Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството

Президентът отчете, че има много работа в армията, но и добри тенденции
Обновена: 5 мар 2021 12:54 | 5 мар 2021 12:16, Веселина Йорданова
328
Радев: Не съм опонент, а обективен коректив на правителството
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Не съм опонент на правителството, а обективен коректив на това, което виждам и срещу това, от което негодуват българите.

Това каза президентът Румен Радев пред журналисти, след като се запозна с анализа на подготовката, войсковия ред и дисциплината в Българската армия и структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната през учебната 2020 г.

Още по темата
"Ако правителството се беше вслушало по-рано в това, което казвам, в исканията на хората и на протестиращите, нямаше да излезе днес тази съкрушителна оценка на Комитета за външна политика към Сената на САЩ", каза още Радев.

Той посочи, че оценката отразява всички неща, за които говори от началото на мандата и заради които хората протестираха - касаещи корупцията в България, уроненото върховенство на правото, задушената свобода на медиите, политизираната съдебна система.

Ако правителството наистина държи на отношенията ни със САЩ като стратегически партньор и ако не се вслушва в моите послания, то поне да слуша оценката и препоръките на нашия стратегически партньор, заяви Радев.

По отношение на армията президентът каза, че има много работа, но най-важното е, че няма тежки произшествия, свързани със загуба на човешки живот.

Той отбеляза, че военнослужещите ни изпълняват задачите си въпреки многобройните предизвикателства и все още недостатъчната модернизация на армията.

Нальотът продължава да бъде опасно малък. Знам, че е трудно, но трябва да се прави всичко възможно. Има опасност учебната ни авиация да остане без самолети, което обезсмисля проекта за изтребители, изрази безпокойство президентът. Той отчете обаче, че в последните 2-3 години благодарение на упоритата работа на МО и ръководството на отбраната са започнати проекти и постигнати неща, които дълго време са били отлагани.

Радев коментира и темата за тържествата за 3 март, по която в последните дни има словесни престрелки между него и представители на правителството. По думите му вече е много късно управляващите да търсят обществена индулгенция, а мотивите им за отмяна на тържествените чествания били изцяло политически, а не здравни. Президентът посочи и че има контраст с отменените официални тържества на Шипка и отворените заведения в градовете.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
18
 
! Отговори
Нищо ново преди 3 години
Поредни лозунги и празни приказки от Фигуранта Радев - явно неподходящ анонимник за високата функция на която го назначиха другарите от БСП
151
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си опонент,едно вечно недоволно мрънкало си,което обаче не предлага нищо,ей така само си мрънка.
150
21
 
6
 
! Отговори
луна президент преди 3 години
Мърляча Боко тиквата така го тресе страха че всячески се опитва да злепостави Радев.
149
3
 
17
 
! Отговори
гербер преди 3 години
До Йоп. И къде я видя тази злоба в ГЕРБ? Аз другаде я виждам.
148
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този може да коригира на Деса мерцедеца роклите.
147
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев - нагъл лъжец, интригант и лицемер - това го доказа за пореден път отново на Шипка. Той е позор за България и рушител на държавността й в интерес на Кремъл !
146
4
 
23
 
! Отговори
не съм гербер преди 3 години
До Йоп - След изборите когато ГЕРБ спечели ще видиш зло куче как вие на къса каишка
145
4
 
25
 
! Отговори
Електра преди 3 години
Ха ха ха, Кауна безделник излъгал, че кога тоя гнусен фигурант е казвал истината. Да не забравяме, че той все пак е Импексов БСПдираст, а на Импексовите БСПдирасти нормалното им агрегатно състояние, е като Импексовата им господарка, да крадат и лъжат. Ха ха ха, не Бойко а Импекса обезкости цяло предприятие, и подари мострения панаир на свинаря Гергов, не случайно Краднелия си извоюва прякора, госпожа лъжа...
144
1
 
5
 
! Отговори
da преди 3 години
Ти едно Куму Куку
143
4
 
19
 
! Отговори
Писател преди 3 години
2017 .Бате рече и отсече - "И магаре да сложа за президент - магаре ще спечели". Ами, ето, сложи наистина магаре, при това най-глупавото !
142
4
 
19
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
ти си,просто едно елементарно мрънкало...
141
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до неуките гербери,абе рзбирач аз ти казвам че гербери няма в смисъла както има фанатици комунисти,дебъли,чалгари и сектанти антигерб.Всъщност най-аполитичните са точно гласуващите за ГЕРБ *** не знам как да ти го обясня.Гласуват за НАЙ=МАЛКТО ЗЛО,А ОСВЕН ГЕРБ ЗАСЕГА ДРУГО НАЙ-МАЛКО ЗЛО НЕ СЕ ВИЖДА.ОФ=то е просто ужас!Ти като си толкова ук знаеш ли какво е ***??Нямаме мира нормалните хора от вас,да не смее човек телевизия да пусне,всичко сте пкупирали!Злобни сектанти.
140
26
 
5
 
! Отговори
Йоп преди 3 години
Злобата на ГЕРБ е признак на безпомощност.
139
22
 
5
 
! Отговори
Журналист преди 3 години
Харесвам хубавият израз: "Всички срещу ГЕРБ".
138
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ти си един шпакловчик,срам за децата и ЖЕНИТЕ СИ които и двете май вече са ти бивши.На бърза ръка те ожениха и то шумно,ама тихичко ще те разведат ми се струва.Досега ти се видяха някои анатомии и профилът,следва анфас!Ще те сготват за изборите ,само гледай.
137
21
 
3
 
! Отговори
До неуките гербери преди 3 години
Скрийте се някъде! Не ви искаме! Достатъчно ви търпяхме! Не можете да върнете нещата назад!
136
26
 
6
 
! Отговори
до Щерю преди 3 години
Не президентският, а твоят поглед поглед е кривоглед. Гледаш през очите на гербер. Каквото вижда и говори Радев го виждат и хората. Затова е най- уважаваният политик в България.
135
3
 
29
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Радев толкова обективно вижда нещата, - колкото кривогледият немски картечар във филма "Голямата разходка"...
134
30
 
4
 
! Отговори
Логично преди 3 години
ГЕРБ никога не може да събере гласовете на хората гласували за Радев. Той е по-голям от тяхната крадлива партия.
133
30
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
На президентските избори Радев ще отнесе кандидата на ГЕРБ в небитието.