Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки

Премиерът с обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението
Обновена: 3 мар 2021 07:46 | 3 мар 2021 07:44, Александър Попов
213
Борисов: Духът ни е неспокоен, пандемията ни сложи спирачки
Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов направи обръщение по повод 143-тата годишнина от Освобождението на България.

Уважаеми сънародници,

Поздравявам Ви по случай Националния празник на България 3-ти март. На днешния тържествен ден, в който отбелязваме 143-тата годишнина от Освобождението на България, честваме възстановяването на българската държавност и дълбоко се прекланяме пред героичната саможертва на всички, които дадоха живота си за свободата на Отечеството. Спомняме си също с гордост за онези възрожденци, революционери и просветители, които с вяра и себеотрицание напътстваха българския народ в неговото духовно и политическо израстване към силна и преуспяваща нация. Несломимият и борбен дух на предците ни продължава да живее дълбоко във всеки от нас и да бъде нашият непогрешим компас за  просперитета на страната.

Днес българският национален дух отново е неспокоен, защото България преминава през сериозно изпитание. Огромният стрес, който донесе пандемията, отне спокойствието от обществото ни и сложи спирачки на възходящото развитие на страната. Поведохме битка, за да запазим здравето, образованието, работните места, поминъка.

Още по темата
Обществото ни показа разум и прояви разбиране към борещите се в първите редици. Мерките проработиха, защото повече хора ги приеха и повярваха в тях. Именно доверието  и общите усилия са ключът към връщането на нормалността в ежедневието и възстановяването на държавата. Това е постижимо в максимално близък хоризонт, ако бъдем единни.

Погрешно би било, ако целта ни бъде само да си върнем живота от преди пандемията, защото вярвам, че можем да живеем още по-добре. През изминалата година заедно издържахме тежкия стрес тест, на който беше подложен целият свят. Сега с общи усилия можем да се изправим отново на крака и да продължим демократичното развитие на държавата, така че тя да работи още по-добре в интерес на всички български граждани. Единствено пречка са конфронтацията и липсата на разбирателство, които са пагубни за обществото ни – тях трябва да избягваме на всяка цена и да не допускаме техните превъплъщения да ни разколебават.

Предстоят ни месеци на възстановяване и след това нелека борба за повече просперитет за България и българските граждани. Сигурен съм, че ще бъдем заедно в тази голяма кауза и с много работа за пореден път ще докажем, че българите днес сме достойни наследници на завета на нашите предци.

Честит Национален празник!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


213
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
4
 
7
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Герберите управляват . Протестите продължават . Изборите наближават. Българите намаляват. Партиите никнат като гъби. Лидерите точат зъби. Искат да ни управляват. Пак ли ще забогатяват ? ! Със подхвърлени трохички ще ли оцелеят всички? Управата пак добрува. Стадото мълчи, кротува. Социолозите - агенти ще надуват тез проценти. Вождът е непобедим , с подвизи недостижим ! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията, военните, полицията, медиците, институции и граждани. 3-то поколение репресира
55
2
 
5
 
! Отговори
ББ преди 3 години
*** занесе стари календари на Шипка . Сега ще ги раздава.
54
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цвета Карата цъфна в ранни зори на Шипка,само да не се срещне с Радев и да избегне осверкването.Но все пак,да отчете мероприятие за всеки случай.
53
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКОЗнайш ко възраждане щи дам на тебе ве? Тъй ща възродя, че ще ти се избият желанията за всякакви агитации на поредните крадци, които искат да се облекът с власт.Саботираме изборите и искаме оставка на правителството. Няма да гласуваме. Няма за кого да гласуваме. Не искаме никой от тия. Няма да гласуваме за нито един. И незабавна оставка на правителството и разпускане на парламента.
52
1
 
3
 
! Отговори
Д-Р ПСИХО преди 3 години
ааа 66 нали ни убеждаваше, че вирус няма, за какво са ти легла? да не би да си хванал К19
51
0
 
0
 
! Отговори
До 69 преди 3 години
Съгласен съм с всичко което си написал БЕЗ ПОСЛЕДНИЯТ РЕД!субсидии милиони фараони трала ла
50
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен56Ама как ще каже "Турско робство"? Нали бате му ердоган веднага ще му звънне и ще му скръцне със зъбки. Не може да се казват такива неща. Освободили сме се от нещо си там и толкоз. Дума не може да става от кого или от какво сме се освободили.Приятелчетата му от ДПС, все за репресии говорят. Бай Тошо ги нарита яко и за енда година репресии, вече 30 години ни го натякват. Обаче ние за 500 години репресия, нямаме право и думичка да казваме. Щот... ердоган ще се кара.
49
11
 
7
 
! Отговори
БЪЛГАРИЯ НАД ВСИЧКО преди 3 години
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК БЪЛГАРИ. ДА СМЕ ЖИВИ И ЗДРАВИ И НА 04.04. ДА ИЗЛЕЗЕМ ДРУЖНО, ЗА ДА ПРЕМАХНЕМ НОВОТО ИГО НА ТОЗИ.А АКО НА НЯКОЙ ВСЕ ОЩЕ НЕ МУ Е ЯСНО, ТО РАЗЛИКА МЕЖДУ ГРОБ И БСП НЯМА. Лошото е само, че когато тези две комунистически партии се борят за кокала от това се възползва антибългарската и партия ДПС и в този ред на мисли турците отново ни спъват в развитието ни и се опитват да ни лапнат. Никой освен националистите не милее за БЪЛГАРИЯ затова с партия ВЪЗРАЖДАНЕ НАПРЕД И БОГ ДА Е С НАС.
48
5
 
3
 
! Отговори
до 60 Васко преди 3 години
ти нали си АНТИВАКСЪР, къде се буташ за ваксини
47
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно пред народното събрание има един човек не кон по ирония на съдбата е руски цар питайте мутрата кой е той
46
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През кое е преминала ве боко, не виждаш ли е случаите растат и скоро болниците ще са преълнени като през есента. Гробарите няма да могат да насмогнат на поръчките.
45
2
 
8
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Ех , да яхна джипа и далеч от грипа , от гнева народен чувствам се свободен ! Автор: Георги Илиев Митев. Потърпевш от милицията , военните , полицията, медиците, институции и граждани. Трето поколение репресиран. София (2021) .
44
3
 
4
 
! Отговори
А ЗАЩО преди 3 години
Не си като миналата година приЕРДОГАН. СЕЛЯМИ ТРЕБЕ. А заПандемията: ти я водиш. ОтвориЗатвори. Е на доктори специалисти Казват: от днес трябваше да затворят училища ресторантиМОЛОВЕ. А БИБИ ОТВОРИ.
43
3
 
9
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Язък за стотиците хиляди жертви загинали за България през вековете!От 1944 г насам все Антибългари икрадци управляват таз територия и пият кръвчицата на народа а тия последните го доунищожиха и развъждат индопакистанското племе...новите българи!
42
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пандемията не ни е сложила спирачки.Ние сами си ги сложихме.
41
3
 
5
 
! Отговори
Васко преди 3 години
ВАКСИНИ НЯМА!
40
2
 
6
 
! Отговори
Тъй,тъй преди 3 години
До АнонименТова,което истински комунист направи,фалшивите комунисти не могат да откраднат
39
3
 
4
 
! Отговори
ДО АКТИВИСТИТЕ преди 3 години
на Дай България, май че в 25 МИР Христо Иванов, по ивестен като Пинокио и участвал в ДВЕ ПРАВИТЕЛСТВА на Герб НЯМА да спечели депутатско място, защото хората не го искат
38
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Естествено нито дума от какво точно сме се освободили?! Всички гербави васални политици пелтечат за някакво имагинерно Освбождение, ама не казват от какво сме се освободили...А израза "Турско робство" беше забравен напълно
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен22Не е на баклавичка брат. Той яде торта сахар и още му държи влага. Баклавичката по натам, тя си му седи, пазят му я :) Нея ще я папка в началото на април. Тоя, дет все викаше че имало изборен туризъм, сега именно ще отиде да апне баклавичката и да организира автобусите да са тук, на 4.4 рано сутринта. Само гледай :)