Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки

Премиерът с обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението
Обновена: 3 мар 2021 07:46 | 3 мар 2021 07:44, Александър Попов
213
Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов направи обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за  просперитета на страната.

Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка.

Още по темата
Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието  и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни.

Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават.

Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци.

Честит Национален празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
3
 
7
 
! Отговори
До35 преди 3 години
Не предизвиква съдбата пишеш за мутрата че бил новия Стамболов ама знаеш как завърши той
35
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако знаеха кой ще ни управлява в началото на 21 век, то опълченците в никакъв случай не биха си дали живота на Шипка.
34
2
 
9
 
! Отговори
до 26 преди 3 години
И къщи в Барселона строи!А ти си братовчед на онова, което току-що пуснах на цукалото.
33
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипката няма спирачки.Фигаро тук,Фигаро там.
32
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До изперкалия Гербаджия, ако бяха комунистите, абе *** ами тя бандата Герб е изградена предимно от комунисти бе.
31
3
 
4
 
! Отговори
до 34 Анонимен преди 3 години
ти нали гори маски, а и ни убебеждаваше, че вирус НЯМА, сега цивриш за ваксини и болници
30
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Без дума за Русия.Освободил ни е Левски.Априлци,възрожденците.....Русия всякаш е дошла да ни пороби,ама ние не сме се дали.Това е новата вълна на мислене.С такива европейски мислители турското иго *** пак на вратата.
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На 3.3. сме се освободили от башибозука, на 4.4. ще се освободим от банкянския у род!
28
11
 
4
 
! Отговори
Само ГЕРБ преди 3 години
Браво, ако бяха комундетатта до сега да сме част от блядная и Бг щеше да е изчезнала отдавна.Сега сме просперираща европейска държаваБраво на Герб и на Борисов, новият Стамболов!!!!
27
2
 
2
 
! Отговори
до 24 Огромният преди 3 години
сигурно ти е толкова малък, че те е срам, чичо ви Божко ще спре издръжката ви, защото вече не продавате билетчета за изтриване
26
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нека отговори защо отново сме на първо място в Европа по заразени и по смъртност? Защо България не получава ваксини и защо не се ваксинират хората? Кой носи отговорност?
25
3
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 3 години
Борисов , не се кахъри , за Вас спирачка няма , все сте гладни и алчни , нищо не Ви спира!Даже пандемията си я ползувате за лична употреба!
24
0
 
4
 
! Отговори
ира. преди 3 години
Не се извинявайте с пандемията. Ние имаме спирачки, безнадежност, безсмисленост, депресии, и окови на манталитета преди пандемията. И както беше казал някай, в България, интелигентния човек стои тъжно в ъгъла.
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На шкафчето и кражбите спирачки нямя.
22
4
 
2
 
! Отговори
до 22 Анонимен преди 3 години
всъщност КОАЛИЦИЯТА ВИНАГИ е била БСП и ДПС, сега ще присъединят и антикомунистите от ДСБ, защото Пинокио е фигурант, и ще играят БЛАТО Нинова, Доган, Христо Иванов в съотношение 3:5:8 ЧЕСТИТО на протестърите, а Слави ще бъде новият Марешки
21
6
 
16
 
! Отговори
HeinrichHimmler преди 3 години
Този национален предател, вместо да чества Освобождението, трябва да чества, че още е на свобода, а не в затвора! на 4ти април нека дружно изхвърлим гнидата Борисов от властта и го вкараме в затвора, да си чества там следващия 3ти март!
20
3
 
18
 
! Отговори
истина е преди 3 години
Единствената пречка да сме бели хора е герб !Такава разсипия , бражби и лъжи е нмало от основаването на България !!
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко речи,ко?!
18
4
 
17
 
! Отговори
Огромният стрес преди 3 години
не е от пандемията, а от начина по който един *** "управлява" пандемията и се гаври с хората, особено с по-възрастните и уязвимите, но рано или късно ще му се наложи да си плаща сметките. Защо не викаш "заедно" когато буташ гювеч на приближените си и крадете от общото? Със селски тарикатлъци държава не се прави.
17
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се спрем, докато не махнем тази диктатура и не пратим този диктатор на гилотината.