Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството

Президентът отчете, че има много работа в армията, но и добри тенденции
Обновена: 5 мар 2021 12:54 | 5 мар 2021 12:16, Веселина Йорданова
328
Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм опонент на правителството, а обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като се запозна с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2020 г.

Още по темата
"Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на САЩ", каза още Радев.

Той посочи, че оценката отразява всички неща, за които говори от началото на мандата и заради които хората протестираха - касаещи корупцията в България, уроненото върховенство на правото, задушената свобода на медиите, политизираната съдебна система.

Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор, заяви Радев.

По отношение на армията президентът каза, че има много работа, но най-важното е, че няма тежки произшествия, свързани със загуба на човешки живот.

Той отбеляза, че военнослужещите ни изпълняват задачите си въпреки многобройните предизвикателства и все още недостатъчната модернизация на армията.

Нальотът продължава да бъде опасно малък. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно. Има опасност учебната ни авиация да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребители, изрази безпокойство президентът. Той отчете обаче, че в последните 2-3 години благодарение на упоритата работа на МО и ръководството на отбраната са започнати проекти и постигнати неща, които дълго време са били отлагани.

Радев коментира и темата за тържествата за 3 март, по която в последните дни има словесни престрелки между него и представители на правителството. По думите му вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция, а мотивите им за отмяна на тържествените чествания били изцяло политически, а не здравни. Президентът посочи и че има контраст с отменените официални тържества на Шипка и отворените заведения в градовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
132
2
 
27
 
! Отговори
Емо преди 3 години
И БСП СЕ ОТКАЗАХА ОТ ТОЯ ... ЯВНО ОТ МОСКВА НЕ СА ДОВОЛНИ ОТ КОЕФИЦЕНТА МУ НА ПОЛЕЗНО ДЕИСТВИЕ КАТО РАЗРУШИТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА ДЕМОКРАЦИЯ.
131
29
 
1
 
! Отговори
Психолог преди 3 години
Без президента нещата в страната биха изглеждали отчайващо. Той внася надежда, че има кой да застане срещу опростачнените гербери.
130
35
 
3
 
! Отговори
до 142 преди 3 години
Радев е най-силният и уважаван президент до сега! Среща се с хората не от джипка, а до тях. Не подарява показно сака на герберски активисти.
129
3
 
36
 
! Отговори
Случаен минувач преди 3 години
Ти си най-слабият президент досега! Мислех си, че Плевналиев е такъв, но ти далеч го надминаваш!
128
32
 
3
 
! Отговори
до 139 преди 3 години
Говориш за ББ, нали! Не вярвам нормален човек да не вижда, че президента е обичан от българите.
127
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сичкото *** се изсипало тука в темата или са 2-3 и вдигат гюрултия за 200
126
3
 
32
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Този, като му изтече мандата, ще бъде тотално забравен. Даже и по телевизиите няма да го канят, защото няма какво да каже. Най-много Гешев да се сети за него.
125
3
 
35
 
! Отговори
мазна фуражка преди 3 години
Ей на такива жалки пионки разчитат руснаците за интересите си тука и навсякъде. Жалки, безсрамни, безполезни ама жадни за власт.
124
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
2017 .Бате рече и отсече - "И магаре да сложа за президент - магаре ще спечели"
123
1
 
30
 
! Отговори
Резиле довиждане преди 3 години
Че си обикновен, това ни е ясно. А какво иска народа, ти е толкова тъмна мъгла, че направо ме избива на смях! Народа иска да няма лобисти, които срещу подкупи да дават държавни поръчки на този и онзи, както направиха съветниците ти по време на твоето служебно правителство в сделката с граничните джипове! Народа не иска група олигарси, като братя бобокови, да получават държавна подкрепа по частна сделка на чужда територията, както искаше да направи друг от твоите съветници! Народа не те ИСКА!!!
122
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До от сенаторитеЧе то в коя държава не е така, опс май само в Танзания всичко е 6. Цвята и рози, хората се обичат целуват по улиците, абе райската градина.
121
4
 
43
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
ФИГУРАНТА Е ПЪЛНО ЛА"""НО!АБСОЛЮТЕН НЕУДАЧНИК И ***!
120
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И в духа на дългогодишните отношения между САЩ и България, Вашингтон трябва да подкрепи тези призиви и да помогне на България в борбата с корупцията и възстановяване на медийната независимост, да се насърчава върховенството на закона. Стъпките, които България предприема, за да се справи с тези проблеми, ще служат само за допълнително укрепване на тези наши отношения", посочват още сенаторите.
119
22
 
4
 
! Отговори
от сенаторите преди 3 години
"В продължение на почти осем месеца при непрекъснати протести, гражданите в България призовават да се сложи край на корупцията, да се зачита върховенството на правото и демократичните ценности. С наближаването на парламентарните избори през април е наложително правителството на страната да ги защитава. ,,,
118
5
 
15
 
! Отговори
Бай Тошо преди 3 години
"Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор, заяви Радев." Браво М ун чо, така се отстоява националния суверенитет.
117
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поне президент - имаме .Право куме в очи..
116
4
 
40
 
! Отговори
Striker преди 3 години
Какъв коректив си ти бе, Фат-мак!!! Ти си национален предател, проводник на вражески интереси, дребен нагждач и хрантутник на държавна заплата! 15хил. на месец за нищоправене! Най-безполезния обект в държавата! Срам! До теб дори агент Гоце изглежда умен!
115
2
 
29
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
До И НИЕ...Чакаха под строй русофилите от партия "Възраждане", тези с които гори знамето на ЕС на яз.Копринка...Чакаха и го тези от паравоенните формирования побратимени с "Вълците на путин". Чакаха го за да присъстват на театралната му реч и да отговорят въпросът му - кой може да им забрани честването на Шипка. Оказа се че никой нищо не им е забранявал...Същите го чакаха под строй и пред Парламента, когато вътре го освиркаха, а той излизие гордо при "народа" защото знаеше кои го чакат отвън
114
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нула си
113
4
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си, злобен дребен заядлив човечец, от селото в резиденцията и се големее. Ако си умен щеше да правиш градивна критика, а не да обиждаш. Ако си смел излез директно на дебат с ББ да те видим колко са ти големи ако имаш изобщо.