордник.
78
9
 
4
 
! Отговори
изнервен преди 3 години
До 77. Айде стига с тези глу.пости. Фейк нюз. Никой НЕ Е ДОКАЗАЛ, че ако има починали, това е следствие на ваксината. Става дума за хора около и над 80 години, които могат да починат по всяко време от какво ли не.
77
3
 
5
 
! Отговори
Ваксиниран преди 3 години
И при мен се появи страничен ефект - първо вдигнах температура до 38, след това ми стана пацата твърда като железобетон, жената не може да ми смогне сега, скоро ще ходя пак да се имунизирам!
76
3
 
0
 
! Отговори
до 59 преди 3 години
В Русия хич не върви ваксинацията защото нямат от нашите ваксини и техния газ хич не ни трябва. Ние си имаме всички препарати.
75
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия всичко работи, и ресторанти, и клубове, молове и никой не е задължен да носи намордници и да спазва мерки, там мерките от една година вече са забравени.
74
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кубрат Пулев: Имаме нужда от Ф-16, за да служим на майка България
73
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Насила "ваксинират" старци в Германия, има видео. 8 умрели от 32-***. Има видео от насилелственото инжектиране.https://humansarefree/2021/02/shocking-video-of-forced-covid-vaccinations-in-german-nursing-homes-homicide-murder.html
72
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А на бас че миг 21 не става за нищо а ф 16 блок 70 става за всичко
71
4
 
3
 
! Отговори
Край преди 3 години
Айде отваряйте кръчмите че умрехме. Който го е страх -на опашката - да го бцнат с 200.Не приемам некой да ми се гевези да е онлайн или хоум офис и да не се е наредил на опашката.
70
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То затова министърката на туризма на членката на ЕС и НАТО България ходи всяка година в Русия да се моли за руски туристи със средна заплата 117 лева да идват на черноморието за да могат българите да им сменят чаршафите да изкарат някой лев да не гладуват.
69
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Газпром изпрати уведомление на европейските акционери, че има вероятност Русия да спре проекта Северен поток 2. Русия може да насочи огромния си енергиен потенциал за вътрешни нужди и подобряване на бита на населението, или към партньори от Азия. Възможно е в близко бъдеще ЕС да не е в състояние да си позволи плащания за газовата услуга предоставяне от Русия, а Русия няма интерес от това.
68
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 68В Русия мин. заплата е 117$ а средната продължителност на живота при мъжете е 59 г.
67
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 64Наистина инжектирайте ги тези платени ***,защото им личи,че лъжат,че са се боцнали.
66
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма нищо "поразително", в момента по реда си минават балъците, които нямаха по-рано достъп. В момента е пика, бройката постепенно ще спадне.
65
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ала бала, три месеца ще чакаш имунитет, а междувремено може да те зарсзи и последиците никой не знае какви ще са. За наши хора Пфайзер за раята Астра.
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Русия никой не студува, топлото в Русия почти без пари. Докато в Англия 20 хил души мръзнат зимата в домовете си, защото доходите им не достигат за отопление.
63
2
 
6
 
! Отговори
101 преди 3 години
Значи силикон в циците, *** и устата, всякякви знайни и незнайни хранителни добавки за отслабване, мускули и какво ли не е сме готови да приемем, НО официални ваксини не. Що за логика?
62
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само преди 20 години за Русия беше трудно да си представи, че бюджета и днес ще зависи само 30% от износ на нефт и газ, докато САЩ са зависими на 38% от износ на нефт и газ и се борят със зъби и нокти на осуетят Северен поток 2.