Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки

Премиерът с обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението
Обновена: 3 мар 2021 07:46 | 3 мар 2021 07:44, Александър Попов
213
Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов направи обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за  просперитета на страната.

Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка.

Още по темата
Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието  и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни.

Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават.

Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци.

Честит Национален празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Злобата и отмъщението отново се прояви на максимум, опитва се да смачка БСП, щяли да правят нова партия в ляво, т.е. тяхна герберска лява партия, за да няма опозиция и смачкат и последната опозиция - БСП, тоя излезе най-наглия в държавата и истински българ оубиец!
95
4
 
7
 
! Отговори
до 543 №117 преди 3 години
човече ТИ си на спирачки, защото НЯМАШ образование и единствено мажеш да сервираш или да продаваш билетчетата на Черепа
94
1
 
10
 
! Отговори
популист преди 3 години
Мислиш ли, че на некой му пока за народа, изпуска водата на язовирите да си взема милиони от производство на ток, дреме му че нямаш вода за пиене и миене.
93
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добра реч, с някои забележки! Но защо за Бога не написаха 5 изречения в стил ББ? Ако го беше казал със свои думи всичко щеше да е топ!Бойко, хората те харесват защото си един от тях, почнеш ли да се правиш на друг- губиш.
92
5
 
9
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Фейсбук е новото работно място на Боко.От там ръководи държавата,от там ни се хвали,поздравява и ни се кара.А в свободните си дни обикаля с джипката села и паланки,за да се порадва на платената любов на мат,ряла.На който му подхвърли по 50 лв.струващи колкото пържолите на кучетата му.
91
5
 
8
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Съд и затвор за мутрата Бойко Борисов!
90
1
 
9
 
! Отговори
агент008 преди 3 години
Еничерите нямат празник на 3-ти март
89
2
 
11
 
! Отговори
543 преди 3 години
БОКО, от2009 сме на спирачки, пич
88
2
 
20
 
! Отговори
агент 008 преди 3 години
Бг политиците извършват геноцид срещу народа си вече 30години.те са по долни дори от еничари..доказателство е че от 9 милиона станахме 7..
87
3
 
15
 
! Отговори
543 преди 3 години
БОКО, от2009 сме на спирачки, пич
86
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е реч на PR-а.
85
4
 
19
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Духът ни ще се успокои,когато те махнем от власт и дойдат умни и интелигентни хора,които да ни извадят от блатото,в което ти и твоята шайка ни вкара.
84
3
 
8
 
! Отговори
до 95 преди 3 години
Ти си луд, бе! Няма да я бъде вашата.
83
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този който ти сложи спирачката е Урсула с ужасните й преговори за ваксините!От хамбургерското посолство също, защото се пробват да подменят историята ни, но забравят че ние сме държава от хиляди години, а те дори нямат 300 год история!Съюзниците ти са калпави Бойко и сега го отнасяш ти!
82
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това обръщение Севда тв ли му го написа?Щото като знаем стила и изказа на Бокич,едва ли е сътворил сам подобно нещо.
81
2
 
18
 
! Отговори
професор пръц преди 3 години
неспокойния дух е резултат от нечистата съвест...
80
4
 
16
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
Общи усилия! С кого? С герб? Та това са новите османлии, те поробиха България, ама не могат или не искат да го разберат!България, докато съществува тази шайка/ по Антон Тодоров/ , е обречена на тотално разделение!И нека тези, които се възхищават от направеното от тях, да се позамислят малко!Необходимо е ново ДЯСНО правителство, което да заличи този режим и народа да заживее СВОБОДНО!
79
3
 
16
 
! Отговори
Гошо преди 3 години
БОКО на тебе спирачки нищо немой ти сложи да пълни чекмеджето
78
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честит празник на всички Българи!Надавам се на 04 април да поправим грешката си от 2009 и да премяхним това недурадомение.Сама да напомня какво направи миналата година.На 19 02 честити празника на Българите на 03 03 беше в Турция.
77
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ех,ако беше жив Алеко Константинов,представям си какъв шедьовър би написал.....Константинов вече е написал своя шедьовър за Борисов. Но малко българи четат и още по-малко българи мислят.

Спонсорирани публикации